MB's delen
met de MijnKPN app

Heb je meerdere KPN (Kleinzakelijk) Mobiel abonnementen op hetzelfde adres? Deel makkelijk MB’s met elkaar via de MijnKPN app. Zo zit er nooit iemand zonder data.

 • Deel tot 50 GB per maand met meerdere KPN mobiel abonnementen op 1 adres
 • Maandelijks automatisch MB's delen door vooraf in te stellen
 • Samen besparen op mobiele kosten

Start met delen in 3 simpele stappen

Stap 1

Log in op MijnKPN en kies voor de optie 'MB's delen'.

Stap 2

Selecteer daarna de hoeveeldheid MB's en kies met wie jij wilt delen. Zie je geen nummer? Activeer deze dan eerst.

Stap 3

Bevestig het aantal MB's dat je wilt delen door op 'verzenden' te klikken.

Je kunt MB's delen met andere KPN (Kleinzakelijk) Mobiel abonnementen op hetzelfde adres. Zolang je zelf maar minimaal 50MB overhoudt.

MB's delen lukt niet

Je kunt geen MB's delen in de volgende gevallen:

Toon meerToon minder

 • Als er maar 1 mobiel abonnement is ingeschreven op je adres
 • Als je een abonnement hebt zonder data
 • Als je een oud-Telfort abonnement hebt
 • Als je nog maar minder dan 50 MB's over hebt in je abonnement
 • Als je nog geen producten aan je KPN ID gekoppeld hebt.
Is geen van deze punten van toepassing op jou, maar lukt het niet om MB's te delen in de MijnKPN app? Meld je dan eerst aan.
Ik wil me aanmelden

Veelgestelde vragen over MB's delen

Je kunt geen MB's delen in de volgende gevallen:

 • Als er maar 1 mobiel abonnement is ingeschreven op je adres
 • Als je een abonnement hebt zonder data
 • Als je een oud-Telfort abonnement hebt
 • Als je nog maar minder dan 50 MB's over hebt in je abonnement
 • Als je nog geen producten aan je KPN ID gekoppeld hebt.

Is geen van deze punten van toepassing op jou, maar lukt het niet om MB's te delen in de MijnKPN app? Meld je dan eerst aan.

Bij een verlenging wordt je factuurperiode bepaald. De geldigheid van de bundel loopt altijd gelijk aan je factuurperiode. Dit kan dus anders zijn dan voorheen. De factuurperiode en dus je bundelperiode, kan je op je factuur vinden bij het abonnement onder Overzicht per aansluiting.

In de MijnKPN app staat hoe lang de gedeelde en/of de eigen MB’s geldig zijn. De MB's met de eerste einddatum gebruik je automatisch als eerste.

Bij het activeren van een nieuw abonnement of een verlenging wordt je factuurperiode bepaald. De geldigheid van de bundel loopt altijd gelijk aan je factuurperiode. Dit kan dus anders zijn dan voorheen. De factuurperiode en dus je bundelperiode, kan je op je factuur vinden bij het abonnement onder Overzicht per aansluiting.

In de MijnKPN app staat hoe lang de gedeelde en/of de eigen MB’s geldig zijn. De MB's met de eerste einddatum gebruik je automatisch als eerste.

Je kunt alleen met een KPN Mobiel abonnement MB’s delen. Dit geldt niet als je een Telfort Mobiel abonnement hebt dat is overgezet naar KPN. Dan profiteer je namelijk nog steeds van de voordelen van Telfort. Je ziet op je factuur of je een oud Telfort abonnement hebt: er staat TFT bij de naam van je abonnement.
Je kunt MB’s delen met alle KPN Mobiel abonnementen op hetzelfde adres, zowel op je mobiel als met je tablet. Woon je met vrienden? Geen probleem! Je deelt MB's met wie je in huis woont. Of je nu familie, vrienden of huisgenoten bent.
Meerdere KPN Mobiel abonnementen op jouw adres? Dan kun je zoveel MB's delen als je wilt. Zolang je zelf maar minimaal 50 MB overhoudt. Heb je een Unlimited Data abonnement? Dan kun je per maand maximaal 50 GB data met elkaar delen.

1. Log in op de MijnKPN app en kies MB's delen
2. Ga naar Automatisch
3. Selecteer hoeveel MB's je wilt delen en met wie
4. Klik op Opslaan

In het vervolg deel je zodra je nieuwe bundel start, dezelfde hoeveelheid MB's met degene die je hebt gekozen. Je bundel start altijd gelijk met je factuurperiode. De factuurperiode kan je op je factuur vinden bij het abonnement onder Overzicht per aansluiting.

De MB's worden om 07.30 uur verstuurd. Je ontvangt een bericht als het is gelukt. Natuurlijk kun je er altijd voor kiezen om het delen van MB's te stoppen.

Dit doe je door in de MijnKPN app naar 'MB's delen' te gaan onder het mobiele tabblad.
Hier ga je bovenin naar 'Automatisch'. Waar je onder 'Aan' op het nummer klikt waarvoor je het automatisch mb's delen stop wilt zetten. Hier klik je vervolgens onderin op 'Uitzetten'. 
Ja, in heel de EU kun je MB's delen. Zoveel als je wilt, zolang je zelf maar minimaal 50 MB overhoudt.

Heb je een Unlimited abonnement? Dan kun je geen MB's ontvangen. Met het Unlimited abonnement kun je wel 50GB delen in de EU met KPN abonnementen op hetzelfde adres.
 1. Maak een account aan via https://inloggen.kpn.com/ en gebruik je e-mailadres als gebruikersnaam. Dan kun je je KPN producten koppelen aan deze gebruikersnaam
 2. Log hiervoor in op MijnKPN en ga naar Producten in het menu
 3. Klik daar op 'Producten toevoegen' en kies welk product je wilt koppelen aan MijnKPN. Zo heb je voortaan via je e-mailadres toegang tot jouw producten. Producten koppelen kan daarnaast ook makkelijk in de MijnKPN app
 4. Log in met je account in de MijnKPN app
 5. Ga bovenaan naar het type product dat je wilt toevoegen en kies onderaan voor 'Abonnement toevoegen'
Automatisch MB's delen is exclusief beschikbaar in de MijnKPN app. Zie je deze mogelijkheid niet in de app? Dan heb je mogelijk niet de laatste versie 6.6.0. Ga naar jouw appstore en update de MijnKPN app.

Kies voor Eenmalig MB’s delen als je 1 keer MB’s wilt delen met iemand op hetzelfde adres. Wil je elke maand MB’s delen met je huisgenoten? Kies dan voor Automatisch MB’s delen. Zo deel je, zodra je nieuwe maandbundel start (meestal de 1e van de maand), automatisch MB’s met een ander telefoonnummer.

Ja, dit kan je tussentijds op elk moment aanpassen of stoppen, behalve van 0:00 uur tot 7:30 uur op de dag dat je nieuwe databundel ingaat (meestal de 1e van de maand).

Het is niet mogelijk om MB's te delen vanuit een extra aangeschafte buitenlandbundel. Gedeelde MB's uit je normale databundel zijn wel in heel de EU te gebruiken. Ben je Unlimited abonnee? Dan heb je maandelijks 50GB om te delen met anderen, deze MB's zijn ook in de hele EU te gebruiken.
Je kunt dan geen MB’s ontvangen wel kun je maximaal 50Gb per maand delen met KPN Mobiel abonnementen op hetzelfde adres.
Nee, het is niet mogelijk om MB's die je hebt ontvangen door te delen met andere KPN abonnementen op hetzelfde adres. En het is ook niet mogelijk de ontvangen MB's terug te delen met het KPN abonnement dat de MB's met jou heeft gedeeld.
Het is niet mogelijk om MB's te delen uit extra bundels die zijn geactiveerd.
De MB's die als eerste verlopen, verbruik je als eerste en gaan dus als eerste op.