Ik ben geblokkeerd door het KPN AbuseTeam

Wat is de oorzaak van de blokkade?

Een internet blokkade opgelegd door het KPN Abuse Team is vervelend voor je. Een dergelijke blokkade passen wij altijd met een goede reden toe. De blokkade bied je namelijk de mogelijkheid problemen op jouw computer(s) op een veilige manier op te lossen.

Is jouw computer besmet met een virus? Er zijn 2 soorten abuse blokkades:

Elke computer die is aangesloten op het internet heeft een uniek nummer zodat deze zichtbaar is voor alle andere computers op het internet. Dit unieke nummer is het IP-adres.

Jouw IP-adres kan op de e-mailserver van KPN zijn geblokkeerd. Je ontvangt daardoor een foutmelding bij het versturen van e-mail via je e-mailprogramma, zoals Outlook. Zo’n blokkade heet 'blacklisting'. Volg onderstaande stappen:

  1. Controleer via Blacklist KPN Mail of jouw IP-adres door de blacklist van KPN is geblokkeerd
  2. Is jouw IP-adres geblokkeerd? Vul via Blacklist KPN Mail jouw e-mailadres, gebruikersnaam of IP-adres in en klik op de 'Zoek' knop
  3. Je vindt dan informatie over jouw blokkade, begeleid met een stappenplan. Volg dit stappenplan om je blokkade op te heffen. Neem altijd via abuse@kpnmail.nl contact op met de KPN Abusedesk
Deze blokkade voeren wij zeer sporadisch door. De KPN Abusedesk stuurt je altijd eerst een e-mail of neemt via telefoon contact met je op.


Antwoord niet gevonden of liever direct contact?

Onze zakelijke klantenservice is 24/7 gratis bereikbaar.

Naar zakelijk contact