The Digital Dutch 2021 webinars

De digitale transitie raakt in een stroomversnelling. Trends volgen elkaar op, actualiteiten veranderen met de dag. Zelfs The Digital Dutch maakte afgelopen jaar een transitie door en is nu volledig digital. In 14 exclusieve Digital Dutch webinars praten experts je bij over de digitale ontwikkelingen van nu. Welke innovaties leveren echt winst op? Wat is relevant voor jouw sector? Bekijk onze webinars en vergroot je kennis.

Dag 1
Innoveren met impact

Bekijk webinars

Dag 2
Digitale veiligheid

Bekijk webinars

Dag 3
Na de pandemie:
het hybride werken

Bekijk webinars


Dag1
Innoveren met impact
De verbonden samenleving

Samen versnellen met 5G
en Internet of Things
Innovatie is actueler dan ooit

Door COVID-19 heeft digitalisering een versnelling doorgemaakt. Innovatie is actueler dan ooit tevoren. Door Internet of Things zijn steeds meer apparaten met elkaar verbonden. Daardoor ontstaan nieuwe kansen en verdienmodellen.

 • Ferry Grijpink,
  Senior Partner, McKinsey
 • Joeri Schnetz,
  Operationeel Directeur, VTM
 • Willem Hartman,
  Directeur Mobility, Vialis
 • Jacob Groote,
  EVP Innovatie & Partners, KPN
 • Carolien Nijhuis,
  EVP IoT & Dataservices, KPN
Toon meerToon minder

Onze sprekers nemen je tijdens dit webinar mee in de nieuwste technologische innovaties door de inzet van ons netwerk, zoals 5G. We tonen concrete voorbeelden uit verschillende sectoren. Van monitoring van luchtkwaliteit tot slimme stoplichten. Samen met partners, want innoveren doe je niet alleen, dat doe je samen.

Digitalisering in de publieke sector
Wonen en werken
in een slimme samenleving

Hoe zet je digitalisering in om het leven van burgers te verbeteren? Data is daarvoor het nieuwe goud. Maar hoe maak je daarvan optimaal gebruik? Hoe werken we toe naar een Smart City en Smart Society?

 • Martijn Groenewegen,
  Hoofd Digitale Strategie, Gemeente Rotterdam
 • Martin Maurits,
  VP Strategic Accounts, KPN
 • Edwin Bussem,
  Business Developer Mobiliteit, KPN
 • Marien van Zwol,
  Projectmanager Data en Informatie, Antea Group
Toon meerToon minder

Tijdens dit webinar laten we de laatste ontwikkelingen zien op het gebied van mobiliteit. Met concrete voorbeelden tonen we samen met onze partners wat er nu al mogelijk is. Innoveren doe je niet alleen, dat doe je samen.

Smart industry & smart energy
Sessie voor de industrie en energiesector

Smart Industry wordt volop geïmplementeerd in de Nederlandse industrie. De flexibiliteit op de productievloer en in het warenhuis bepaalt hoe internationaal competitief we zijn en blijven. Verder krijgt de energietransitie steeds concreter vorm, met een belangrijke rol voor smart energy systems en connectiviteit daarin.

 • Rob Gulickers,
  CTO, Sitech
 • Benno Beuting,
  CEO, Cordis SUITE
 • Paul Cobben,
  Sector Developer Manufacturing, KPN
 • Silvana Lefel,
  Lead Sustainable Infrastructure, KPN
Toon meerToon minder

Onze sprekers nemen je tijdens dit webinar mee in een wereld waarin werken zonder draden in de ‘wireless factory’ en ‘wireless warehouse’ key is. Daarin speelt de inzet van 5G, precieze lokalisatie en digital twins een belangrijke rol. We laten concrete Smart industry toepassingen zien, zoals rijdende robots op 5G, de inzet van 4K camera’s voor inspecties en mens – machine interactie met de Hololens2. Tevens neemt de inzet van industrial IoT sterk toe, zowel in de industrie als in de energiesector voor het monitoren en predictief onderhoud van complexe installaties en energienetwerken. Tenslotte bespreken we de rol die connectiviteit speelt in de energietransitie. Om de juiste stroom op het juiste moment te gebruiken, is er behoefte aan smart energy systems. Hierbij geven we ook een inkijkje hoe KPN zelf werkt aan energie innovaties door middel van een batterijproject.

Slimme zorg, toegankelijk voor iedereen
Innovaties in de zorg

We verlenen steeds betere zorg die toegespitst is op wat patiënten, cliënten en ouderen nodig hebben met steeds meer mogelijkheden. Maar dat maakt tegelijkertijd de zorg ook complexer. Hoe blijf je – nu en in de toekomst – goede persoonlijke zorg leveren?

 • Vinood Mangroelal,
  Directeur KPN Health
 • Wouter Meijer,
  Product Owner KPN Health
 • Tom Schoen,
  Manager eerstelijn en langdurige zorg, Patiëntenfederatie Nederland
Toon meerToon minder

Onze sprekers nemen je tijdens dit webinar mee in hoe wij je kunnen helpen met innoveren om jouw zorg toegankelijk te houden. Ontdek hoe je slimme zorgtechnologie integreert in primaire zorgprocessen, waarmee werkprocessen vereenvoudigen. Van medische drone tot slimme scootmobiel. Zie hoe innovaties zorgmedewerkers ontlasten en helpen om op zorgvragen beter te anticiperen.

Nieuwe business
met slimme producten en diensten
Versnellen met digitalisering

Door digitalisering van producten, services en distributie ontstaan tal van nieuwe business-mogelijkheden voor ondernemers in onder andere de Retail en Service sector. In deze sessie benoemen onze experts de markttrends en waarom steeds meer bedrijven zich profileren met een Service as a Business concept. Aan de hand van concrete voorbeelden, van Ahold met de AH to go tot de slimme Junea vendingmachine, worden de mogelijkheden besproken en waarom het juist nu van belang is om hiermee te starten.

 • Arno Eussen,
  Accelerator of Service-as-a-Business
 • Patrick Stooker,
  Founder Junea
 • Eelco Nicodem,
  Business Developer, KPN
Toon meerToon minder

In deze sessie komen aan bod:
Hoe verander je je distributiemodel of product, wat zijn de valkuilen en succesfactoren? Welke verdienmodellen zijn er en wat is hun impact? En hoe neem je hierin je organisatie mee?

Dag 2
Digitale veiligheid
Samen maken we Nederland veiliger

Lessons learned van Veiligheidsregio NO-Gelderland
Wat te doen bij een ransomware aanval? 

Ransomware is een zeer succesvol verdienmodel voor cybercriminelen. Steeds vaker worden grote bedrijven op hun knieën gedwongen na een gerichte aanval met gijzelsoftware. Hoe gaat zo’n aanval in zijn werk? En wat kun je doen om jouw organisatie te beschermen tegen geavanceerde ransomware?

 • Marcel van Oirschot,
  EVP KPN Security
 • Diemer Kransen,
  Directeur en Regionaal Commandant Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG).
Toon meerToon minder

Hoe goed een organisatie haar verdedigingsmechanismen ook heeft geïmplementeerd en onderhoudt, een incident is nooit helemaal uit te sluiten. De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) werd hier september 2020 mee geconfronteerd door een ransomware incident. Het professioneel en afdoende managen van een dergelijk incident vereist specifieke ervaring, kennis en kunde. Diemer Kransen, directeur VNOG, bespreekt met Marcel van Oirschot (EVP KPN Security) de lessen die geleerd zijn uit dit incident en deelt zijn ervaringen die je kunnen helpen om voorbereid te zijn op het moment dat het je overkomt. Eén van die lessen verklappen we alvast: het is niet de vraag of, maar wanneer je geraakt wordt door een cyberaanval! Openheid en transparantie alsmede het delen van kennis is essentieel om van elkaar te leren. Samen maken we tenslotte Nederland veiliger.

Is cloud security een prioriteit? 
Cybersecurity en de Cloud

Wat betekent 'De Cloud' nu echt in combinatie met security? Terwijl bedrijven computing power en gegevensbronnen naar de cloud migreren, blijft de beveiliging daarvan een zorg en prioriteit. Om zowel operationele redenen als om compliance redenen.

 • Erno Doorenspleet, CTO KPN Security 
 • Tim de Vries, Cyber Security Specialist Microsoft
Toon meerToon minder

Infrastructure-as-a-service speelt een cruciale rol bij het beveiligen van gegevens, workloads en netwerkcommunicatie in openbare cloudplatforms. “Hybrid Working” is het nieuwe nu. Neem tijdens dit webinar een kijkje in de wereld van Cloud en cybersecurity. In deze sessie gaan we in op cloud securitytrends, het tekort aan specialisten, de druk op IT-budgetten en natuurlijk IAAS en PAAS. Maar dan wel op een veilige manier.

Identiteit in een wereld die digitaal transformeert
Een digitale wereld begint bij een digitale identiteit!  

Security begint bij identity. De impact van bepaalde cyberaanvallen is te beperken als het beheer van identiteiten goed is georganiseerd. In deze sessie gaan we in op de mogelijkheden van de digitale identiteit binnen jouw organisatie.

 • Sander Steenbergen,
  Product Manager KPN Security
 • Rob Bouman,
  Sales Specialist Identity en Access Management KPN Security
Toon meerToon minder

De samenleving digitaliseert snel. Helemaal nu in tijden van een pandemie en we locatie onafhankelijk werken, als bedrijf en als persoon. Deze digitale wereld stelt extra eisen aan de manier waarop we samenwerken. Mensen, medewerkers, organisaties, klanten, allerlei verschillende entiteiten, en daarmee identiteiten communiceren en wisselen data uit. Dat vraagt om een extra waarborg (beveiliging) op de specifieke kenmerken die bevestigen dat we zijn wie we zijn. Op deze kenmerken baseren we ons vertrouwen binnen de samenwerking. Het goed waarborgen van de digitale identiteit levert voor organisaties een veiligere manier van werken op. En er kan sneller worden ingespeeld op de veranderende samenleving, waardoor groei wordt gestimuleerd en risico’s worden beperkt. In deze sessie gaan we in op de mogelijkheden van de digitale identiteit binnen jouw organisatie. En voor jouw medewerkers, partners en documentstromen in het algemeen.

Veilige datastromen binnen je netwerk
Jouw netwerk veilig online & in de cloud


Laat je meenemen in de wereld waarin we security en het netwerk bij elkaar brengen. Met de focus op SD-WAN, SASE (Zero Trust Edge), Zero Trust, Cloud Edge en andere zaken die deze modellen aan elkaar verbinden.

 • Erno Doorenspleet,
  CTO KPN Security
 • Tim Prins,
  VP Business Operations Access & Connectivity KPN
Toon meerToon minder

In 140 jaar gingen we van de eerste auto naar een zelfrijdend exemplaar. Een revolutionair proces. In de afgelopen 50 jaar hebben we op het gebied van netwerken en de vraag naar connectiviteit een soortgelijke evolutie doorlopen, van de eerste internetverbinding naar onze afhankelijkheid daarvan die we vandaag de dag hebben. Netwerken en beveiliging hebben samen een lange en gecompliceerde geschiedenis. Een geschiedenis die op zijn best als hartelijk of in het slechtste geval als ronduit vijandig kan worden omschreven. Deze gescheiden aanpak is echter geen acceptabele manier van werken en saboteert vaak de voordelen van digitale initiatieven. Laat je meenemen in de wereld waarin we security en het netwerk bij elkaar brengen.

Dag 3
Na de pandemie: het hybride werken
Altijd in business

Het werken in een netwerksamenleving: hoe blijf je met elkaar verbonden?
Hoofdshow

De impact van thuiswerken en hybride werken is groot voor medewerkers en beïnvloedt klantbeleving. Martijn Aslander, een technisch filosoof, brengt met hartstocht en humor de complexe impact van technologie op de samenleving in kaart. Daarnaast geven experts hun visie op wat bedrijven als leerpunten kunnen meenemen. Zowel bij het creëren van richtlijnen als bij digitale ondersteuning bij hybride werken.

 • Martijn Aslander,
  stand-up technisch filosoof
 • Lisette Oosterbroek ,
  VP HR People Experience & Organizational Development, KPN
 • Ludy Bronsema,
  Portfolio Strateeg Cloud & Workspace, KPN

Hoe ziet het bedrijfsnetwerk
van de hybride toekomst eruit?

Helemaal terug naar kantoor gaan we niet meer. Deels vanuit huis en deels vanuit bedrijfslocaties werken wordt de nieuwe norm. Deze hybride situatie vraagt om een herinrichting van jouw netwerk. Hoe ziet het bedrijfsnetwerk van de hybride toekomst eruit? 

 • Hakim Annaciri,
  VP Portfolio en productmanagement, KPN
 • Joost Steltenpool,
  EVP Fixed Access Networks, KPN
Toon meerToon minder

Digitale transformatie is als gevolg van COVID-19 voor veel bedrijven in een stroomversnelling gekomen. Steeds meer data wordt via datacenters, private en publieke clouds verwerkt. De opkomst van SaaS en de groei van het aantal connected apparaten draagt hier aan bij.

Nu de eindgebruiker deels vanuit huis en deels vanuit jouw bedrijfslocaties werkt, moet opnieuw gekeken worden naar hoe het bedrijfsnetwerk hier op wordt ingericht. Het gaat niet alleen om betrouwbare verbindingen met hoge up- en downloadsnelheden. In een wereld waarbij het aantal security-incidenten fors toeneemt is de beveiliging van die verbindingen net zo belangrijk.

Het optimaliseren van een toekomstbestendige klantbeleving

De hybride wereld brengt ook veranderingen in klantinteractie. Het heeft gevolgen voor de klantbeleving, met mens en technologie als middelpunt. Bedrijven werken toe naar verdere digitalisering zonder de klant uit het oog te willen verliezen. Wat is er nodig om de klantbeleving te optimaliseren voor de toekomst?

 • Eveline Erkelens,
  Customer Experience, Agile CX
 • Martijn Franssen,
  Director Digital Customer Services, KPN
 • Marco Vianen,
  Managing Director, SOS International
Toon meerToon minder

Een versnelling van de transformatie van traditionele klantcommunicatie naar een toekomstbestendige oplossing is nodig. Wat gaat het verschil maken in de interactie met klanten? Customer Experience expert Eveline Erkelens zal haar visie geven op deze veranderende wereld, evenals Martijn Franssen van KPN. Ook zal een KPN klant aan het woord komen over zijn ervaringen in een snel veranderende omgeving.

Pak de regie na de pandemie
Met een wendbare cloudinfrastructuur en een moderne werkplek

Met welke IT-handvaten pakken jouw medewerkers en organisatie de regie na de pandemie? Val niet terug in oude gewoontes en gebruik COVID-19 als harde reset met nieuwe manieren van werken. Ontdek in dit webinar hoe je medewerkers ondersteunt bij het pakken van de regie over hun werk en welke ICT-oplossingen dit faciliteren.

 • Ludy Bronsema,
  Portfolio Strateeg Cloud & Workspace, KPN
 • Robbert Kelder,
  Chief Product Owner, KPN
 • Roos Wouters,
  Sociaal Entrepreneur
Toon meerToon minder

Hoe transformeer je jouw IT-organisatie zodat die werkt vanuit een regierol en stuurt op toegevoegde waarde? We gaan in op scenario’s in de markt. KPN Cloud & Workplace-experts nemen je mee in hun visie op de nieuwe manier van werken.

Roos Wouters maakt inzichtelijk wat Modern Werkenden nodig hebben om optimaal te functioneren. Het afgelopen jaar heeft een flinke tol geëist van medewerkers en organisaties. We staan aan de vooravond van een situatie waarin mensen massaal hybride samenwerken. Uit onderzoeken blijkt de verwachting dat men 3 dagen thuis versus 2 dagen op kantoor gaat werken. Op afstand werken heeft een positief effect op productiviteit, werktevredenheid en geluksgevoel. Echter, er zijn ook nadelen. Digitaal (thuis)werken is ook gelinkt aan isolatie en stress. Roos vertelt meer.

Organisaties hebben zich snel aangepast om veilig en toegankelijk thuiswerken mogelijk te maken. We zijn nu ruim een jaar verder. Wat is de grootste uitdaging voor organisaties als medewerkers 3 dagen thuis blijven werken? Ludy deelt zijn visie over de toekomst en de bijkomende impact voor IT.

Wendbaarheid was cruciaal het afgelopen jaar. Sommige bedrijven moesten hun businessmodel compleet omgooien. Wendbaarheid is een van de kenmerken die je kunt toeschrijven aan succesvolle organisaties die hun IT in de cloud hebben draaien. Is een digitale organisatie effectiever en heeft een organisatie die de cloud al heeft geadopteerd het makkelijker gehad? Robbert Kelder vertelt meer.

MKB Ondernemerscafé

We gaan in gesprek met twee ondernemers. Zij vertellen over hun onderneming en de uitdagingen die ze afgelopen jaar ervaren hebben. Ook vertellen zij hoe digitalisatie hen helpt om succesvol te ondernemen en hoe zij de periode ná de pandemie voor zich zien.

 • Mathijs Smit,
  Directeur/eigenaar Make or Buy
 • Hans Opmeer,
  Directeur/eigenaar van Sterkado
 • Thijs Swinkels,
  Oprichter/eigenaar van Brownies&downieS
 • Ben Rodrigo Iglesias,
  Senior Key Account Manager B2B mobile bij Samsung Benelux
 • Robert Witvliet,
  Manager van de KPN XL winkel in Rotterdam
Toon meerToon minder

Make or Buy is een specialist in fulfillment voor webwinkels, e-commerce en retailers. In2Action is een uitzendbureau die zich wil onderscheiden met een persoonlijke benadering en 24/7 bereikbaarheid. We praten over hun onderneming, de uitdagingen die ze afgelopen jaar ervaren hebben, en hoe digitalisatie hen helpt succesvol te ondernemen. Samen kijken we vooruit naar werken en ondernemen ná de pandemie! Wat biedt hetgeen ondernemers het afgelopen jaar geleerd hebben aan nieuwe kansen?The Digital Dutch webinars worden mede mogelijk gemaakt door

samsung
vmware
cisco
Microsoft