Ik ben geblokkeerd door het KPN AbuseTeam

Wat is de oorzaak van de blokkade?

Een internet blokkade opgelegd door het KPN Abuse Team is vervelend voor u. Een dergelijke blokkade passen wij altijd met een goede reden toe. De blokkade biedt u namelijk de mogelijkheid problemen op uw computer(s) op een veilige manier op te lossen.

Is uw computer besmet met een virus? Er zijn 2 soorten abuse blokkades:

Elke computer die is aangesloten op het internet heeft een uniek nummer zodat deze zichtbaar is voor alle andere computers op het internet. Dit unieke nummer is het IP-adres.

Uw IP-adres kan op de e-mailserver van KPN zijn geblokkeerd. U ontvangt daardoor een foutmelding bij het versturen van e-mail via uw e-mailprogramma, zoals Outlook. Zo’n blokkade heet 'blacklisting'. Volg onderstaande stappen:

  1. Controleer via Blacklist KPN Mail of uw IP-adres door de blacklist van KPN is geblokkeerd
  2. Is uw IP-adres geblokkeerd? Vul via Blacklist KPN Mail uw e-mailadres, gebruikersnaam of IP-adres in en klik op de 'Zoek' knop
  3. U vindt dan informatie over uw blokkade, begeleid met een stappenplan. Volg dit stappenplan om uw blokkade op te heffen. Neem altijd via abuse@kpnmail.nl contact op met de KPN Abusedesk
Deze blokkade voeren wij zeer sporadisch door. De KPN Abusedesk stuurt u altijd eerst een e-mail of neemt via telefoon contact met u op.


Antwoord niet gevonden of liever direct contact?

Onze zakelijke klantenservice is 24/7 gratis bereikbaar.

Naar zakelijk contact