The Digital Dutch 2021

Op 22 april neemt KPN ondernemend Nederland mee voor een uniek kijkje achter de schermen van ‘het netwerk van Nederland’. Vanuit de Jaarbeurs in Utrecht ben je live getuige van een show vol digitale kansen en inspiratie. Klanten, partners en experts delen vanuit het land voorbeelden van digitale versnelling. Wat hebben we van het afgelopen jaar geleerd? Waar moet ondernemend Nederland nu op inzetten? En hoe maak je je organisatie toekomstbestendig, als je niet weet wat die toekomst brengt? Over samenwerken in the digital age waarbij je oog houdt voor de menselijke maat.

Inschrijven

Programma en sprekers The Digital Dutch 2021

Samen versnellen. Dat is wat we tijdens The Digital Dutch doen. Nu dat ondernemend Nederland in hoog tempo digitaliseert, slaan we de handen ineen om het succes van zakelijk Nederland te vergroten. Dat doen we door in één uur een reis door Nederland te maken. Bedrijven en organisaties heten je welkom bij hun eigen bedrijf of organisatie. Ze delen hun  ervaringen en vorderingen op de weg van digitale transformatie in een woelige tijd.

Steven van Belleghem
The big reset

Steven van Belleghem, expert op het gebied van klantbeleving, trapt The Digital Dutch 2021 af. Hij trekt een aantal waardevolle lessen uit de ‘Grote Reset’ van het afgelopen jaar. Wat hebben we met z’n allen geleerd van de plotselinge digitale versnelling? Van de pressure cooker waarin we ontdekten dat als het anders móet, het ook anders kán. We zijn samen slimmer geworden, maar wat doen we nu eigenlijk met die nieuwe kennis?

Toon meerToon minder

Welke inzichten heeft dit wonderlijke jaar ons gebracht? En wat heeft het met ons als mensen gedaan? Vanuit het perspectief van customer relations geeft Steven ons een belangrijke les mee over de menselijke maat in de digitale transformatie. Meer dan ooit komt het voor organisaties aan op compassie en empathie. Snappen wat werkelijk van waarde is voor je klanten én je medewerkers. Steven komt met een hartstochtelijke appèl om nieuw soort nieuw soort leiderschap dat nu nodig is, passend bij de sociale verantwoordelijkheid die we met z’n allen dragen.

Over Steven van Belleghem
Steven is een begenadigd spreker en auteur van meerdere internationale bestsellers, waaronder ‘The Conversation Manager’, ‘When Digital Becomes Human’, ‘Customers the Day after Tomorrow’ en ‘The Offer You Can’t Refuse’. Steven komt met een hartstochtelijke appèl om nieuw soort nieuw soort leiderschap dat nu nodig is, passend bij de sociale verantwoordelijkheid die we met z’n allen dragen.

Carlo van de Weijer
Innovaties in de mobiliteits- en maakindustrie

Carlo is directeur van het Eindhoven Artificial Intelligence Systems Institute (EAISI) en hij is mobiliteitsexpert. Carlo neemt je mee langs innovaties rondom transport en de maakindustrie. Je krijgt vanuit die voorbeelden een unieke én inspirerende inkijk hoe je ruimte kunt bieden aan innovatie in je eigen organisatie. Carlo geeft je ook een kijkje achter de schermen van het Solarteam 2021 en de Brainport Industries Campus.

Toon meerToon minder

Over Carlo van de Weijer
Carlo van de Weijer (1966) is afgestudeerd als werktuigbouwkundige aan de Technische Universiteit Eindhoven en is cum laude gepromoveerd aan de TU in Graz, Oostenrijk. Hij heeft ruime ervaring in de auto-industrie met o.a. leidinggevende functies bij Siemens en TomTom. Momenteel is hij algemeen directeur van het onlangs opgerichte Eindhoven AI System Institute (EAISI) aan de TU Eindhoven. Hij adviseert ministeries en industrieën van over de hele wereld over de toekomst van mobiliteit en is lid van de Raad van Toezicht van verschillende hightechbedrijven en startups. Hij is internationaal spreker op het gebied van exponentiële technologie en de toekomst van hightech, zo ook als faculteitslid aan de Singularity University in Silicon Valley. Daarnaast schrijft hij wekelijks een column voor Het Financieele Dagblad.

Lea Bouwmeester
Zorgmedewerker, durf te vragen om mensgerichte technologie

Lea houdt een vlammend betoog over de kansen van de digitalisering in de gezondheidszorg en waarom we die mogelijkheden nú moeten omarmen. Hoe kunnen we zorgmedewerkers verder helpen, dan met alleen een applaus? En hoe laten we de handen aan het bed slimmer samen werken?

Toon meerToon minder

Over Lea Bouwmeester
Lea Bouwmeester kwam op haar 27e in de tweede kamer voor de Partij van de Arbeid. Na 11 jaar politiek ligt haar focus nu vooral op verbetering en innovatie in de zorg. Ze laat mensen nadenken over wat zij noemt ‘mensgerichte technologie in de gezondheidszorg.’ Technologie die niet alleen in dienst staat van de patiënt, maar zeker ook van de medewerkers. Volgens Lea moeten juist zij om kwaliteit durven te vragen. ‘Technologie moet je werk makkelijker maken, in plaats van nodeloos ingewikkeld. Ik vind dat je daar recht op hebt, zeker in zo’n cruciaal beroep als zorgverlener.’

Charlot Felderhof
Solar Team Eindhoven

Charlot geeft ons een uniek inkijkje bij Brainport Industries Campus in Eindhoven, het toekomstbeeld van de hightech maakindustrie, waar ondernemen, onderwijs en een aanstekelijke dosis energie samenkomen. ‘De transitie naar een duurzame samenleving is voor ons niet alleen een mooi doel op papier. We willen er serieus werk van maken. En dat gaat lukken ook!’ De voorbereiding van het Solar Team zijn in volle gang. Jij krijgt een sneak preview van de nieuwste zonneauto! En leren we, hoe je open minded, met frisse ideeën en een bak wilskracht de wereld daadwerkelijk kunt veranderen.

Toon meerToon minder

Innovatie begint met openstaan voor nieuwe ideeën. Charlotte Felderhof, Innovation & Technical Partnership Manager bij het Solar Team Eindhoven, laat samen met haar team van collega-studenten graag zien waar open innovatie en bevlogen samenwerking toe kunnen leiden.

Gerhard van der Bijl
Digitalisering in de retail branche

Gerhard van der Bijl, Senior VP Tech van Albert Heijn, praat je bij over digitalisering in de retail branche. Hoe transformeer je van een supermarktbedrijf naar een Food- en Tech company? Welke kansen bieden Digital, Data en Tech en wat kun je ermee? In het afgelopen jaar maakte Albert Heijn een enorme digitale versnelling mee. Wat zijn de belangrijkste inzichten uit dit rollercoaster-jaar en hoe kun je deze zelf toepassen binnen je eigen organisatie? Een kijkje in de keuken van Albert Heijn waar men tegenwoordig “data als ontbijt” serveert.

Toon meerToon minder

Over Gerhard van der Bijl
Gerhard (1977) heeft brede ervaring in het transformeren van organisaties met Digital, Data en Tech. Hij leeft vanuit de overtuiging dat elke organisatie significant kan verbeteren als mensen gaan samenwerken in een modern Operating Model met een extreme focus op de klant. Daarbij draait alles om transparantie, vakmanschap en het zoeken naar verbinding. Gerhard is winnaar van de Digital Transformers Award 2017, die jaarlijks wordt toegekend aan een digitaal talent, met een bijzondere en betekenisvolle rol binnen de digitale transformatie van bedrijven. In 2018 ontving hij de Computable CIO/CXO of the year award. Hij is als CIO/CTO sinds oktober 2019 verantwoordelijk voor Albert Heijn, Etos en Gall&Gall, en geeft regelmatig gastcollege aan de Nyenrode Business Universiteit.

Babak Fouladi
Het best verbonden land van de wereld

Babak Fouladi, Chief Technology & Digital Officer bij KPN, neemt ons mee door Nederland en vertelt over de visie om van ons land het best verbonden land van de wereld te maken. KPN is ervan overtuigd dat we verder komen, als we mensen samenbrengen. Dus zetten we alles op alles om iedereen in Nederland te verbinden met een duurzame toekomst. Hij geeft inzicht in de technologische ontwikkel-agenda van KPN en laat zien wat alle vernieuwingen concreet betekenen voor onze gezamenlijke toekomst.

Toon meerToon minder

Wat betekenen de verregaande verglazing en de uitrol van 5G voor Nederland als geheel, maar ook voor consumenten en zakelijke klanten, overheid, zorg of onderwijs? Welke impact heeft de explosieve groei van ons dataverkeer en de digitale versnelling op de manier waarop we ondernemen, samenwerken en innoveren? En welke concrete kansen ontstaan er op korte termijn, waar we onze bedrijven nú al op moeten voorbereiden?

Over Babak Fouladi
Babak Fouladi is Chief Technology & Digital Officer binnen KPN's Raad van Bestuur. Hij verantwoordelijk voor hoe KPN inspeelt op de snel veranderende technologieën en de digitalisering van processen en diensten.

Frederiek Burlage
Teamwork versus Cybercrime

We worden met z’n allen steeds digitaler. Dat geldt helaas ook voor de criminaliteit. En dan blijkt het gijzelen van bedrijfsinformatie vaak een stuk lucratiever dan een traditionele inbraak. We krijgen een uniek kijkje achter de schermen van de criminaliteitsbestrijding anno 2021. We kijken op een geheime locatie mee bij de digitale opsporing van de gespecialiseerde cybercrime-teams bij de Nationale Politie. Wat kunnen we leren van deze specialisten?

Toon meerToon minder

Welke risico’s lopen we in deze digital age? Wat kunnen we zelf doen om ons en onze organisaties te beschermen tegen zaken als ransomeware? En hoe kan juist de publiek private samenwerking hierin het verschil maken?

Marieke Snoep & Jim Stolze
Hosts

De presentatie van het online event is in handen van tech-ondernemer en artificial intelligence-specialist Jim Stolze. Vanuit The Digital Dutch-control room in de Jaarbeurs neemt Jim ons mee langs de meest verrassende plekken in het netwerk van Nederland. Dat doet hij niet alleen, maar samen met Marieke Snoep, Chief Business Market en lid van de RvB van KPN. Zij plaatst de nieuwste ontwikkelingen in perspectief en motiveert de betekenis voor ondernemend Nederland.

Let op: het programma is volop in ontwikkeling.
We onthullen nog meer de komende weken.
Houd deze pagina in de gaten voor het meest actuele programma.

Meld je hier aan voor The Digital Dutch 2021


The Digital Dutch 2020 gemist?

Kijk hier de compilatie terug

In 2020 werd The Digital Dutch binnen no-time omgetoverd naar een hybride event zodat het ondanks de coronamaatregelen toch door kon gaan.