Werk uitbesteden? Registreer een ketenmachtiging


Wilt u werk uitbesteden waarbij eHerkenning nodig is, zoals subsidies aanvragen bij gemeenten, belastingaangifte of medewerkers ziek melden in het werkgeversportaal van UWV? Dat kan met een ketenmachtiging. Hiermee machtigt een bedrijf een andere organisatie (vaak een extern bureau of intermediair) om namens hen een online dienst af te nemen met eHerkenning. De intermediair kan vervolgens een machtiging op naam van een medewerker laten registeren. Zo is die medewerker bevoegd om namens het bedrijf te handelen via eHerkenning.

Bent u machtigingen beheerder voor de intermediair, gebruik dan de KPN User Portal om machtigingen toe te kennen aan uw gebruikers, en het registratie proces voor uw klant te starten. Uw klant ontvangt dan een email om de ketenmachtiging te registreren.

Bent u een bevoegd vertegenwoordiger en wilt u een ketenmachtiging afgeven aan een Intermediair, gebruik dan deze link. Heeft u reeds een eHerkenning middel van KPN, neem dan contact met ons op.

Neem contact met ons op

Aanvragen ketenmachtiging voor eenmanszaken

Vanaf 29 januari 2020 is het mogelijk voor eenmanszaken om aan een intermediair een ketenmachtiging af te geven t.b.v. het inloggen bij het UWV.

Alle aanvragen van ketenmachtigingen voor eenmanszaken die reeds zijn ingediend bij een leverancier, worden met voorrang verwerkt. Intermediairs zullen dan in de ketenmachtigingen beheermodule kunnen constateren dat de ketenmachtiging actief is geworden

Voor een aanvraag van de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) en de WBSO via het nieuwe aanvraagportaal van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft een intermediair een ketenmachtiging nodig.

Tarieven Ketenmachtiging

Ketenmachtiging op EH2+ Vanaf € 20,00 per gebruiker
Ketenmachtiging op EH3 Vanaf € 25,00 per gebruiker
Ketenmachtiging op EH4 Vanaf € 30,00 per gebruiker

Hulp nodig?

Bij het aanvragen van een ketenmachtiging komt een hoop kijken. Komt u er niet uit? En hebt u hulp of tips nodig?
Neem contact met ons op en wij helpen u verder.

Neem contact met ons op