KPN Things is een modulaire dienst, van hardware tot connectiviteit en data management, waarmee u eenvoudig uw IoT-oplossingen ontwikkelt en beheert. KPN Things Portal (beta) biedt toegang tot de bouwblokken van KPN Things, hiermee configureert u eenvoudig en snel een werkende IoT keten. We starten nu met LoRa en zullen de mogelijkheden met het portal snel uitbreiden.

In 3 stappen een IoT oplossing
1. Registreer uw devices op het netwerk
2. Configureer uw devices
3. Geef uw databestemming op

Wat onze klanten
van KPN Things vinden:

"Dankzij KPN Things kunnen we onze klanten makkelijk helpen bij het toevoegen van connectiviteit aan de IoT producten die ze ontwikkelen. Toegankelijkheid tot KPN Things en haar connectiviteit is cruciaal voor ons!"

Niels Stamhuis
Managing Director Dent

De vier bouwblokken
van KPN Things

Hardware
 

Wij hebben geselecteerde devices waarmee u op afstand kunt monitoren en aansturen. Het aansluiten van eigen devices op KPN Things is ook mogelijk.

Connectiviteit
 

U kunt afhankelijk van de hoeveelheid data, het energieverbruik en de locatie gebruik maken van onze sterke IoT netwerken LoRa, LTE-M of M2M.

Data Management

Met Data Management beheert u uw eigen IoT data-keten en bent u in staat om optimaal gebruik te maken van de gegenereerde data, in uw eigen Cloud of IT omgeving.

Applicaties
 

Om aan de slag te gaan met de gegenereerde data kunt u gebruik maken van standaard- of maatwerkapplicaties. Ook kunt u uw data laten landen in uw (cloud) applicatie.

Probeer de IoT-bouwblokken van KPN Things 6 maanden gratis uit

Test en ontwikkel nu zelf met de KPN Things Portal uw IoT oplossing

Probeer 6 maanden gratis!

Geen eigen device?
Start met onze selectie

Arduino/c-device

Maak nu uw IoT oplossing met het Marvin LoraWAN development board.

MicroPython-device

Of kies voor het LoPy4 MicroPython development board.

* Meer informatie over de geadviseerde hardware vindt u in de documentatieomgeving. Binnenkort kunt u meer devices in onze online hardware catalogus verwachten.

Frequently Asked Questions (FAQ)

Device ManagementMet het gratis KPN Things account heb je voor een periode van 6 maanden beschikking over Device Management waarmee je tot 3 LoRa-devices kan aansluiten en beheren.

LoRa Voor de LoRa-devices is voor nu alleen uplink-communicatie mogelijk. Je krijgt er wel gratis LoRa Geolocatie bij. Downlink-communicatie komt later. Het gebruik is gebonden aan een fair use policy met een redelijk maximum van 300 uplink-berichten per dag.

DecodersAls je een device wil aansluiten van een type dat een KPN Things supported device is , dan is het mogelijk om van de decoder gebruik te maken. Anders zal de payload niet gedecodeerd worden. Binnenkort zullen we decoders voor generieke payload protocollen toevoegen.

PlugsOm de data door te sturen kan je gebruik maken van alle data plugs die we aanbieden. Voor nu is dat alleen de HTTPS plug. Later zal er ook een MQTTS plug beschikbaar komen.

Alle LoRaWAN 1.0 gecertificeerde hardware is compatible met het KPN LoRaWAN netwerk. Daar bovenop bieden we dus voor alle KPN Things Supported Devices ook decoders aan.

Met KPN Things maak je gebruik van het enige Nederlandse landelijk dekkend LoRaWAN-netwerk. Wij bieden ook overal in het netwerk LoRa Geolocatie aan. En zodra je doorgroeit naar betalende KPN Things klant zorgen onze SLA’s ervoor dat je garanties krijgt over de dekking.

Bovendien kan je op KPN Things voorbij het gratis KPN Things account gebruik maken van bijvoorbeeld de platform plugs, waarmee je jouw data laat doorsturen naar bijvoorbeeld Azure. Ook is het dan mogelijk om M2M-devices aan te sluiten op KPN Things, waarna deze op dezelfde manier te beheren zijn als je gekoppelde LoRa-devices.

De bèta versie is dan nog verder ontwikkeld waarbij wij u een betaalde versie met uitgebreidere mogelijkheden kunnen aanbieden zodat u verder kan met uw IoT oplossing. Wij zullen u ruim voor die datum een aanbod doen.

Neem contact met ons voor het verlengen of uitbreiden van uw gratis KPN Things account.

Neem contact op

Alle documentatie over KPN Things is te vinden op docs.kpnthings.com. En als u vragen hebt die niet in de documentatie beantwoord worden, dan kunt u terecht op ons forum: zakelijkforum.kpn.com. Om mee te kunnen discussiëren op het forum moet u wel een apart Zakelijk KPN Forum-account aanmaken.

Ga ook snel aan de slag met het KPN Things Portal
en ontwikkel je eigen IoT oplossing

Probeer 6 maanden gratis!