Zakelijk telefoon verzekeren

Met Toestelverzekering verzekert u uw telefoon tegen schade, defecten buiten de garantie en diefstal.

Samen met onze partner Chubb European Group zorgen wij ervoor dat u zo snel mogelijk weer bereikbaar bent. We snappen hoe belangrijk dat is. Daarom halen we uw toestel dezelfde dag bij u op. Zo is uw telefoon binnen 1 werkdag gerepareerd.

Hoe sluit u de Toestelverzekering af?

1

Tijdens het bestellen

Toestelverzekering sluit u gemakkelijk af tijdens het bestellen van uw KPN Mobiel abonnement. Dit kan online, maar ook als u in de winkel of telefonisch bestelt.

Bekijk telefoons
2

T/m 30 dagen na aankoop

Abonnement al besteld en telefoon inmiddels al in huis, maar toch een verzekering afsluiten? Tot en met 30 dagen nadat u het toestel hebt ontvangen kunt u in de KPN winkel alsnog een Toestelverzekering afsluiten.

Toestelverzekering vergelijken

Vind de toestelverzekering die bij u past, met de juiste dekking. De waarde van uw toestel bepaalt de prijs van uw verzekering. Kies uit het onderstaande aanbod.

Geen verzekering

Gem. eigen kosten bij schade: € 150,-
Nieuwe smartphone: gem. € 500,-

Toestelverzekering Standaard

✈ Wereldwijde dekking
☠ Druk-, val- en vochtschade
☺ Reparatie binnen één werkdag*

Toestelverzekering Extra

✈ Wereldwijde dekking
☠ Druk-, val- en vochtschade
☺ Reparatie binnen één werkdag*
☺ Verzekerd bij diefstal

* Of binnen max. 5 dagen bij een lager eigen risico.Geldt bij claims goedgekeurd op maandag t/m zaterdag voor 18:00u, behalve op feestdagen.

Kies uw toestelcategorie

De aankoopprijs van uw telefoon bepaalt uw maandelijkse premie en het eigen risico bij een goedgekeurde claim. Ook is het eigen risico gebaseerd op de door u gewenste reparatiesnelheid. Tegen het hogere eigen risico-tarief ontvangt u bij diefstal altijd de volgende dag een vervangend toestel.

Uw toestel valt in één van de onderstaande prijscategorieën.


Wilt u een claim indienen?

Om een claim in te dienen belt u met de Claimdesk. Het is belangrijk om te weten dat alleen de tekenbevoegde (telecombeheerder) een claim mag indienen voor een zakelijke klant. De reden hiervoor zijn de kosten (bijv. eigen risico) die zijn verbonden aan het indienen van een claim. Uitsluitend de telecombeheerder is bevoegd om hier over te beslissen.

Bel Claimdesk

Veelgestelde vragen

Om een claim in te dienen belt u met de Claimdesk. Het is belangrijk om te weten dat alleen de tekenbevoegde (telecombeheerder) een claim mag indienen voor een zakelijke klant. De reden hiervoor zijn de kosten (bijv. eigen risico) die zijn verbonden aan het indienen van een claim. Uitsluitend de telecombeheerder is bevoegd om hier over te beslissen.

Met de Toestelverzekering Standaard bent u verzekerd tegen:

  • Onopzettelijke schade, zoals valpartijen, druk, vocht en/of waterschade. Zelf veroorzaakt of door iemand die met uw toestemming uw toestel heeft gebruikt.
  • Storingen van het toestel buiten de fabrieksgarantie, tot maximaal 2 jaar na aankoop.

Toestelverzekering Extra dekt ook:

  • Diefstal van uw toestel
  • Defecte accessoires (opladers, hoofdtelefoons) als deze betrokken waren bij het incident en meegeleverd werden in de originele verpakking van het toestel.

Met Toestelverzekering bent u verzekerd bij Chubb European Group. Hier sluit u ook de polis af.

Er is geen limiet op het aantal claims dat u kunt indienen.

U kunt op elk gewenst moment de telefoonverzekering opzeggen. Dit kunt u doen door ons te e-mailen, te schrijven, of door te bellen. De verzekering loopt door tot de laatste dag van de maand waarin is opgezegd.

De algemene voorwaarden van de Toestelverzekering vindt u hier:

Niets. Je blijft verzekerd onder de bestaande verzekeringsvoorwaarden.

Antwoord niet gevonden of liever persoonlijk contact?

Onze Zakelijke Klantenservice is 24/7 gratis bereikbaar. Of ga naar de winkel.