KPN en ANWB ontwikkelden de ‘Blijven Fietsen Verzekering’ met innovatieve track & trace functie, waardoor een gestolen fiets nu snel is op te sporen.

ANWB: Co-creatie met KPN leidt tot innovatief 'Blijven Fietsen Verzekering' concept

Unigarant is als verzekeringsmaatschappij van ANWB marktleider op het gebied van fietsverzekeringen én hulpverlener bij pech en schade. Toenemende schadeclaims voor gestolen fietsen vragen om innovatieve servicemodellen. Hoe kan technologie bijdragen aan het terugvinden van gestolen fietsen?

ANWB

Klantcase ANWB

Over ANWB

'Innovatie is de kunst van het stellen van de juiste vraag'

- Marin Roos, Directeur Innovatie bij ANWB -


‘Fietseigenaren moeten hun fiets altijd en overal met een gerust gevoel op slot kunnen zetten en achter kunnen laten. Als marktleider op het gebied van fietsverzekeringen zijn we altijd op zoek naar innovatieve concepten met, bij voorkeur, een maatschappelijke impact. We wilden een concept introduceren waarmee klanten gegarandeerd kunnen blijven fietsen. Met die vraag zijn we met KPN om de tafel gaan zitten. Het resultaat is de ‘ANWB Blijven Fietsen Verzekering’; fietsbezitters die deze verzekering afsluiten weten dat zij in geval van diefstal hun eigen fiets weer terugkrijgen.’

‘De gezamenlijke ontwikkeling van de ‘Blijven Fietsen Verzekering’ is snel gegaan. Alle partijen hebben van het begin af aan de wil gehad en de inzet getoond om echt tot een productlancering te komen. Innovatie is de kunst van het stellen van de juiste vraag om vervolgens met technologie de juiste invulling daaraan te geven. Met een ecosysteem van partners hebben we IoT op een schaalbare manier, stap voor stap, ingezet. We zijn daarbij nooit het grote doel uit het oog verloren: ‘wát willen we nou eigenlijk bereiken?’. Dat doel was duidelijk: onze klanten moeten altijd kunnen blijven fietsen.’

Geïntegreerde dienstverlening van KPN

KPN en ANWB ontwikkelden de ‘Blijven Fietsen Verzekering’ met innovatieve track & trace functie, waardoor een gestolen fiets nu snel is op te sporen. Fietseigenaren verzekeren zich bij de fietsendealer en bij vermissing activeren ze de opsporing via een app. Een gestolen fiets wordt binnen 48 uur terugbezorgd bij de eigenaar.

Download

Hoe kunnen we uw bedrijf slimmer maken?

Innovatie vindt overal plaats. Daarmee veranderen uw uitdagingen én ontstaan er nieuwe kansen. Slimmer en efficiënter werken wordt hierdoor steeds belangrijker. Internet of Things (IoT) oplossingen kunnen u hierbij helpen. IoT biedt namelijk een schat aan mogelijkheden om uw processen efficiënter in te richten, uw klantbeleving te verbeteren én nieuwe verdienmodellen te realiseren.

Benieuwd hoe Internet of Things uw bedrijf kan helpen? 
Lees alles over de mogelijkheden op onze online pagina in onze whitepaper of ga in gesprek met onze experts.

Meer informatie over het product

Internet of Things

Met IoT-oplossingen van KPN verzamelt, verstuurt en beheert u op een veilige en overzichtelijke manier data en vormt u uw data gemakkelijk naar relevante inzichten.

Meer informatie

Gerelateerde klantcases