De golf aan nieuwe technologie├źn van de afgelopen jaren is op zijn minst indrukwekkend te noemen. De digitale transformatie is op het moment misschien wel het meest besproken onderwerp in boardrooms wereldwijd. Iedere organisatie in elke sector krijgt te maken met digitale transformatie.

Maar wat is de impact op ├║w organisatie? En, belangrijker nog, hoe zorg je ervoor dat je hier slim op inspeelt? Op deze pagina vind je de meest actuele informatie, achtergronden en relevante evenementen.

Klantcases

KPN Grip verhoogt slagkracht van veiligheidsregio Twente

“In Twente organiseren we mooie evenementen, zoals Tuckerville, het jaarlijks festival voor country en Americana in Enschede”, vertelt Renzo Graziano, Kwartiermaker IT Platform Twente. “Bij het organiseren van een festival komt veel kijken voor ons als regionale overheid. Bezoekers moeten kunnen vertrouwen op een veilige ervaring. Bij eventuele calamiteiten moet alle benodigde informatie voorhanden zijn om de juiste voorzieningen maximaal in te zetten. Optimale samenwerking tussen alle deelnemende overheidsorganisaties is daarbij cruciaal.”

YouTube voor de zorg vergroot werkplezier verpleegkundige

Nederland heeft sterk behoefte aan een YouTube voor de zorg. Met één druk op de knop moeten zorgprofessionals kunnen zien wat er met een persoon aan de hand is. De zorgsector snakt naar snelle en gemakkelijke toegang tot informatie over een patiënt en diens gezondheidsproblemen.

Betere samenwerking tussen mens en machine door 5G en AR

De Brainport regio is verwikkeld in een ongekende ‘war on talent’. Aantrekken van nieuw personeel krijgt daarbij veel aandacht. Maar het is ook belangrijk om bestaande medewerkers inzetbaar te houden en snel kennis te kunnen delen. Verder speelt de samenwerking tussen mensen en bijvoorbeeld machines een belangrijke rol om met elkaar al het werk op tijd af te krijgen.

KNRM en partners testen de inzet van drones bij reddingsoperaties

“Bij de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) verrichten we reddingsoperaties op het water, op zee en ruim binnenwater”, steekt Jeroen Kodde van de KNRM van wal. “In 2020 hadden we een drukke zomer. Onze hulpverleners rukten honderden keren uit om zwemmers, surfers en andere watersporters te redden. We maakten daarbij gebruik van onze 75 boten en helikopters van de kustwacht.”

Downloads

Whitepaper Cloud en Legacy - Modern Workplace

Gratis E-book: Trends in retail

Factsheet: KPN Security Awareness Programma