353 Artikelen
Segment
Branche
Categorie

Digital Capability Day: Een stap dichter bij Digital Maturity

1 februari 2018 2.5 min

Om als CIO de Digitale Transformatie te leiden is het niet zozeer de vraag: Wat moeten we doen? als wel: Waar zijn we als organisatie toe in staat?


KPN Push-To-Talk ondergaat een missiekritische make-over in 2018

26 januari 2018 2 min

Veel bedrijfstakken gebruiken op dit moment portofonie. Bijvoorbeeld in het openbaar vervoer, in de industrie en bij de politie en veiligheidsdiensten. Met portofonie kunnen mensen snel communiceren tijdens acties waarbij coördinatie van een team medewerkers noodzakelijk is. Niet alleen bij dagelijkse werkzaamheden, maar ook bij escalaties en calamiteiten. Portofonie biedt een snelle verbindingsopbouw, een hoge beschikbaarheid, noodoproepen en het toekennen van gespreksgroepen.

Zo houdt u uw IoT-netwerk uit handen van cybercriminelen

12 december 2017 3 min

Het Internet of Things (IoT) domineert de headlines in ICT- en businessmedia, en dat is niet onterecht. De technologie vormt de springplank voor veel spannende innovaties en zelfs nieuwe businessmodellen. Maar zonder concrete beveiligingsmaatregelen is het IoT-netwerk een feest voor hackers en kan het zich zelfs tegen u keren. Hoe zorgt u voor een veilig IoT binnen de organisatie?


Een hartfilmpje maken met de cardioloog in de broekzak

5 december 2017 4 min

Een elektrocardiogram (ECG) maken in de beslotenheid van je eigen huis én de uitkomst direct delen met je huisarts. KPN Health en partner Vital10 maken het mogelijk. In gesprek met Kees Donkervoort, directeur KPN Health en Roderik Kraaijenhagen, cardioloog en medeoprichter van Vital10 over de toekomst van zorg op afstand.


Landmacht loopt voorop met innovatieve MilSenz

1 december 2017 1 min

De Koninklijke Landmacht en KPN gaan verder samenwerken aan de MilSenz. Deze innovatie is een sensor ter grootte van een softbal, waarmee militairen terreindelen in de gaten kunnen houden waar ze geen direct zicht op hebben. Zo kunnen ze vanuit een veilige positie vijandelijke elementen waarnemen en eventueel actie ondernemen. Op 30 november ondertekenden brigadegeneraal Hans Damen (links op de foto) en Gerard Schiebroek van KPN het contract, tijdens het NIDV-symposium in Rotterdam Ahoy.


Industrie 4.0: monitoring de onmisbare schakel?

23 november 2017 2 min

Een cyberaanval op OT-systemen kan grote gevolgen hebben voor de continuïteit van een onderneming en zelfs van Nederland. Zo kunnen hackers met een aanval op de waterkeringssystemen delen van het land onder water zetten. Hoe voorkomen we dergelijke rampen?


Gratis wonen in een Smart City

23 november 2017 3 min

Gratis wonen. Het klinkt te mooi om waar te zijn, en toch gebeurt het al. In het televisieprogramma Utopia leeft een groep van 15 personen al zo’n 2 jaar voor niets. Om gratis wonen ook voor de rest van Nederland mogelijk te maken, maar dan zonder televisiecamera’s, is de Expeditie Gratis Wonen in het leven geroepen. AM, BAM Wonen, Bouwinvest, TBI en Eigen Haard bundelden hun krachten om duurzaam, betaalbaar en comfortabel wonen toegankelijk te maken voor iedereen.


‘Vrijer, leuker en makkelijker’

21 november 2017 6 min

Het van oorsprong sterk productgedreven KPN heeft de slag moeten maken naar een klantgedreven organisatie. Daarbij werd onderkend dat de consument op digitale wijze probleemloos bediend wil worden. Daar hoort een attractief pakket bij, met KPN-diensten, aangevuld met services van andere partijen zoals Spotify en Netflix. Volgens CIO Bouke Hoving was het productenpakket eind 2013 nog een weinig samenhangend geheel, met een mooie strik eromheen. Inmiddels is het productaanbod een geïntegreerde bundel, met een prima omnichannelklantervaring.