KPN Things is een modulaire dienst, van hardware tot connectiviteit en data management, waarmee u eenvoudig uw IoT-oplossingen ontwikkelt en beheert. KPN Things Portal biedt toegang tot de bouwblokken van KPN Things, hiermee configureert u in 3 stappen een werkende IoT keten.

Na registratie ontvangt u doorlopend gratis gebruik van het KPN Things Portal voor 3 devices en kunt u 300 uplink en 30 downlink-berichten (fair use) per dag versturen. Uw data kunt u ook snel en gemakkelijk naar verschillende Cloud omgevingen en end-points verzenden. U kunt nu gebruik maken van LoRa en wij zullen de mogelijkheden met het portal snel uitbreiden.

Wat onze klanten
van KPN Things vinden:

"Dankzij KPN Things kunnen we onze klanten makkelijk helpen bij het toevoegen van connectiviteit aan de IoT producten die ze ontwikkelen. Toegankelijkheid tot KPN Things en haar connectiviteit is cruciaal voor ons!"

Niels Stamhuis
Managing Director Dent

De vier bouwblokken
van KPN Things

Hardware
 

Wij hebben geselecteerde devices waarmee u op afstand kunt monitoren en aansturen. Het aansluiten van eigen devices op KPN Things is ook mogelijk.

Connectiviteit
 

U kunt afhankelijk van de hoeveelheid data, het energieverbruik en de locatie gebruik maken van onze sterke IoT netwerken LoRa, LTE-M of M2M.

Data Management

Met Data Management beheert u uw eigen IoT data-keten en bent u in staat om optimaal gebruik te maken van de gegenereerde data, in uw eigen Cloud of IT omgeving.

Applicaties
 

Om aan de slag te gaan met de gegenereerde data kunt u gebruik maken van standaard- of maatwerkapplicaties. Ook kunt u uw data laten landen in uw (cloud) applicatie.

Start gratis met de IoT bouwblokken van KPN Things

Ontwikkel en beheer uw IoT oplossing met het  KPN Things Portal.

Probeer gratis!

Geen eigen device?
Start met onze selectie

Arduino/c-device

Maak nu uw IoT oplossing met het Marvin LoraWAN development board.

MicroPython-device

Of kies voor het LoPy4 MicroPython development board.

* Meer informatie over de geadviseerde hardware vindt u in de documentatieomgeving. Binnenkort kunt u meer devices in onze online hardware catalogus verwachten.

Frequently Asked Questions (FAQ)

Device Management
Met het gratis KPN Things account heb je voor onbepaalde termijn beschikking over Device Management waarmee je tot 3 LoRa-devices kan aansluiten en beheren. Na registratie ontvangt u doorlopend gratis gebruik van het KPN Things Portal voor 3 devices en kunt u 300 uplink en 30 downlink-berichten (fair use) per dag versturen.

LoRa
Voor de LoRa-devices is voor nu alleen uplink-communicatie mogelijk. Je krijgt er wel gratis LoRa Geolocatie bij. Downlink-communicatie komt later. Het gebruik is gebonden aan een fair use policy met een redelijk maximum van 300 uplink-berichten per dag.

Decoders
Als je een device wil aansluiten van een type dat een KPN Things supported device is , dan is het mogelijk om van de decoder gebruik te maken. Anders zal de payload niet gedecodeerd worden. Binnenkort zullen we decoders voor generieke payload protocollen toevoegen.

Plugs
Om de data door te sturen kan je gebruik maken van alle data plugs die we aanbieden. Voor nu is dat alleen de HTTPS plug. Later zal er ook een MQTTS plug beschikbaar komen.

Alle LoRaWAN 1.0 gecertificeerde hardware is compatible met het KPN LoRaWAN netwerk. Daar bovenop bieden we dus voor alle KPN Things Supported Devices ook decoders aan.

Met KPN Things maak je gebruik van het enige Nederlandse landelijk dekkend LoRaWAN-netwerk. Wij bieden ook overal in het netwerk LoRa Geolocatie aan. En zodra je doorgroeit naar betalende KPN Things klant zorgen onze SLA’s ervoor dat je garanties krijgt over de dekking.

Bovendien kan je op KPN Things voorbij het gratis KPN Things account gebruik maken van bijvoorbeeld de platform plugs, waarmee je jouw data laat doorsturen naar bijvoorbeeld Azure. Ook is het dan mogelijk om M2M-devices aan te sluiten op KPN Things, waarna deze op dezelfde manier te beheren zijn als je gekoppelde LoRa-devices.

Neem contact met ons voor het uitbreiden van uw gratis KPN Things account.

Neem contact op

Alle documentatie over KPN Things is te vinden op docs.kpnthings.com. En als u vragen hebt die niet in de documentatie beantwoord worden, dan kunt u terecht op ons forum: zakelijkforum.kpn.com. Om mee te kunnen discussiëren op het forum moet u wel een apart Zakelijk KPN Forum-account aanmaken.

Ga ook snel aan de slag met het KPN Things Portal
en ontwikkel uw eigen IoT oplossing

Probeer 6 maanden gratis!