509 Artikelen
Segment
Branche
Categorie

KPN Push-To-Talk ondergaat een missiekritische make-over in 2018

26 januari 2018 2 min

Veel bedrijfstakken gebruiken op dit moment portofonie. Bijvoorbeeld in het openbaar vervoer, in de industrie en bij de politie en veiligheidsdiensten. Met portofonie kunnen mensen snel communiceren tijdens acties waarbij coördinatie van een team medewerkers noodzakelijk is. Niet alleen bij dagelijkse werkzaamheden, maar ook bij escalaties en calamiteiten. Portofonie biedt een snelle verbindingsopbouw, een hoge beschikbaarheid, noodoproepen en het toekennen van gespreksgroepen.


IoT in waterbeheer: geld besparen en natte voeten voorkomen

23 november 2017 3 min

De overheid wil dat waterleidingbedrijven, waterzuiveringsmaatschappijen en waterschappen beter samenwerken om het waterbeheer goedkoper te maken. Dat vraagt om het slim toepassen van technologie. Xylem en KPN slaan de handen ineen om die te leveren.


Politie en meldkamer testen 360 graden beeld in 5G Lab

18 augustus 2017 2 min

Begin juli 2017 kwamen medewerkers van de politie-eenheid Noord-Nederland en de noordelijke meldkamer naar het 5G Lab in Groningen om een 360 graden beeldverbinding te testen. Een politieauto kreeg een 360 graden camera van op het dak, die via een snelle internetverbinding verbonden was met de meldkamer in Drachten. Ook in het 5G Lab zelf waren de beelden te zien. Doel was om te kijken hoe de live te bekijken beelden konden bijdragen aan het verhogen van de veiligheid van politiemedewerkers en betrokkenen.


Veiligheid en gebruiksgemak met het Self Service Portal voor PKIoverheid-certificaten

24 juli 2017

Sinds kort kunnen klanten van KPN Lokale Overheid zelf hun PKIoverheid-certificaten aanvragen of wijzigen via het nieuwe Self Service Portal ‘MijnCertificaten’. Deze online klantomgeving biedt klanten meer gebruiksgemak en flexibiliteit, én voldoet aan de allerhoogste veiligheidseisen, waaronder de nieuwe eIDAS-verordening. Gemeente Roermond heeft meegedraaid in de testperiode en deelt in dit blog hun ervaringen.


Waterschappen werken overal met GOVROAM

24 juli 2017

Medewerkers en bestuurders van waterschappen kunnen door ‘govroam’ - een samenstelling van ‘gov’ (government) en ‘roam’ (roaming) - op alle deelnemende locaties binnen de overheid veilig en probleemloos inloggen bij (WiFi)-netwerken.