De 7 beste Nederlandse series op Netflix, Videoland en NPO Plus

Na een lange dag is niets leukers dan op de bank een goede serie kijken. En hoe fijn is het dan om gewoon een Nederlandse serie aan te zetten? De laatste jaren zijn er veel nieuwe Nederlandse series bijgekomen op verschillende platformen. Wat zijn de beste Nederlandse series op Netflix, Videoland en NPO Plus? We zetten een paar Nederlandse topseries op een rij en geven twee bonus-kijktips over Vlaamse series. Veel kijkplezier!

1. Natuurgeweld en spanning: Als de dijken breken (Netflix)

De titel van de serie verklapt het al: wat gebeurt er als de dijken breken? Nou, dan is het alle hens aan dek om ons land te redden. Een storm die zijn weerga niet kent is op komst. Lukt het op tijd om de hele randstad te evacueren? Een serie vol persoonlijke drama’s, spanning en spectaculaire special effects. Je kijkt de zes afleveringen van Als de dijken breken op Netflix en de serie is binnenkort te zien bij KPN on demand.

2. Serie vol leedvermaak: De Luizenmoeder (NPO Plus)

Juf Ank, wie kent haar niet? Ook als je De Luizenmoeder nog niet hebt gezien, is het je vast niet ontgaan dat iedereen het erover had. Toen de serie op tv werd uitgezonden ontstond er een heuse hype en dat was niet voor niets. De Luizenmoeder is een van de grappigste series die in Nederland is gemaakt. Moet je minstens één keer gezien hebben dus. Je kijkt de twee seizoenen van De Luizenmoeder op NPO Plus.

3. Spanning in de onderwereld: Mocro Maffia (Videoland)

De oorlog die de onderwereld in zijn greep hield is nu een dramaserie die Nederland in zijn greep houdt. Drie vrienden werken zich omhoog van kruimeldieven tot drugsbazen. Dan gebeurt het onvermijdelijke: ze krijgen ruzie en de pleuris breekt uit. Bloedstollend spannend en goed geacteerd. Je kijkt de drie seizoenen van Mocro Maffia op Videoland.

Lees ook: Netflix hacks om oneindig mee te bingewatchen

4. Drugsoorlog en girl power: Penoza (NPO Plus)

Een van de eerste Nederlandse topseries: Penoza. Nadat de man van Carmen is geliquideerd, neemt ze zijn rol in de Amsterdamse onderwereld over. Ze weet zich op te werken naar de top om zo te overleven, maar moet blijven vechten om die plek te behouden. Je kijkt de vijf seizoenen van Penoza op NPO Plus.

5. Komisch en herkenbaar: Het geheime dagboek van Hendrik Groen (NPO Plus)

Hendrik Groen zit in een verzorgingstehuis en komt in opstand tegen het idee dat hij achter de geraniums moet zitten. Hij richt de club Omanido op; Oud Maar Niet Dood. Met de andere leden beleeft hij hilarische avonturen en kwetsbare momenten. Naar het gelijknamige boek. Je kijkt de twee seizoenen van Het geheime dagboek van Hendrik Groen op NPO Plus.

6. Brabantse spanning: Undercover (Netflix)

Een Belgische en een Nederlandse agent (Tom Waes en Anna Drijver) gaan undercover op camping Zonnedauw, waar drugsbaron Ferry woont met zijn vriendin Danielle en hun chihuahua Khaleesi. Lukt het om onopgemerkt te blijven en Ferry te arresteren? In het tweede seizoen moeten we Ferry en Danielle missen, maar niet getreurd: in de spin-off film ‘Ferry’ staat hun verhaal centraal. En in het najaar van 2021 staat het derde seizoen op de planning!Je kijkt de twee seizoenen en Ferry, de film van Undercover op Netflix.

7. Machtsstrijd in de gevangenis: Celblok H (Videoland)

Kapster Suus belandt in de gevangenis na een poging tot moord op haar man. Ze raakt daar verzeild tussen een machtsstrijd en is gedwongen om een kant te kiezen. Dat is uiteraard niet zonder consequenties in het keiharde gevangenisleven. In deze spannende serie zijn glansrollen weggelegd voor Isa Hoes, Eva van de Wijdeven en Christine van Stralen. Je kijkt de vier seizoenen van Celblok H op Videoland.

De hele lijst al gekeken, maar nog niet verzadigd? We hebben nog twee bonus-kijktips! Geen Nederlandse, maar Vlaamse series. En zeg nou eerlijk, weinig plezanter dan het Vlaamse dialect toch? En anders kun je gewoon de ondertiteling aanzetten natuurlijk!

Belgische komedie: Eigen Kweek (Netflix)

Ook de Vlamingen houden van het thema drugs en spanning, maar pakken het net even anders aan. Jos en Ria kweken al veertig jaar aardappelen, maar hebben moeite rond te komen. Als een investering helemaal verkeerd gaat, gaat Jos wiet kweken met zijn zoon. Zo hopen ze een grote klap geld binnen te halen en het bedrijf en de geliefde ‘patatten’ te redden. Maar al snel blijkt dat dat niet zonder slag of stoot zal gaan. De komische serie heeft bekende gezichten voor de Undercover-kijkers: de zoons van Jos zijn in het tweede seizoen van die serie ook al niet helemaal koosjer. Je kijkt de drie seizoenen van Eigen Kweek op Netflix.

Belgische tragikomedie: Gevoel voor Tumor (Netflix, Videoland en NPO Plus)

Student geneeskunde Tristan heeft het helemaal voor elkaar: een leuk leven en zijn studie gaat goed, veel succes bij de vrouwen. Maar dan krijgt hij te horen dat hij kanker heeft. Zijn leven staat op zijn kop, maar hij sluit al snel een bijzondere vriendschap met zijn kamergenoot in het ziekenhuis. En laat die kamergenoot nou net een leuke kleindochter hebben… Je kijkt de acht afleveringen van Gevoel voor Tumor op Netflix, Videoland of NPO Plus.

Toch geen zin in Nederlandse series? Bij KPN On Demand kijk je de beste series en films. Kijk bijvoorbeeld The Bridge, Grey’s Anatomy of topfilms als La La Land. Maar ook Nederlandse toppers als Alles is Liefde en De Marathon staan in het pluspakket van KPN

Lees ook: De beste series uit het Pluspakket

Gerelateerde artikelen