Draadloos internet met WiFi op kantoor

WiFi instellen op kantoor

Ook draadloos willen wij u een optimale internetsnelheid bieden. Wij helpen u graag bij het instellen van uw WiFi op uw modem en op uw apparatuur.

Doet uw internetverbinding het helemaal niet meer? Check of er geen storingen of geplande werkzaamheden zijn.

WiFi op kantoor

WiFi instellen

Wi-Fi op laptop en PC

WiFi op laptop of PC

Maak eenvoudig verbinding met uw draadloos netwerk via uw laptop of PC. Kies met welk besturingssysteem u werkt en volg de stappen:

WiFi op mobiel en tablet

Bekijk de video en stel eenvoudig WiFi in op uw tablet of mobiel. Of kies welk soort toestel u hebt en volg de stappen om uw WiFi in te stellen:

Modem & netwerk instellen

Wilt u de standaard instelling van uw modem wijzigen, zoals de netwerknaam of het wachtwoord? Wij helpen u graag verder:

Slechte of trage WiFi-verbinding

Soms is het Wi-Fi-signaal niet overal even sterk of worden delen van uw (bedrijfs)pand niet bereikt. U hebt verschillende opties om het draadloze signaal te versterken.

Video: WiFi-verbinding verbeteren

Internetsnelheid testen

De best haalbare draadloze snelheid (WiFi) is ongeveer de helft van de snelheid die u met een vaste kabel haalt. Test de actuele snelheid van uw internetverbinding met onze speedtest.

Test uw internetsnelheid

WiFi-repeater

In enkele gevallen bereikt het signaal van het draadloze modem niet alle plekken van uw pand. U kunt een Wi-Fi-repeater plaatsen en verbinden met uw draadloze modem. Dit apparaat pakt het bestaande draadloze signaal op en versterkt het, om het vervolgens nogmaals te verzenden.

Veelgestelde vragen

Het hebben van een langzamere draadloze internetverbinding kan verschillende oorzaken hebben. Met de volgende tips haalt u het maximale uit uw WiFi signaal.

Test de internetverbinding met kabel

Sluit uw computer met een vaste kabel rechtstreeks aan op het modem. Als uw internetverbinding ook via de kabel niet goed werkt, is uw kabel defect. Vervang dan de kabel tussen het modem en de computer. Controleer daarna of u nu wel verbinding hebt. Hebt u alsnog geen verbinding, neem dan contact op met de Klantenservice van KPN.

Verplaats uw modem

Bij een langzame verbinding helpt het om uw draadloze modem te verplaatsen. Dit hoeft soms maar enkele centimeters te zijn. Als het draadloze modem in een kast staat kan dit het signaal dempen en is het raadzaam het draadloze modem te verplaatsen naar een open plek. Controleer wel of de afstand tussen het modem en de hoofdaansluiting het toestaat het modem te verplaatsen naar een open plek.

Wijzig het kanaal van uw modem

Steeds meer mensen maken gebruik van draadloos internet. Draadloos internet of Wi-Fi gaat via zogenaamde kanalen. Als alle gebruikers op een bepaald kanaal zitten, raakt het kanaal verstopt. Dan kan uw draadloze verbinding wegvallen of uw signaalsterkte afnemen. In dit geval kunt u handmatig een ander kanaal kiezen en proberen of de verbinding stabiel blijft.

De modems van KPN beschikken over 13 kanalen waaruit u vrij kunt kiezen. De beste presentatie van uw Wi-Fi-netwerk bereikt u door het meest rustige kanaal te kiezen. In sommige gevallen is het verstandig om hetzelfde kanaal als bedrijven uit uw omgeving te kiezen. Het gebruik van het kanaal wordt dan afgewisseld tussen uw netwerk en dat van andere bedrijven. Maakt u geen gebruik van hetzelfde kanaal als bedrijven in uw omgeving, kies dan voor kanaal 1, 6 of 11. Hiermee voorkomt u onderbrekingen in uw Wi-Fi-signaal.

Voor mobiele telefoons of tablets bestaan verschillende apps waarmee u het signaal kunt meten en het minst drukke kanaal kunt selecteren. Deze treft u aan in de app store die voor uw toestel van toepassing is.

Als uw verbinding via kabel wel de verwachte snelheid haalt, maar uw WiFi signaal niet, dan kan dit te maken hebben met stoorzenders. Kijk of er elektrische apparaten, zoals een draadloze telefoon of babyfoon in de buurt van uw draadloze modem staan. Houd uw computer of draadloze modem dan uit de buurt van deze apparaten. Het bereik van Wi-Fi-signalen wordt beperkt door:

 • Metalen oppervlakten
 • Muren of vloeren van metaal of gewapend beton
 • DECT-basisstations voor telefonie
 • Draadloze beveiligingsapparatuur
 • Magnetrons
 • Hoogspanningsbronnen zoals elektriciteitsmasten, verdeelstations of spoorwegen met bovenleidingen
 • Bluetooth apparatuur
 • Andere draadloze producten en toegangspunten op een nabij gelegen kanaal

Naast het gebruik van een kabel kunt u ook controleren of uw modem goed werkt. Start hiervoor uw modem opnieuw op. Trek de stekker van het modem uit het stopcontact en wacht minimaal 10 minuten. Stop daarna de stekker weer in het stopcontact. Het opstarten van het modem gebeurt hierna automatisch en duurt ongeveer 1 minuut. U herkent aan de lampjes van uw modem of de verbinding weer is hersteld. 

De lampjes die moeten branden op de TG 789 en Arcadyan High End zijn:

 • Breedband: groen
 • Internet: groen
 • Wireless: groen 

Hebt u na het opnieuw opstarten van uw modem nog steeds geen goede internetverbinding dan kunt u ervoor kiezen om uw modem terug te zetten naar de fabrieksinstellingen en deze opnieuw te configureren. Lukt het alsnog niet om verbinding te maken of wilt u hulp bij het terugzetten van uw modem naar de fabrieksinstellingen, neem dan contact op met onze Klantenservice.

Antwoord niet gevonden? Wij helpen u graag verder

Livechat
Forum
Social
Winkel
Bel ons