Storingen altijd binnen 8 uur opgelost

Internet is onmisbaar voor uw bedrijfsvoering. Uw internetverbinding moet het altijd doen en snel, stabiel en veilig zijn. Daarom biedt KPN u standaard uitstekende service levels waarbij een eventuele internetstoring standaard binnen 8 kantooruren wordt opgelost.

Daarnaast kunt u als aanvulling op uw KPN EEN MKB abonnement ook kiezen voor een nog hoger service level met een 24/7 oplostijd van acht klokuren. Mocht er zich ‘s nachts of in het weekend een probleem voor doen, wordt dit altijd binnen 8 uur opgelost.

In combinatie met Extra Veilig Internet en een KPN EEN MKB internetabonnement bent u dus altijd in business.

Goed om te weten

Neem contact op met onze zakelijke helpdesk via 0800-0403.

Standaard lossen wij een probleem met uw internetverbinding op binnen 8 kantooruren. Kantooruren zijn van 9.00 tot 17.00. Vaak is het probleem nog dezelfde dag verholpen.

Wilt u ook in het weekend, ’s avonds of ’s nachts altijd direct geholpen worden bij een internetstoring? Dan kunt u een verhoogd servicelevel afsluiten bij uw KPN EEN MKB abonnement. U wordt dan altijd binnen 8 klokuren geholpen, 24 uur per dag. Neem contact op met ons Business Center voor meer informatie en tarieven.

Neem contact op met ons Business Center voor meer informatie en tarieven.


Meer informatie over de verschillende service
levels bij uw KPN EEN MKB internetabonnement?