Meten is weten

U weet hoe belangrijk digitale beveiliging is voor uw organisatie. Voor de veiligheid én continuïteit. Maar hoe weet u zeker dat u in de juiste security oplossingen investeert? Doen die wel wat ze beloven, en werken ze samen met de oplossingen die u al hebt?

Het is vaak giswerk, tot de implementatie heeft plaatsgevonden. In het ergste geval komt u achteraf voor nare en dure verrassingen te staan. Dit voorkomen? Test oplossingen vooraf in KPN Security Labs.

Daarom KPN Security Labs


  • Onafhankelijk testcentrum
    Alle tests vinden plaats in een high-end testomgeving van ruim 1000m2.

  • Volledig nabootsen IT-omgevingen
    Uw IT-omgeving wordt geheel veilig en afgeschermd nagebouwd voor simulaties.
  • Testen van nieuwe producten
    KPN Security Labs is dicht betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe applicaties.

Mogelijkheden KPN Security labs

KPN Security labs is een onafhankelijk testcentrum voor netwerk- en security oplossingen. Hier experimenteert u als KPN-klant of -partner live met allerlei applicaties en diensten. Bijvoorbeeld in een simulatie die uw eigen IT-omgeving  – veilig en volledig afgeschermd  – nabootst.

Test bijvoorbeeld of uw security voldoet voor geplande migraties, of los aanhoudende problemen op met root cause analyses. Met de beste security specialisten wereldwijd is geen vraagstuk KPN Security Labs te complex.

1. Hulp bij investeringskeuzes

Investeren in securityoplossingen doet u niet zomaar. Wat op papier een goede keuze lijkt, kan in de praktijk heel anders uitpakken. IT-omgevingen gedragen zich soms aardig onvoorspelbaar. Ook de integratie met huidige omgevingen en nieuwe componenten gaat vaak mis. Maar u kan dit voor zijn.

Toon meerToon minder

Weet waar u in investeert met de levensechte simulaties van Security Labs. Waarin we uw IT-omgeving nabouwen en securityoplossingen voor u testen. Net zo lang tot we heldere inzichten hebben over de werking. Staan ze of vallen ze? Van de test ontvangt u een uitgebreid rapport of advies. U maakt enkel nog onderbouwde keuzes.

2. Testen van migraties

Migraties brengen altijd risico’s en onzekerheden met zich mee. Blijft alles naar behoren werken? Hoe snel is alles in de lucht? Test migraties vooraf door in KPN Security Labs. Bouw bijvoorbeeld uw oude omgeving én nieuwe omgeving na in een simulatie. Voor gedetailleerde informatie en meer voorspelbaarheid in uw planning.

Toon meerToon minder

Een goede voorbereiding is het halve werk, ook voor uw migratieteam. U versoepelt de voortgang, verkort de doorlooptijd en vergroot de kennis van uw medewerkers. Zeker als u ze van tevoren al laat kennismaken met de nieuwe omgeving. Verbouwen met de winkel open 2.0.

3. Root cause analyses

Complexe securityproblemen leveren hoofdbrekens op. Denk aan anomalieën die de veiligheid verstoren. Gaat het om een haperende appliance, incompatibiliteit van systeemversies of een aanval van buitenaf? Zoek het samen met onze security experts uit in KPN Security Labs.

Toon meerToon minder

Met behulp van speciale tooling gaan we stapsgewijs op zoek naar de oorzaak. De crux zit ‘m in de focus daarop, in plaats van op de oplossing. Eerst onderzoeken we alle mogelijke oorzaken. Daarna stellen we de daadwerkelijke oorzaak vast. De oplossing ligt dan vaak dichtbij.

4. Nieuwe security oplossingen

In Security Labs testen we ook onze eigen applicaties en diensten. Bestaand en nieuw, individueel en universeel. Wat werkt goed, en wat moet beter ? Onze security experts zoomen in op elk detail. En ontdekken steeds weer nieuwe oplossingen waar ook u van profiteert.

Toon meerToon minder

KPN Security Labs is ook bèta tester voor grote internationale security vendoren. Dit dankzij de bijzondere opleidingsstatus van een aantal security-experts in het team. Zij hebben ervaring met de meest specifieke eisen en standaarden. Verwacht niks minder dan het allerbeste.

5. Security testing

Meer inzicht krijgen in de veiligheid van applicaties en diensten, dat is waar u voor gaat. En dat betekent testen. Of u voor gestandaardiseerde tests gaat of tests die u samen met onze experts opzet: wij geven u de inzichten die u nodig hebt.

6. Trainingen op maat

Sommige trainingen zijn pas effectief met een praktisch element erin. Bijvoorbeeld trainingen in een gesimuleerde omgeving van uw eigen organisatie. Of met inzet van apparatuur. Afhankelijk van uw doel bespreken we welke manier het beste aansluit.

7. Demonstraties

Beelden zeggen vaak meer dan 1000 woorden. Met security-oplossingen is dat niet anders. In het virtuele bedrijf van KPN Security Labs bekijkt u demonstraties van allerlei security oplossingen. Reken op uitgebreide demo's die diep op de inhoud ingaan.

Direct meer weten over KPN Security Labs?

Neem contact met ons op

Of lees meer over security in 1 van onze blogs