NLSecure[ID] September Edition – Lessons Learned

Impressie NLSecure[ID] September Edition

Bent u benieuwd wat er allemaal voorbij is gekomen op deze dag? Kijk dan onderstaande compilatie en laat u meenemen in de wondere wereld van security. Kunt u niet wachten op de volgende editie van NLSecure[ID]? Schrijf u dan snel in voor NLSecure[ID] 2022!

Als security community hebben we een gezamenlijk doel: Nederland veiliger maken. Kennisdeling is cruciaal om de digitale weerbaarheid te vergroten. Daarom organiseert KPN Security jaarlijks in januari het driedaagse security event NLSecure[ID]. Dit jaar voegen we daar de September Edition aan toe. Dit event duurt slechts één dag, met een live programma van anderhalf uur en zal zich focussen op ‘Lessons Learned’.

Voor dit evenement maken we gebruik van een speciaal ontwikkeld online platform dat interactie mogelijk maakt. Naast deze liveshow biedt KPN Security een on-demandprogramma waar je sessies van NLSecure[ID] 2021 terug kan kijken.

Kon je NLSecure[ID] begin dit jaar niet bijwonen en ben je benieuwd wat er allemaal voorbij is gekomen tijdens deze 3 dagen? Kijk dan hier de compilaties en aftermovie van afgelopen januari.

Wat is NLSecure[ID]?

NLSecure[ID] is de afgelopen jaren uitgegroeid tot hét security event van Nederland. Tijdens dit event kun je je laten bijpraten over relevante en actuele security- en marktontwikkelingen. Gerenommeerde experts delen hun expertise, zodat je nieuwe inzichten opdoet om je security naar een hoger niveau te tillen.

Waarom NLSecure[ID]?

Cybercriminaliteit heeft een enorme impact op onze samenleving en economie. Geen enkele organisatie kan deze complexe problematiek op eigen kracht oplossen. Dit vereist een gezamenlijke inspanning vanuit de gehele security community. Alleen als we de krachten bundelen en kennis uitwisselen, kunnen we een vuist maken tegen cybercriminelen. Daarom organiseert KPN Security NLSecure[ID].

Duizenden security professionals nemen elk jaar in januari deel aan NLSecure[ID]. Daar zijn we trots op! Tegelijkertijd vinden we het jammer dat we de security community slechts eens per jaar samenbrengen. Met de September Edition ondervangen we dit.

Wat is er anders aan de September Edition?

NLSecure[ID] wordt doorgaans aan het begin van het jaar georganiseerd en biedt een meerdaags programma. De September Edition duurt slechts één dag, met een live programma van anderhalf uur. Lekker compact dus, en daarmee extra toegankelijk. Het event heeft bovendien inhoudelijk een iets andere insteek. Tijdens deze zomereditie is het centrale thema ‘Lessons Learned’.

Voor wie is NLSecure[ID] geschikt?

Security gaat de gehele IT-community aan. Daarom hanteren we bij dit event het motto: ‘Security, let’s talk about it’. De informatie die we aanreiken is geschikt voor een breed security-minded publiek: van IT-manager, securitymanager of CISO tot riskmanager of securityengineer. Ook ethical hackers en studenten zijn van harte welkom.

Hoe ziet het programma eruit?

De September Edition van NLSecure[ID] is een informatieve talkshow onder leiding van presentator Joost Hoebink. Daarbij sluiten verschillende toonaangevende experts uit de Nederlandse security wereld aan als tafelgast. Zij delen hun ervaringen uit de praktijk. Welke incidenten hebben de experts meegemaakt? En wat kun jij daarvan leren?

Deze aantrekkelijke liveshow begint om 14.00 uur en duurt tot 15.30 uur. Daarnaast biedt KPN Security vanaf 10.00 uur al een on-demandprogramma, waarbij eveneens de sessies van NLSecure[ID] 2021 zijn terug te kijken. Tijdens de liveshow maken we ook dit keer weer een onderverdeling in de drie kleuren tracks, kenmerkend voor de NLSecure[ID] events.

We trappen af met het Green Track gericht op management & business en gaan hier in gesprek met Martijn Dekker, CISO ABN AMRO en Frank Groenewegen, Partner Cyber Risk Services bij Deloitte. Met hen praten we onder andere over het belang van (onafhankelijke) crisisoefeningen, security risicoanalyses en het voorkomen van onherstelbare fouten binnen het securityproces.

Vervolgens gaan we verder met het Black Track, meer gericht op techniek & security research. Onze gasten hierbij zijn het Team High Tech Crime (Nationale Politie), Mark de Groot, Ethical Hacker KPN RedTeam en Jordi Scharloo, Security Researcher KPN Security. Zij zullen in gesprek gaan over het RedTeam van KPN en het continue security proces. Daarnaast over de ontwikkelingen op het gebied van malware en diens makers, die blijven evolueren. Hoe hier tegen te wapenen en uiteraard hun ‘lessons learned’.

Tot slot eindigen we met het Blue Track, waarbij we met onze partners Microsoft en InSpark in gesprek gaan over Security Monitoring in de cloud en het hybride-monitoring model. Hoe kun je vandaag de dag je cloud security inrichten en tegelijkertijd je on-prem oplossing meenemen. Dit doen we met Robbert Kelder, CTO InSpark en Jan-Paul Oosterom, Global Tech Strategy Lead – Zero Trust Microsoft.

Hoe ziet het online platform eruit?

We hebben voor NLSecure[ID] een gebruiksvriendelijk online platform opgezet. Daarop vind je uiteraard het programma, de livestream en alle sessies van de laatste editie. Daarnaast bevat het platform een Partnerplein waar onze partners zich presenteren en de KPN Experience waar je kennis kunt maken met verschillende onderdelen van KPN.

Wanneer is het online platform beschikbaar?

Het platform gaat live op 7 september om 10 uur, een aantal uur voor de aftrap van de live show. Dit geeft je de gelegenheid om op je gemak even rond te kijken op het platform.

Let op! Je krijgt alleen toegang tot het platform via je persoonlijke deelnamelink. Deze ontvang je na het aanmelden.

Is NLSecure[ID] gratis?

Of je nu klant bij KPN Security bent of niet, onze security evenementen zijn voor iedereen gratis. We zien het namelijk als een belangrijke service om heel Nederland te informeren over de laatste ontwikkelingen op het gebied van security. Samen maken we Nederland veiliger!

NLSecure[ID] is een initiatief van KPN Security.