Aan de slag met Asset Tracking in 3 eenvoudige stappen

1
Kies uw tracker

Kies de beste tracker die geschikt is voor jouw type asset

2
Bevestig aan eigendom

Bevestig de tracker vervolgens aan jouw waardevolle asset

3
Bekijk locatiedata online

Bekijk de locatie en status van jouw assets in de online omgeving

Voordelen van KPN Asset Tracking

materiaalbeheer

Experts in IoT

Asset Tracking wordt plug & play geleverd door technologie- en marktexperts. Ook zonder kennis van Internet of Things, kunt u de hoogste kwaliteit oplossing voor uw organisatie inzetten.


materiaalbeheer

Flexibel aanbod

Wij leveren de benodigde ICT keten in een flexibel aanbod met de beste netwerk kwaliteit, ondersteunend data management platform en sterk portfolio in hardware en partners.


materieelbeheer

Schaalbare oplossing

Met de betrouwbare hardware, connectiviteit en data-management-oplossingen van KPN IoT kun je eenvoudig starten, nieuwe producten aansluiten en doorgroeien.  

Toepassingen van Asset Tracking met KPN

Gereedschapsbeheer

Altijd grip op jouw bedrijfsmiddelen. Door middel van het plaatsen van kleine tags ben je in staat om jouw logistieke middelen en materieel te traceren. Van bedrijfscontainer, cementmixer tot graafmachine. Op deze manier kun je materieel opsporen, zien wanneer materieel het terrein verlaat, voorraad beheren en certifcering bijhouden.

Toon meerToon minder

Track & trace in de bouw met BouwTag: Door het plaatsen van kleine tags op het materieel kan in een applicaite worden gezien waar bouwmaterieel zich bevindt. Verlaten ze onbevoegd het terrein? Dan krijg je een notificatie.

Connected persoonlijk transport

Door middel van de track & trace functie is het mogelijk om gestolen fietsen terug te vinden. KPN heeft hier ervaring mee en ontwikkelde met onder andere de ANWB de ‘Blijven Fietsen Verzekering’.

Toon meerToon minder

Met deze oplossing is het mogeljk je gestolen fiets niet alleen terug te vinden maar ook terug te krijgen met de Recovery dienst.

Kwaliteitmonitoring

Is kwalitiet van jouw product of te vervoeren producten van het hoogste belang voor jouw bedrijfsvoering? Nu kun je problemen voor zijn en direct handelen. Door het koppelen van een slim device aan jouw asset zijn de status en omgevingsfactoren altijd in te zien.

Toon meerToon minder

Voorbeeld: Koeltransport B Medical Systems: Als jouw producten afhankelijk zijn van de temperatuur tijdens transporten, dan wil je hier grip op hebben. Zo vond B Medical Systems in KPN een partner voor het tracken en tracen van koelsystemen door de wereldwijde toevoerketen.

Fleet management

Hoe organiseer je digitaal zowel het gemotoriseerde wagenpark als het niet-gemotoriseerde wagenpark? Bij het beheren van meerdere voertuigen of assets die door je klanten gebruikt worden wil je je administratie goed op orde hebben. Door lokalisatiedata slim te verwerken kun je CO2-of transportkosten direct doorrekenen, rijroutes efficiënter plannen en communicatie met een chauffeur automatiseren.

Toon meerToon minder

Voorbeeld: Route 42 & Prometheus levert in samenwerking met KPN board computers, container trackers en slimme software die dit mogelijk maken. Zo behoud je altijd grip op jouw logistieke processen en maak je zelfs jouw niet-gemotoriseerde wagenpark connected.

Kabelhaspels

Waar bevinden mijn kabelhaspels zich en wat is de restlengte van deze haspels? TKF heeft dankzij de samenwerking tussen Konneksie en KPN inzicht in deze zaken. Zo optimaliseert TKF haar bedrijfsprocessen en bespaart de organisatie kosten.

Wat onze klanten over Asset Tracking zeggenPrijzen en features


Asset Tracking in Nederland


Track jouw waardevolle eigendommen met Asset Tracking met KPN in Nederland.

Neem contact op

Asset Tracking Internationaal


Track jouw waardevolle eigendommen met Asset tracking met KPN internationaal

Neem contact op


Devices

Aanschafkosten € 35 (bij afname van 500 stuks) Vanaf € 147 (bij afname van 500 stuks)
Batterijduur > 5 jaar > 5 jaar
KPN gecertificeerde hardware

LoRa locatiebepaling

GPS OptioneelConnectivity & KPN Things

Maandelijkse kosten Vanaf € 1,10 /maand vanaf € 1,10 /maand
Netwerk LoRa 2G en 4G (LTE-M)
Dekking Nederland Wereldwijd


Veelgestelde vragen Asset Tracking

Door meerdere bevestigingsopties kunnen in principe alle goederen uitgerust worden met een tracker. Asset tracking met KPN wordt gebruikt op gereedschap, op containers, in bedrijfsauto’s, op fietsen, motoren. Asset trackers hebben kleine dimensies en zijn toepasbaar op goederen die regelmatig van locatie veranderen.
Asset Tracking van KPN maakt gebruik van het energiezuinige LoRa-netwerk of het internationaal inzetbare 2G en 4G (LTE-M) netwerk. Sommige trackers werken ook met GPS, Bluetooth of Wifi waarmee de locatie nauwkeuriger bepaald kan worden.
Alle locatie-trackers van KPN zijn waterbestendig, dit varieert van IP65 (water-, stof- en oliebestendige behuizing) tot IP68 (getest onder water tot een diepte van 3 meter). De specificaties van van de verschillende trackers kunt u terugvinden in de IoT Hardware Catalogus.
Het Trackops device werkt op het 2G of 4G netwerk en is speciaal ontwikkeld voor toepassingen in het buitenland. Trackers met het LoRa netwerk van KPN hebben landelijke dekking in Nederland. KPN werkt hard aan de verdichting van het LoRa-netwerk zodat u overal in Nederland eenzelfde dekking ervaart als bij onze andere mobiele netwerken. De actuele LoRa-dekking kunt u bekijken in de LoRa coverage checker.
De locatie-trackers hebben outdoor en indoor bereik. In sommige gevallen is het nodig om extra dekking te creëren. Denk aan moeilijk doordringbare gebouwen of een plek met veel sensoren. Om overal netwerk dekking te krijgen waar u dat nodig heeft, kan een IoT gateway worden ingezet. Voorbeelden hiervan zijn de LoRa gateway of 4G-wifi router.


Meer informatie over de mogelijkheden en kosten van
KPN Asset Tracking?

Neem contact met ons op