Hebt u een nieuw mobiel abonnement met telefoon of Sim Only besteld? Dan begrijpen wij dat u graag uw telefoonnummer wilt houden. Daarom kunt u bij uw bestelling gratis nummerbehoud aanvragen. Bekijk hier hoe uw aanvraag verloopt bij overstap naar KPN Zakelijk.

Hoe verloopt mijn
nummerbehoud aanvraag?

1. Nummerbehoud aanvragen

Vraag nummerbehoud aan bij uw overstap naar KPN Zakelijk.

2. Overstapdatum

Per mail ontvangt u de overstapdatum. De datum is afhankelijk van het opzegtermijn en de einddatum van uw huidige contract.

3. Overstapdag

  • Het overzetten van uw nummer vindt plaats tussen 09.00 en 14.00 uur.
  • Wissel de simkaart zodra u geen bereik meer hebt met de simkaart van uw huidige aanbieder.
  • Schakel uw mobiel aan en uit.

Veelgestelde vragen over nummerbehoud

Nee, u krijgt geen nieuw nummer. Uw huidige simkaart is alleen niet geschikt voor de nieuwe dienst. Uw huidige nummer wordt gekoppeld aan de nieuwe simkaart zodat u op hetzelfde nummer bereikbaar blijft. Wissel uw simkaart zodra u geen bereik meer hebt en start direct met het gebruik maken van de mobiele diensten van KPN EEN MKB.
Vervelend dat u geen bereik hebt. Herstart uw mobiel nogmaals. Hebt u nog steeds geen ontvangst? Neem contact op met uw orderregisseur. U kunt de gegevens vinden in MijnKPN Zakelijk als u klikt op uw bestelling.
Dit is de opzegtermijn van uw huidige provider.
Dat u in het buitenland bent is geen probleem. U kunt uw simkaart over de hele wereld activeren. Doorloop de stappen en u hebt uw simkaart in een handomdraai geactiveerd.
Ja, alle simkaarten van KPN EEN MKB zijn geschikt voor 5G. Wilt u gebruik maken van 5G? Dat kan als u in het dekkingsgebied bent en als u gebruik maakt van een 5G ready toestel. Wilt u meer weten over 5G? Bekijk hier de stappen voor het instellen van 5G op uw mobiel.
Ja dat kan. Het geleverde toestel kunt u direct gebruiken met uw huidige simkaart. Op de overstapdag kunt u de simkaart wisselen en met uw nieuwe simkaart gebruik maken van uw nieuwe mobiel.
In de meeste gevallen kan dit. Neem hiervoor contact op met de orderregisseur. U kunt de contactgegevens vinden in MijnKPN Zakelijk als u klikt op uw bestelling.
U ontvangt op de dag van activatie per mail bericht van ons. Hierin staat een overzicht met de mobiele nummers en de bijbehorende simkaartnummers. Ook vindt u in dit overzicht de ingangsdatum van uw abonnement. Dit overzicht is tevens te vinden in MijnKPN Zakelijk.
Deze moet u opnieuw instellen via 1233. Zorg er daarom voor dat u uw huidige voicemailtekst opschrijft of opslaat.

Onderwerpen die met uw bestelling te maken hebben:

Bestelling of levering

Bekijk de status van uw bestelling en de veelgestelde vragen.

Retour of ruilen

Uitleg over het terugsturen van apparatuur.

Annuleren of wijzigen

Bekijk hoe u uw bestelling kunt annuleren of wijzigen.

Of bekijk hier alle informatie rondom een nieuwe simkaart.

Antwoord niet gevonden of liever direct contact?

Onze Zakelijke klantenservice is 24/7 gratis bereikbaar.

Naar Zakelijk contact