Creëer met CO2-monitoring een gezond binnenklimaat

Goede ventilatie is cruciaal om de overdracht van luchtweginfecties, zoals COVID-19, te minimaliseren. Een gezond binnenklimaat is dan ook van belang voor alle organisaties waarbij groepen mensen (langdurig) binnen zitten. Denk hierbij aan scholen, verzorgingstehuizen of kantoren. Om een gezond binnenklimaat te creëren is het essentieel om CO2 te meten. CO2 is namelijk een indicatie of er voldoende wordt geventileerd, dus het meet als het ware de kwaliteit van het binnenklimaat. Doe uw voordeel met de expertise van KPN op het gebied van CO2-monitoring en creëer een optimaal binnenklimaat.

Hoe werkt CO2-monitoring?

Door gebruik te maken van CO2-meters die zijn aangesloten op het Internet of Things wordt uw ruimte continu gemonitord. De data wordt centraal verzameld in één overzicht en u krijgt een notificatie als kritieke waarden worden overschreden. Zo hoeft u alleen in te grijpen als dat nodig is en voorkomt u dat onnodig ramen open staan. Met inzicht in het binnenklimaat van al uw ruimtes in één oogopslag kunt u met vertrouwen de deuren van uw bedrijf, school of zorginstelling open houden.

De mogelijkheden van CO2-monitoring met KPN

KPN heeft de afgelopen jaren uitgebreide expertise opgebouwd op het gebied van IoT en CO2-monitoring. We bieden samen met partners verschillende oplossingen aan voor een optimaal binnenklimaat. De kant-en-klare partneroplossingen zijn elk uniek en geschikt voor verschillende toepassingen. Alle oplossingen maken gebruik van het KPN Things platform, dus u kunt altijd vertrouwen op de betrouwbare KPN connectiviteit. Wij adviseren u graag over welke CO2-monitoring oplossing het beste past bij uw situatie.

Neem contact op

Een greep uit ons CO2-monitoring aanbod

  • Direct inzicht in de luchtkwaliteit van een ruimte middels de QR-code
  • Gemakkelijk uit te breiden met andere sensoren en het dataplatform Building Insight
  • Maakt gebruik van betrouwbare KPN Things devices en het KPN LoRa netwerk
  • Betrouwbaar online monitoringssysteem, inclusief analyse en rapportage
  • Bespaar op gas en elektra middels de koppeling met uw slimme meter(s)
  • Maakt gebruik van betrouwbare KPN Things devices en het KPN LoRa netwerk

Daarom CO2-monitoring met KPN

  • Door CO2 te meten kunt u een gezonde én prettige leer-, werk- en leefomgeving creëren door op het juiste moment te ventileren, alleen als dat nodig is
  • In één oogopslag een digitale weergave van het huidige en historische binnenklimaat van al uw ruimtes
  • Een snelle en eenvoudige plug-and-play installatie, eventueel geïntegreerd in het bestaande systeem van uw installatiepartner

Een gezond binnenklimaat bij Scholengemeenschap CVO Rotterdam door CO2 te meten

CVO Rotterdam is de eerste scholengroep die CO2-monitoring met KPN in gebruik heeft genomen. Als kritieke waarden worden overschreden geven de CO2-meters een visuele melding. Dit visuele alarm werkt als een stoplicht en geeft docenten controle over het binnenklimaat in hun lokaal. Zo hoeft niet standaard overal het raam open te staan, wat van groot belang is als het koud is buiten. Met behulp van CO2-monitoring met KPN kunnen de docenten van CVO op deze manier een gezonde én prettige leeromgeving creëren voor hun leerlingen.

Wilt u meer weten over CO2-monitoring met KPN?
Wij helpen u graag