Zakelijk Alarm over IP

Zakelijk Alarm is een aanvullende dienst (module) op een internetverbinding van KPN, als onderdeel van Zakelijk Internet of het Ondernemerspakket Internet en Bellen. Met Zakelijk Alarm worden alarmmeldingen vanuit uw alarmsysteem over een beveiligde (gecertificeerde) KPN verbinding naar uw alarmcentrale/beveiligingsbedrijf verstuurd.

  • Voordelig
  • Veilig
  • Betrouwbaar

Waarom alarm over IP

Per 1 september 2019 zijn we gestart met het uitfaseren van ISDN. Dit betekent dat een alarmlijn over het ISDN-netwerk niet meer mogelijk is. Als u een alarmlijn wilt, moet u kiezen voor Alarm over IP. Dit betekent dat de signalering van uw alarmsysteem via uw modem verloopt in plaats van via uw analoge telefoonlijn.

Wilt u meer weten over Zakelijk Internet van KPN?

Goed om te weten

Constateert de alarminstallateur of uzelf een storing in het KPN-domein? Meld de storing bij de Business Servicedesk van KPN.

Bel de Servicedesk
Na het opzeggen vervalt de gecertificeerde beveiligde verbinding met de alarmcentrale. Dit kan impact hebben op de verzekering, neem daarom altijd vooraf contact op met uw technische beveiligingsbedrijf en verzekering om de mogelijk impact en benodigde acties te bespreken. Let op! Na het opzeggen van Zakelijk Internet en Bellen wordt de verbinding tussen uw alarminstallatie en de alarmcentrale verbroken en worden alarmmeldingen niet meer naar de alarmcentrale verstuurd.
Ervaart u een storing in het alarmsysteem, maar functioneert internet en telefonie nog wel correct? Neem dan contact op met uw alarminstallateur of beveiligingsbedrijf.  Dit bedrijf onderzoekt de aard van de storing en helpt u met het oplossen van het probleem.

Ervaart u naast uw alarmstoring ook problemen met internet, telefonie en indien van toepassing ook pinnen of mailen, dan is er mogelijk sprake van een storing op het KPN-netwerk.