Netflix, Videoland en Amazon Prime: De beste series die je niet mag missen in het najaar van 2021

De ‘r’ is weer in de maand. Dat betekent: warme chocolademelk en pepernoten. Wat past daar nou beter bij dan een goede serie? Maar wat zijn de beste series op Netflix, Amazon Prime en Videoland? We hebben de leukste series die je in 2021 gezien moet hebben op een rijtje gezet. Veel kijkplezier!

Moordvrouwen: Killing Eve Videoland

Eve (Sandra Oh) is verveeld op haar werk bij de Britse inlichtingendienst en haar leven is een sleur. Dan rekruteert de geheime dienst haar om te helpen bij het opsporen van huurmoordenares Villanelle (Jodie Comer). Ze raakt geobsedeerd door deze gevaarlijke jonge vrouw. En zodra Villanelle hoort van het bestaan van Eve raakt zij ook geobsedeerd. Het blijkt een gevaarlijke cocktail van wederzijdse bewondering en haat en zo ontstaat er een kat-en-muis spel. Deze heerlijke verfrissende serie is één van de beste series van de laatste jaren. Het heeft alles: humor, spanning, topactrices, een vernieuwend verhaal en high fashion. En niet te vergeten: een Emmy en een Golden Globe. 

High school drama 2.0: Never have I ever Netflix

Nu series niet meer aan preutse regels van televisiezenders gebonden zijn, mag er een stuk meer en zijn minder onderwerpen taboe. In Never have I ever speelt seks, net als in een echt puberleven, een grote rol. Na een moeilijk eerste jaar op high school, is Devi vastberaden er een spannend tweede jaar van te maken. Ze heeft besloten dat zij en haar vriendinnen een vriendje krijgen en doet er alles aan om dat werkelijkheid te maken. 

Rauwe superheldenserie: The Boys Amazon Prime

Helden zijn eigenlijk ook maar gewoon mensen, maar dan met superkrachten. Gewone mensen maken wel eens een foutje, maar als een mens met superkrachten een foutje maakt kan dat behoorlijk rampzalig uitpakken. Zo doodt een superheld per ongeluk de vriendin van Hughie. Die sluit zich daarna aan bij ‘The Boys’: een groep die de superhelden weg wil werken. Want de superhelden maken niet alleen foutjes, ze blijken ook nog eens corrupt en racistisch te zijn. 

Op de bank met een kop thee: Virgin River Netflix

Mel heeft een traumatische tijd achter de rug en verhuist naar een klein dorpje in de bergen van Californië. Ze gaat daar aan de slag als verloskundige en verpleegkundige bij de enige dokterspraktijk in de wijde omtrek. Het plattelandsleven leek haar rustig en vredig, maar valt toch wat tegen. Het leven in het kleine dorpje wordt wel een stuk draaglijker als ze ex-marinier en barman Jack leert kennen. Het is een hartverwarmende romantische serie met prachtige beelden van de indrukwekkende natuur in Californië. Echt een serie voor een druilerige dag, met een kop thee op de bank. 

Lees ook: De nieuwste films kijk je deze zomer vanaf je eigen bank

Hilarisch en awkward: Sex Education Netflix

Het leven van een puber is al vol ongemak. Maar wat als je moeder ook nog seksuoloog is? Regelrecht recept voor plaatsvervangende schaamte en leedvermaak. Otis is die ongemakkelijke puber. Als hij op school de stoere Maeve leert kennen, starten ze samen een onderneming om hun schoolgenoten seksueel advies te geven voor een kleine vergoeding. Een hilarische serie vol puberperikelen. Met Gillian Anderson (van The X-files) en Asa Butterfield. En goed nieuws: 17 september komt het derde seizoen online. 

Romkom-serie: Modern Love Amazon Prime

Het begon als column in de New York Times en is nu uitgegroeid tot serie. In elke aflevering staat een bijzonder liefdesverhaal centraal. Zo is er het verhaal van Maggie (Cristin Milioti, van How I Met Your Mother), de jonge vrouw die op zoek is naar liefde in New York. Ze heeft een bijzondere vriendschap met de portier. Hij keurt alle mannen die ze mee naar huis neemt grondig. Als ze zwanger raakt en alleenstaand blijft, helpt hij haar met de voorbereidingen. En in een andere aflevering worstelt Lexi (Anne Hathaway) met het vinden van een partner die haar accepteert. Ze heeft namelijk een bipolaire stoornis, maar was daar niet open over tegen haar partners.

Lees ook: De beste films uit het pluspakket.

Studentikoos drama en anti-racistime: Dear white people Netflix

Samantha is student op een grote universiteit in Amerika en presenteert een programma op de plaatselijke radiozender. Ze praat daarin over het racisme op de campus en als er een blackface-feestje wordt georganiseerd organiseert ze een protest. Tegelijkertijd worstelt ze met liefde en vriendschappen en ontrafelt ze met vriend en journalist Lionel geheimen rond een mysterieus genootschap op de campus. Op 22 september verschijnt het laatste seizoen: een speciaal ‘musical seizoen’. 

Meer zin in een goede Nederlandse serie? Bekijk de 7 beste Nederlandse series op Netflix, Videoland en NPO Plus.

Gerelateerde artikelen