Zelfservice Cloud vernieuwd
Onze Zelfservice Cloud is in november vernieuwd! Bekijk op de uitlegpagina waar u alles kunt vinden in de nieuwe omgeving.

Het is belangrijk om de WHOIS-gegevens van uw domeinnaam actueel te houden. De WHOIS-gegevens bepalen wie de rechtmatige eigenaar van een domeinnaam is. Alleen via het geregistreerde e-mailadres kunt u bijvoorbeeld een verhuizing goedkeuren. Via de openbare WHOIS (tucowsdomains.com) controleert u of het administratieve e-mailadres van uw domeinnaam correct is.

Wijzigen e-mailadres en naam

Log in op uw Zelfservice Cloud. Pas daar eerst de gegevens van uw beheeraccount aan. Deze kunt u daarna makkelijk koppelen aan elk domein. Deze stappen staan toegelicht in de snelstart 'Zelf WHOIS info wijzigen'.

Log in ZelfService Cloud


Wijzigen totaal domeineigenaarschap

Wilt u het complete eigenaarsschap van een domeinnaam aanpassen? Dat regelt u via ons webformulier. U hebt een kopie van het legitimatiebewijs van de voorgaande en de nieuwe eigenaar nodig:

Anderen zochten ook naar

De ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) eist, dat bij elke domeinnaam een bestaand en werkend e-mailadres hoort. Deze instantie controleert jaarlijks uw gegevens in een e-mail naar uw administratieve e-mailadres

  • Klopt dit e-mailadres niet meer en de e-mail van ICANN wordt 'gebounced' dan start ICANN het verificatie proces
  • Uw domeinnaam wordt binnen 15 dagen 'on hold' gezet en uw website doet het dan niet meer en u kunt geen nieuwe e-mail meer ontvangen
  • Als uw domeinnaam 'on hold' is gezet, omdat uw e-mail adres in de Whois niet meer klopt, moet u uw Whois-gegevens aanpassen.
  • U ontvangt de e-mail van het ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) in uw mailbox
  • Klik op de link in de e-mail en bevestig vervolgens uw e-mailadres

Tip Reageert u niet op deze e-mails? Dan wordt uw domeinnaam automatisch 'uitgezet' door ICANN: uw website is dan niet bereikbaar en e-mail komt niet bij u aan. U kunt dit zelf verhelpen door alsnog op de link te klikken in de ontvangen e-mail.

Vanaf 1 december 2016 heeft de ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) een nieuw verificatie proces geïntroduceerd voor deze wijzigingen, nl.:

1.     De nieuwe domeinnaamhouder krijgt een e-mail met daarin een link waarop binnen een week geklikt moet worden voor het accepteren van deze wijziging

2.     Daarna krijgt de huidige domeinnaamhouder ook een e-mail met daarin een link waarop binnen een week geklikt moet worden

Wilt u uw domein hierna kunnen verhuizen naar een andere aanbieder? Vergeet dan niet om afstand te nemen van een standaard 60-dagen 'lock' periode door dit aan te vinken op dezelfde pagina. Doet u dit niet, dan kunt u 60 dagen niets meer aanpassen op dit domein.

Belangrijk: de wijziging wordt pas voltooid als beide personen de wijziging geaccepteerd hebben.

Alle informatie over verhuizen en doorverwijzen van uw domeinnaam hebben we voor u gebundeld.

Niet gevonden van u zocht of liever direct contact?

Onze klantenservice is 24/7 gratis bereikbaar