6 nuttige apps om je reis mee te plannen

Of je nou met de auto, het openbaar vervoer, lopend of met de fiets je route af wilt leggen; de keuze aan reisplanning-apps is erg groot. Wij lichten in dit blog de verschillende reisplanner apps uit die van pas komen bij het uitstippelen van je route.

Google Maps

Natuurlijk mag Google Maps niet ontbreken in dit rijtje. De navigatie-app van Google weet op slimme manieren je rit te plannen voor zowel de auto, fiets, lopend of met het openbaar vervoer. Google Maps houdt daarbij ook rekening met eventuele files. Voor het openbaar vervoer wordt echter niet altijd rekening gehouden met omleidingen. Handig aan Google Maps is ook de mogelijkheid om een tussenstop (via-locatie) toe te voegen. Daarnaast kan je ook middels Street View de omgeving verkennen met de 360-graden foto’s.

Google Maps is gratis beschikbaar voor Android en iOS.

NS Reisplanner Xtra

De NS Reisplanner Xtra app is de applicatie van de Nederlandse Spoorwegen. Je kunt je reis plannen met het openbaar vervoer van deur-tot-deur, dus niet alleen met de trein. In de toepassing vind je nog meer functies. Zo kan je het saldo van je OV-Chipkaart opvragen en de actuele locatie van de trein zien via de treinradar. Ook zie je de actuele vertrektijden en krijg je inzicht in eventuele vertragingen of storingen.

NS Reisplanner Xtra is gratis beschikbaar voor Android en iOS.

9292

Ook de 9292 app mag niet in het rijtje ontbreken. Met deze applicatie kan je je reis plannen met het openbaar vervoer. Kies je voor de trein, metro, bus, tram of toch de veerboot? Je kunt het allemaal aangeven in de app. Ook krijg je inzicht in eventuele omleidingen en vertragingen. Door in te loggen met een account kan je je favoriete bestemmingen inladen en synchroniseren.

OV 9292 is gratis beschikbaar voor AndroidiOS en Windows Phone.

Rijden de Treinen

De app Rijden de Treinen is een onmisbare applicatie voor degenen die met de trein reizen. In de app kan je je routes ingeven die je rijdt en op de hoogte blijven van gebeurtenissen zoals een storing of wijziging. Daarnaast geeft de app snel inzicht in het materieel dat ingezet wordt en kan je de vertrektijden zien en natuurlijk een route plannen.

Rijden de Treinen is gratis beschikbaar voor Android.

HERE

HERE WeGo, dat is de volledige naam voor de navigatie-app HERE. Deze applicatie was eerder onderdeel van Nokia. Sinds twee jaar is de app voor Android beschikbaar en ook voor andere platformen is de navigatie-app gratis te downloaden. Het grote voordeel van HERE is dat je offline kaarten kunt downloaden. Dit werkt beter dan met Google Maps. Ga je op vakantie naar Duitsland? Dan kan je bijvoorbeeld de hele kaart van Duitsland downloaden, of alleen bepaalde regio’s. Ook geeft HERE tijdens het navigeren aan wat de maximumsnelheid is.

HERE is gratis beschikbaar voor Android en iOS.

Gerelateerde artikelen