Eenvoudig uw telefoon verzekeren

Zorgeloos gebruik blijven maken van uw toestel

Met ToestelVerzekering van KPN kunt u uw telefoon verzekeren tegen schade, defecten buiten de garantie, verlies en diefstal. U dient eenvoudig een claim in en ontvangt vrijwel altijd de volgende dag een vervangende telefoon van hetzelfde type, in huis of op een andere gewenste locatie in Nederland (met uitzondering van zon- en feestdagen).

Zorgeloos gebruik maken van uw telefoon met de telefoonverzekering van KPN


ToestelVerzekering afsluiten

1. Een verzekering afsluiten tijdens het bestellen

De ToestelVerzekering sluit u af tijdens het bestellen van uw KPN Mobiel abonnement. Dit kan ook als u een mobiel abonnement telefonisch of in de kpn winkel bestelt.

2. Achteraf een verzekering afsluiten

Al een abonnement met telefoon besteld? U kunt tot 14 dagen nadat u uw telefoon in huis hebt gekregen alsnog een ToestelVerzekering afsluiten in een kpn XL winkel. De medewerker in de winkel controleert of uw telefoon nog in orde is voordat de verzekering ingaat.


Vergelijk ToestelVerzekering varianten

De KPN ToestelVerzekering bestaat uit 2 varianten, Schade en Totaal, met ieder verschillende dekkingen. De waarde van de telefoon die u wilt verzekeren bepaalt hoeveel u per maand betaalt voor de maandelijkse premie en eigen risico bij een goedgekeurde claim. Een telefoon valt in 1 van de drie categorieën: Basis, Standaard of Luxe.

Vergelijken

Schade
Totaal
Vervangend toestel
Schade dekking
Premium Support Service
Aantal claims binnen 12 mnd
2
2
Verlies dekking
-
Diefstal dekking
-

Vergelijken maandkosten *

Schade
Totaal
Basis:
Toestellen tot € 200,-
€ 5,50
€ 8,-
Eigen risico € 50,-
Standaard:
Toestellen van € 201,- t/m € 350,-
€ 7,50
€ 11,-
Eigen risico € 70,-
Luxe:
Toestellen vanaf € 351,-
€ 9,50
€ 14,-
Eigen risico € 90,-
Het type telefoon dat u wilt verzekeren bepaalt uw maandelijkse premie en het eigen risico bij een goedgekeurde claim. Een toestel valt in 1 van de drie categorieën: Basis, Standaard of Luxe.

Wat is Premium Support Service?

Met de ToestelVerzekering van KPN krijgt u ook toegang tot de technische kennis van de Premium Support Service (PSS). Hier kunt u terecht met technische vragen, over apps en over het verbinden van uw telefoon met andere apparaten.

Komt u er echt niet uit?
Dan kan de PSS agent uw toestel op afstand overnemen om uw probleem op te lossen. Het meekijken met of overnemen van uw toestel gebeurt via de speciale PSS app (alleen mogelijk met Android).

Zo krijgt u hulp bij:

  • Veilig importeren van foto's naar uw computer
  • Uploaden van apps en foto's naar de Cloud
  • Verbinden van uw smartphone met bluetooth apparaten

Veelgestelde vragen

Om een claim in te dienen kunt u bellen met onze Claimsdesk. Het is belangrijk om te weten dat alleen de tekenbevoegde (telecombeheerder) een claim mag indienen voor een zakelijke klant. De reden hiervoor zijn de kosten (bijv. eigen risico) die zijn verbonden aan het indienen van een claim. Uitsluitend de telecombeheerder is bevoegd om hier over te beslissen.

  • Schade, zoals (onbedoeld of onopzettelijk) val, druk, vocht/waterschade
  • Defect van het toestel buiten de fabrieksgarantie periode
  • Verlies (enkel bij ToestelVerzekering Totaal)
  • Diefstal (enkel bij ToestelVerzekering Totaal)
  • Bij aanschaf verkregen accessoires (oplader, koptelefoon) indien deze betrokken waren bij het incident of als wij u hebben voorzien van een vervangend toestel
U kunt maximaal 2 keer binnen 12 maanden een claim indienen. Na de 2e claim binnen 12 maanden stopt uw telefoonverzekering automatisch.

U kunt op elk gewenst moment de telefoonverzekering opzeggen. Dit kunt u doen door ons te e-mailen, te schrijven, of door te bellen. De verzekering loopt door tot de laatste dag van de maand waarin is opgezegd.

Wij streven ernaar om u te voorzien van hetzelfde type toestel. Indien wij u niet hetzelfde type vervangend toestel kunnen toesturen, bieden wij u een ander merk, model of kleur toestel van gelijke waarde met gelijkwaardige eigenschappen en functionaliteiten.