Claim jouw plek op het www met je eigen domeinnaam. Hiermee creëer je een herkenbaar adres op het internet voor jouw bedrijf. Maak een website of een zakelijk e-mailadres. Bij KPN Zakelijk kan je met een KPN EEN MKB abonnement een domeinnaam vastleggen wanneer je een Microsoft 365-licentie hebt. We leggen je graag uit hoe je dit kunt aanvragen, koppelen en gebruiken.

Ook een domeinnaam bestellen?

Dit kan je eenvoudig zelf regelen in MijnKPN Zakelijk.

Domeinnaam bestellen en instellen

Domeinnaam bestellen

Bestel jouw nieuwe domeinnaam eenvoudig via MijnKPN Zakelijk.

  1. Open MijnKPN Zakelijk
  2. Klik op 'Cloud diensten' en selecteer ' Beheer'
  3. Klik op 'Domeinnaam beheer'
  4. Klik op 'Domeinnaam bestellen'
Wanneer je jouw gewenste domeinnaam intoetst, controleren wij of deze beschikbaar is. Is de domeinnaam beschikbaar? Dan kan je de domeinnaam bestellen.

Ben je nog geen KPN EEN MKB klant maar wil je wel graag een domeinnaam bestellen? Bekijk de mogelijkheden hier.

Domeinnaam instellen

Koppel jouw domeinnaam aan Microsoft 365 om optimaal gebruik te maken van alle Microsoft 365 applicaties.

Meer informatie over Microsoft 365? Kijk dan hier

Voeg jouw domeinnaam eenvoudig toe aan jouw Microsoft 365 omgeving. Log in op de Microsoft Online Portal .

Vul de gegevens van jouw domeinnaam in en selecteer hoe je jouw domein wil verifiëren. Heb je alle stappen doorlopen? Dan is de installatie van jouw domein voltooid.

Na de installatie van jouw domein, kan je jouw domein koppelen aan Microsoft 365. Koppel jouw domein aan Microsoft 365 om gelijk jouw e-mail en chatfuncties te kunnen gebruiken.Domeinnaam gebruiken en tips bij storingen

Domeinnaam gebruiken

Bekijk hier onze tips voor het gebruik van jouw domeinnaam.

Stel DNS-records eenvoudig in via MijnKPN Zakelijk

Vul alle velden naar wens in en klik op ‘DNS-record opslaan’ om het record live te zetten. Wijzig of verwijderen een DNS-record door op de drie puntjes te klikken.

Wil je de eigenaar van een domein wijzigen? Vul dan hier ons online formulier in. Een medewerker neemt telefonisch contact met je op om de wijzigingen door te nemen en een identiteitscontrole uit te voeren.

Let op: In geval van domeinnaam overdracht naar een nieuwe eigenaar zal er worden gevraagd om legitimatie van zowel de nieuwe als de huidige eigenaar.

dfe

Storingen

We helpen je met de meest voorkomende storingen.

In de Microsoft Online Portal controleer je of jouw domeinnaam is toegevoegd en wat de status van jouw domein is.

Controleer de status van jouw domeinnaam, staat hier een andere status dan ‘In orde’? Klik dan op de domeinnaam en volg de stappen om het probleem op te lossen.

Als een DNS-record niet in orde is, dan kan je deze aanmaken of wijzigen bij de domeinnaam beheerder. Als KPN de domeinnaam beheerder is, wijzig je de DNS-records eenvoudig via MijnKPN Zakelijk.

Bekijk het kopje 'DNS-records maken of verwijderen’ voor de instructies.

Veelgestelde vragen
Wil je jouw domein onderbrengen bij KPN? Dan zijn er een paar dingen waar je op moet letten: 

- Je kan alleen .nl en .com domeinen naar KPN verhuizen 

- Je moet een Microsoft 365-licentie afnemen bij KPN 

Log in op MijnKPN Zakelijk en klik op ‘Domeinnaam beheer’. Vervolgens klik je op ‘Domeinnaam verhuizen naar KPN'. Vul de domeinnaam en de verhuiscode in. De verhuiscode vraag je op bij jouw huidige domeinnaam beheerder. De eigenaar van de domeinnaam ontvangt een mail met een link om de verhuizing te voltooien.  

Log in op jouw MijnKPN Zakelijk en klik op ‘Domeinnaam beheer’. Selecteer het domein dat je wil verhuizen naar een andere beheerder. Onder het kopje ‘Domeinnaaminstellingen’ kan je jouw verhuiscode opvragen. Deze code heeft jouw nieuwe beheerder nodig om de verhuizing af te ronden.  
Log in op jouw MijnKPN Zakelijk omgeving en klik op ‘Domeinnaam beheer’. Vervolgens klik je op de drie puntjes achter de domeinnaam die je wil verwijderen, om de optie ‘Domeinnaam opheffen’ te selecteren.  

Heb je nog vragen? Vraag onze digitale assistent

Stel je vraag aan onze digitale assistent. Kan die je niet helpen, dan verbinden wij je meteen door naar een medewerker.