Meten is weten

U weet hoe belangrijk digitale beveiliging is voor uw organisatie. Voor de veiligheid én continuïteit. Maar hoe weet u zeker dat u in de juiste security oplossingen investeert? Doen die wel wat ze beloven, en werken ze samen met de oplossingen die u al hebt?

Het is vaak giswerk, tot de implementatie heeft plaatsgevonden. In het ergste geval komt u achteraf voor nare en dure verrassingen te staan. Dit voorkomen? Test oplossingen vooraf in KPN Security Labs.

Daarom KPN Security Labs


  • Onafhankelijk testcentrum
    Alle tests vinden plaats in een high-end testomgeving van ruim 1000m2.

  • Volledig nabootsen IT-omgevingen
    Uw IT-omgeving wordt geheel veilig en afgeschermd nagebouwd voor simulaties.
  • Testen van nieuwe producten
    KPN Security Labs is dicht betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe applicaties.

Mogelijkheden KPN Security labs

KPN Security labs is een onafhankelijk testcentrum voor netwerk- en security oplossingen. Hier experimenteert u als KPN-klant of -partner live met allerlei applicaties en diensten. Bijvoorbeeld in een simulatie die uw eigen IT-omgeving  – veilig en volledig afgeschermd  – nabootst.

Test bijvoorbeeld of uw security voldoet voor geplande migraties, of los aanhoudende problemen op met root cause analyses. Met de beste security specialisten wereldwijd is geen vraagstuk KPN Security Labs te complex.

1. Hulp bij investeringskeuzes

Investeren in securityoplossingen doet u niet zomaar. Wat op papier een goede keuze lijkt, kan in de praktijk heel anders uitpakken. Weet waar u in investeert met de levensechte simulaties van Security Labs.

2. Testen van migraties

Migraties brengen altijd risico’s en onzekerheden met zich mee. In ons testcentrum kunt u migraties vooraf testen. Bouw bijvoorbeeld uw oude omgeving én nieuwe omgeving na in een simulatie.

3. Root cause analyses

Met behulp van speciale tooling en onze security experts gaan we stapsgewijs op zoek naar de oorzaak van bijvoorbeeld een haperende appliance, incompatibiliteit van systeemversies of een aanval van buitenaf.

4. Nieuwe security oplossingen

In ons Security Lab testen we bestaande en nieuwe applicaties en diensten. Ook onze eigen applicaties en diensten. Daarnaast is KPN Security Labs ook bèta tester voor grote internationale security vendoren. Dit dankzij de bijzondere opleidingsstatus van een aantal security-experts in het team.

5. Security testing

Meer inzicht krijgen in de veiligheid van applicaties en diensten, dat is waar u voor gaat. En dat betekent testen. Of u voor gestandaardiseerde tests gaat of tests die u samen met onze experts opzet: wij geven u de inzichten die u nodig hebt.

6. Trainingen op maat

Sommige trainingen zijn pas effectief met een praktisch element erin. Bijvoorbeeld trainingen in een gesimuleerde omgeving van uw eigen organisatie. Of met inzet van apparatuur. Afhankelijk van uw doel bespreken we welke manier het beste aansluit.

7. Demonstraties

Beelden zeggen vaak meer dan 1000 woorden. Met security-oplossingen is dat niet anders. In het virtuele bedrijf van KPN Security Labs bekijkt u demonstraties van allerlei security oplossingen. Reken op uitgebreide demo's die diep op de inhoud ingaan.

Direct meer weten over KPN Security Labs?

Neem contact met ons op

Of lees meer over security in 1 van onze blogs