Natuurliefhebbers opgelet: dit kijk je bij KPN

Hoewel we niet bepaald een strenge winter achter de rug hebben, zijn we toch blij dat het er weer aankomt: de lente! Fluitende vogeltjes, bloemen en planten die in bloei staan, weilanden vol met lammetjes en kalfjes… Met KPN kun je ook genieten van de natuur zonder een stap buiten de deur te zetten.

Malawi Wildlife Rescue

In de zesdelige serie ‘Malawi Wildlife Rescue’ volgen we de avonturen van het toegewijde personeel van het Lilongwe Wildlife Centre, het enige opvangcentrum voor wilde dieren in Malawi. Hoofd-dierenarts Amanda Salb en haar team doen er alles aan om gewonde en verlaten dieren te redden en uiteindelijk terug te zetten in het wild. De serie is opgenomen in het regenseizoen; het drukste seizoen voor het centrum. Omdat Malawi één van de armste landen van Afrika is, moet het team vaak improviseren om de dieren zo goed mogelijk te kunnen helpen. 
‘Malawi Wildlife Rescue’ is zowel on demand te zien als elke zondag op Love Nature, op kanaal 34.

David Attenborough: A Life on Our Planet

Sinds de herfst staat deze prachtige documentaire op Netflix. David Attenborough vertelt over zijn eigen leven en hoe in de periode van zijn levensjaren we de aarde flink naar de knoppen hebben geholpen. In minder dan 100 jaar is 'het wild' gehalveerd. Hij laat zien welke mooie natuurlijke wonderen verdwijnen, welke nieuwe bezienswaardigheden zijn opgedoken en wat we kunnen doen om de schade te herstellen. Hij laat niet alleen zien hoe we het verpest hebben, maar ook hoe we het weer kunnen oplossen. Indrukwekkend en de moeite waard.
A life on our planet is te zien op Netflix.

Love Nature

24 uur per dag, 7 dagen per week natuur content kijken. Dat kan met de zender Love Nature, die in standaard zenderpakket van KPN TV zit. Op Love Nature kijk je de hele dag naar natuur, flora en fauna. Met een breed aanbod van documentaires over specifieke dieren tot alomvattende series over bepaalde gebieden. Denk aan programma's als The Secret Life of the Kangaroos, Baby Animals, Coastal Africa, Arabian Seas, Wild Birds of Australia of Wild Rockies. Als je een fan bent van natuur content, ben je bij Love Nature op het goede adres.
Love Nature is te zien op KPN TV.

Wildest Survival

In deze twee seizoenen van Wildest Survival reizen we naar plekken over de hele wereld en kijken naar het verbazingwekkende gedrag dat verschillende wilde diersoorten zichzelf hebben aangeleerd. Kijk naar hun adembenemende gedrag om te overleven, voedsel te zoeken, een partner te vinden en soms zelfs om wraak te nemen.
Wildest Survival kijk je met Videoland.

Night on Earth

Wat doen dieren zodra de zon ondergaat? Dat onderzoekt de nieuwe baanbrekende Netflix-serie ‘Night On Earth’. Door middel van hypermoderne technologie wordt in beeld gebracht hoe dieren op hun eigen unieke manier omgaan met de nacht. Normaal is het al een uitdaging om (wilde) dieren te filmen, maar in deze serie wordt, onder andere door het gebruik van infraroodcamera’s en speciale technieken, zelfs het nachtelijke leven onder water prachtig verbeeld. Deze zesdelige serie komt van de makers van Our Planet, waar ook de beroemde Briste bioloog Sir David Attenborough aan meewerkte.  
Night on Earth is nu te zien op Netflix.

Gerelateerde artikelen