Standaard beschermd tegen malafide websites en links

Extra Veilig Internet blokkeert onveilige websites als je aan het internetten bent op je smartphone, tablet of computer, mits verbonden met jouw internetverbinding van KPN (vast of via wifi).

KPN blokkeert deze websites op basis van een DNS- en webfilter in het netwerk. Deze filters herkennen webpagina's van een zwarte lijst, alsook onveilige content op webpagina's daarbuiten. Je bent zo beveiligd tegen sites en links waarop virussen, malware en ransomware staan.

Daarnaast adviseren wij bedrijven om deze dienst altijd aan te vullen met antivirussoftware van bijvoorbeeld WithSecure. Dit omdat er naast onveilige websites ook andere manieren zijn waarop cybercriminelen kunnen toeslaan. Bijvoorbeeld via een USB-stick of als je met een ander netwerk verbonden bent.

Extra veilig internet werkt op al je apparaten die verbonden zijn met jouw vaste internetverbinding (ook via wifi), zoals laptops, smartphones, netwerkapparatuur (zoals printers) en slimme apparaten (zoals thermostaten en smart speakers).

Extra Veilig Internet Factsheet

Extra Veilig Internet is gratis voor KPN EEN MKB klanten. Normaal kost deze dienst 6,- per maand.

Je kunt Extra Veilig Internet zelf aan- en uitzetten via Mijn KPN Zakelijk. Download de factsheet voor meer informatie.

Goed om te weten

Jouw internetverbinding bij KPN is standaard goed beveiligd. Helaas zijn er veel onveilige websites op internet waar jij of je medewerkers (onbewust) op terecht kunnen komen. Via deze websites kunnen malware, ransomware en virussen op jouw systemen terecht komen. Daarom blokkeren wij deze websites met behulp van een DNS- en webfilter.
Een DNS filter kijkt op basis van het IP-adres of een website op een zwarte lijst staat. Als dit het geval is, wordt deze website geblokkeerd. Hierdoor word je beschermt tegen (automatische downloads van) malware, ransomware en virussen.
Een webfilter kijkt naar de inhoud van een website. Indien er malware, ransomware of virussen op een website worden gevonden, wordt deze site geblokkeerd.
Ja. Je kunt Extra Veilig Internet zelf aan- of uitzetten. Wij raden je echter aan om te allen tijde gebruik te maken van Extra Veilig Internet, zodat je beschermd bent tegen malware, ransomware en virussen op onveilige websites.
Ja. Met Extra Veilig Internet zijn je apparaten, die verbonden zijn met jouw internetverbinding, alleen beschermd tegen malware, ransomware en virussen door onveilige websites te blokkeren. Helaas zijn er ook andere online dreigingen. Bijvoorbeeld als je devices verbonden zijn met een ander (mobiel of thuis-) netwerk. Daarom adviseren wij ook andere beveiligingsmaatregelen te nemen, zoals het installeren van antivirussoftware. Bij KPN EEN MKB kun je bijvoorbeeld een licentie aanschaffen voor WithSecure.
Nee. Wanneer je gebruik maakt van een VPN (Virtual Private Network) dan is jouw IP-adres gemaskeerd en wordt jouw internetverkeer gecodeerd. Extra Veilig Internet kan dan niet in de gegevensstroom kijken en dus niet controleren of het internetverkeer veilig is. Gaat de gebruiker met deze VPN naar een schadelijke website, dan zal Extra Veilig Internet deze niet blokkeren.

Meer informatie over de mogelijkheden?

Adviesgesprek aanvragen