Van der Valk Systemen uit Monster had behoefte aan een communicatieplatform dat alle medewerkers met elkaar verbindt; het kantoorpersoneel, de magazijn- en productiemedewerkers en collega's onderweg of in het buitenland.

Sneller en flexibeler communiceren met KPN EEN MKB

Van der Valk Systemen uit Monster had behoefte aan een communicatieplatform dat alle medewerkers met elkaar verbindt; het kantoorpersoneel, de magazijn- en productiemedewerkers en collega's onderweg of in het buitenland.

Het Westlandse bedrijf dat met zijn innovatieve producten actief is in zowel de (glas)tuinbouw als in de solarmarkt, koos voor KPN EEN MKB. Deze dienst voor bedrijven van 1 tot 150 medewerkers biedt Van der Valk de gewenste overzichtelijkheid en flexibiliteit. Vooral de betere integratie tussen vast en mobiel wordt gezien als groot pluspunt.

Kortere communicatielijnen

Van der Valk Systemen is van origine ontwikkelaar van luchtmechanieken en schermmaterialen. Volgens Bas Luiten, financial controller bij het bedrijf, zijn de communicatielijnen na de introductie van KPN EEN MKB veel korter geworden. Zeker in een bedrijf dat 20.000 m2 kantoren en bedrijfshallen omvat, is dat belangrijk. De telefooncentrale kan nu gemakkelijk zien welke medewerker vrij is en gesprekken naar de juiste persoon doorverbinden. Klanten die naar iemands vaste nummer bellen, komen indien gewenst automatisch op zijn of haar mobiel binnen.

Raymond Baten is ICT & Telecom consultant bij de VTM Groep uit Maasdijk. VTM levert ICT, telecom- en IoT-oplossingen voor de zakelijke markt. Baten: "Vroeger, toen zowel met vaste dect-toestellen als met mobiele telefoons werd gewerkt, ging dit allemaal veel lastiger. Het doorverbinden ging niet eenvoudig en het was moeilijk te zien wie wel of niet bereikbaar was. Van de dect-telefoons is afscheid genomen, Van der Valk werkt alleen nog met robuuste, stof- en waterdichte smartphones die overal te gebruiken zijn."

Andere communicatievormen

De ervaring leert dat daarmee niet alleen wordt gebeld, maar dat er ook op andere wijze wordt gecommuniceerd. Baten: "Door bijvoorbeeld een foto van een bepaald onderdeel te sturen weten de medewerkers in het magazijn precies wat hun collega's nodig hebben. Via WhatsAppgroepen wordt informatie die meerdere personen aangaat eenvoudig gedeeld. "

"Ook uitbellen naar klanten gaat vlotter", aldus Baten. Via het ingebouwde adresboek heb je meteen het juiste nummer van een relatie te pakken. Eén click is voldoende om te bellen en ook vanuit Outlook kan direct gebeld worden. Door dergelijke koppelingen kan veel efficiënter worden gewerkt.

Voordelen van KPN EEN MKB

Volgens Raymond Baten sluit de mentaliteit van zijn klant goed aan op die van VTM. Beide bedrijven zijn in het Westland gelegen waar de onderlinge verbondenheid traditioneel groot is. Net als de VTM Groep werkt ook Van der Valk met korte lijnen, flexibel en kunnen zij snel schakelen. Aanleiding om tot KPN EEN MKB over te gaan was de afschrijving van de PBX-centrale. Die zat aan het maximum van zijn capaciteit. Nu wordt die centrale als het ware vanuit de cloud aangeboden. Hardware is vervangen door software. Aan capaciteit is nooit gebrek. 

Bas Luiten van Van der Valk Systemen noemt KPN EEN MKB een stap voorwaarts voor zijn bedrijf. "Het systeem is flexibel, de capaciteit valt gemakkelijk aan te passen en opschalen gaat eenvoudig. Omdat alles softwarematig gebeurt, kunnen eenvoudig nieuwe medewerkers worden toegevoegd. We betalen naar het aantal gebruikers.” Maandelijks wordt een vast bedrag per medewerker in rekening gebracht. Vergeleken met vroeger, toen ook met vaste lijnen werd gebeld, is Van der Valk goedkoper uit. Mensen die buiten de deur zijn, bellen via internet met elkaar. Dat voorkomt hoge kosten, vooral in de communicatie met medewerkers die in Azië en Noord-Amerika projecten voor de tuinbouw doen. Van der Valk levert immers aan Nederlandse kassenbouwers die over de hele wereld actief zijn.

Communicatie met het buitenland

Van der Valk groeit als bedrijf mede sinds de markt voor zonnepanelen is betreden. Zijn dochter Van der Valk Solar Systems levert daarvoor de montagesystemen. Plannen bestaan om in meerdere Europese landen montagematerialen te gaan verkopen. VTM heeft geregeld dat de vestiging van Van der Valk in Engeland is gekoppeld aan KPN EEN MKB. De Engelse nummers zijn in het systeem opgenomen. Medewerkers kunnen vanuit Engeland met een verkort doorkiesnummer bellen naar de hoofdvestiging in Monster. Beide vestigingen zitten op hetzelfde netwerk. Het onderling bellen tussen Nederland en Engeland wordt als binnenlands verkeer gerekend. Ook de integratie tussen vast en mobiel werkt over de grenzen heen.

Bij KPN EEN MKB zitten internet, vast bellen en mobiel in één flexibel contract. Daaruit kan de MKB-ondernemer de gewenste combinatie kiezen: een zakelijk alles in één-pakket voor één vast bedrag per maand. Zo weet de ondernemer precies waar hij aan toe is.

Gerelateerde klantcases