De golf aan nieuwe technologie├źn van de afgelopen jaren is op zijn minst indrukwekkend te noemen. De digitale transformatie is op het moment misschien wel het meest besproken onderwerp in boardrooms wereldwijd. Iedere organisatie in elke sector krijgt te maken met digitale transformatie.

Maar wat is de impact op ├║w organisatie? En, belangrijker nog, hoe zorg je ervoor dat je hier slim op inspeelt? Op deze pagina vind je de meest actuele informatie, achtergronden en relevante evenementen.

Klantcases

Adyen lanceert samen met KPN innovatieve IoT-betaaloplossing

Connectiviteit is essentieel voor betaalterminals. Zonder connectiviteit kunnen betalingen simpelweg niet worden afgehandeld. Echter is in sommige landen connectiviteit minder betrouwbaar of is er beperkende wet- en regelgeving. Samen met KPN heeft Adyen een IoT- betaaloplossing gelanceerd waardoor online betalen overal ter wereld mogelijk is. Ook in landen waar een vaste verbinding niet altijd even goed werkt en waar ‘permanent roaming’ niet is toegestaan. Een mooie Nederlandse samenwerking die de wereldwijde betalingsindustrie openbreekt.

Waarom elke gemeente straks datagedreven is

Gemeenten staan voor grote uitdagingen op het gebied van duurzaamheid. Ze moeten de leefomgeving veilig en gezond houden, maar tegelijkertijd zo efficiënt mogelijk werken. Het benutten van realtime data speelt hierin een sleutelrol. Hoe ziet een datagedreven gemeente er in de praktijk uit? En wat zijn de voordelen voor gemeenten en hun inwoners?

Samenwerking KPN & Unica: Innovatie ‘Building Insight Air’ levert belangrijke bijdrage aan een veiliger binnenklimaat

Mensen zijn, vanwege corona, onzeker over de kwaliteit van ventilatie in gebouwen zoals scholen, verpleeghuizen en kantoren. Bij Unica hebben we ons digitale open platform ‘Building Insight’ daarom versneld uitgebreid.

API helpt NDC bij snel beantwoorden van klantvragen

De Noordelijke Dagblad Combinatie (NDC) heeft meer dan 40 merken, waaronder Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant. Samen met KPN implementeerde het mediabedrijf de Genesys Cloud Contact Center, waarmee alle abonneevragen worden gerouteerd naar medewerkers. Na een suggestie van KPN werd Polly.help kennismanagement aan Genesys gekoppeld, waardoor zowel medewerkers als abonnees razendsnel relevante informatie over een merk kunnen vinden.

Downloads

Internet of Medical Things

Factsheet Managed Firewall

Factsheet Maturity Assessment