Draadloos internet met Wi-Fi op kantoor - De mogelijkheden en techniek van Wi-Fi

Draadloos internet

Ook draadloos willen wij u een optimale internetsnelheid bieden. Werkt uw internet niet naar behoren dan zijn er bepaalde handelingen die u zelf kunt uitvoeren. Hieronder volgen enkele tips hoe u uw optimale internetsnelheid bereikt.

Meer informatie

Bekijk de video of volgende websites.

Wi-Fi op laptop
Wi-Fi op mobiel en tablet

Slechte of trage Wi-Fi-verbinding

Soms is het Wi-Fi-signaal niet overal even sterk of worden delen van uw (bedrijfs)pand niet bereikt. U hebt verschillende opties om het draadloze signaal te versterken.

Bij een langzame verbinding helpt het om uw draadloze modem te verplaatsen. Dit hoeft soms maar enkele centimeters te zijn. Als het draadloze modem in een kast staat kan dit het signaal dempen en is het raadzaam het draadloze modem te verplaatsen naar een open plek. Controleer wel of de afstand tussen het modem en de hoofdaansluiting het toestaat het modem te verplaatsen naar een open plek.

Collapsible paNaast het gebruik van een kabel kunt u ook controleren of uw modem goed werkt. Start hiervoor uw modem opnieuw op. Trek de stekker van het modem uit het stopcontact en wacht minimaal 10 minuten. Stop daarna de stekker weer in het stopcontact. Het opstarten van het modem gebeurt hierna automatisch en duurt ongeveer 1 minuut. U herkent aan de lampjes van uw modem of de verbinding weer is hersteld. 

De lampjes die moeten branden op de TG 789 en Arcadyan High End zijn:

 • Breedband: groen
 • Internet: groen
 • Wireless: groen 

Hebt u na het opnieuw opstarten van uw modem nog steeds geen goede internetverbinding dan kunt u ervoor kiezen om uw modem terug te zetten naar de fabrieksinstellingen en deze opnieuw te configureren. Lukt het alsnog niet om verbinding te maken of wilt u hulp bij het terugzetten van uw modem naar de fabrieksinstellingen, neem dan contact op met onze Klantenservice.

Steeds meer mensen maken gebruik van draadloos internet. Draadloos internet of Wi-Fi gaat via zogenaamde kanalen. Als alle gebruikers op een bepaald kanaal zitten, raakt het kanaal verstopt. Dan kan uw draadloze verbinding wegvallen of uw signaalsterkte afnemen. In dit geval kunt u handmatig een ander kanaal kiezen en proberen of de verbinding stabiel blijft.

De modems van KPN beschikken over 13 kanalen waaruit u vrij kunt kiezen. De beste presentatie van uw Wi-Fi-netwerk bereikt u door het meest rustige kanaal te kiezen. In sommige gevallen is het verstandig om hetzelfde kanaal als bedrijven uit uw omgeving te kiezen. Het gebruik van het kanaal wordt dan afgewisseld tussen uw netwerk en dat van andere bedrijven. Maakt u geen gebruik van hetzelfde kanaal als bedrijven in uw omgeving, kies dan voor kanaal 1, 6 of 11. Hiermee voorkomt u onderbrekingen in uw Wi-Fi-signaal.

Voor mobiele telefoons of tablets bestaan verschillende apps waarmee u het signaal kunt meten en het minst drukke kanaal kunt selecteren. Deze treft u aan in de app store die voor uw toestel van toepassing is.

De best haalbare draadloze snelheid (Wi-Fi) is ongeveer de helft van de snelheid die u met een vaste kabel haalt. Test de actuele snelheid van uw internetverbinding.

Sluit uw computer met een vaste kabel rechtstreeks aan op het modem. Als uw internetverbinding ook via de kabel niet goed werkt, is uw kabel defect. Vervang dan de kabel tussen het modem en de computer. Controleer daarna of u nu wel verbinding hebt. Hebt u alsnog geen verbinding, neem dan contact op met de Klantenservice van KPN.

Kijk of er elektrische apparaten, zoals een draadloze telefoon of babyfoon in de buurt van uw draadloze modem staan. Houd uw computer of draadloze modem dan uit de buurt van deze apparaten. Het bereik van Wi-Fi-signalen wordt beperkt door:

 • Metalen oppervlakten
 • Muren of vloeren van metaal of gewapend beton
 • DECT-basisstations voor telefonie
 • Draadloze beveiligingsapparatuur
 • Magnetrons
 • Hoogspanningsbronnen zoals elektriciteitsmasten, verdeelstations of spoorwegen met bovenleidingen
 • Bluetooth apparatuur
 • Andere draadloze producten en toegangspunten op een nabij gelegen kanaal
Hebt u meerdere apparaten in huis die gebruik maken van het draadloze modem? Dan beïnvloedt het minst snelle apparaat de snelheid van uw Wi-Fi-netwerk. Om dit te controleren zet u eerst alle apparatuur uit met uitzondering van uw nieuwste apparaat. Als de snelheid nu beter is, dan zorgt 1 van de oudere apparaten voor de vertraging. Zet één voor één alle apparaten weer aan om te controleren welk apparaat uw draadloze netwerk vertraagt. Neem contact op met de fabrikant of er mogelijkheden zijn om dit te verhelpen.
Voor mobiele telefoons of tablets bestaan verschillende apps waarmee u het signaal kunt meten en het minst drukke kanaal kunt selecteren. Deze treft u aan in de app store die voor uw toestel van toepassing is.
In enkele gevallen bereikt het signaal van het draadloze modem niet alle plekken van uw pand. U kunt een Wi-Fi-repeater plaatsen en verbinden met uw draadloze modem. Dit apparaat pakt het bestaande draadloze signaal op en versterkt het, om het vervolgens nogmaals te verzenden. Hierdoor wordt het bereik van uw draadloze netwerk vergroot. Er zijn verschillende leveranciers die dit apparaat leveren.

Kan ik u helpen?

Stel uw vraag aan één van onze medewerkers

livechat