Data Services Hub

Data Services Hub: Informatie-uitwisseling tussen organisaties mogelijk maken

Met de Data Services Hub hebben we de ambitie om de informatie-uitwisseling tussen organisaties, mensen en dingen te vergemakkelijken. Een digitale infrastructuur die miljoenen gelijktijdige verbindingen kan verwerken en het vertrouwen biedt om organisaties in staat te stellen gegevensbronnen en aangesloten apparaten te delen voor specifieke gebruiksgevallen. De Data Services Hub is de infrastructuur die Nederland de kans biedt om de potentie van smart te benutten. Zo wordt bijvoorbeeld de Data Services Hub vanuit het Ministerie van Infrastructuur en Milieu ingezet voor het programma Talking Traffic.


Milliseconden zijn cruciaal

Data Services Hub

'Zelfrijdende voertuigen zitten niet ver achter de horizon'

- Caspar de Jonge, programmamanager Beter Benutten ITS Ministerie Infrastructuur en Milieu -

Information centric networking maakt het in de toekomst mogelijk om informatie te halen van een apparaat bij jou in de buurt. Bijvoorbeeld van iemands smartphone of auto. Dat scheelt milliseconden. Met de opkomst van de zelfrijdende auto en andere ontwikkelingen in het mobiliteitssysteem is dat van cruciaal belang.


Voor wie is de Data Services Hub

 • Eco systeem eigenaren
  Optimaliseert de processen in haar keten door de informatievoorziening te verbeteren.
 • Information producers
  Vertaalt meerdere datastromen tot bruikbare informatie. De informatieproducten worden in een container gehost op de DSH.
 • Data providers
  Levert een datastroom aan en bepaalt door welke informatie producten en partijen deze gebruikt mag worden onder welke condities.
 • Application developers
  Ontsluit de informatieproducten in een applicatie zodat deze gebruikt kunnen worden in de praktijk door een eindgebruiker.
Data-services-hub
Smart mogelijk maken

Brochure: Smart mogelijk maken

Het leven leuker, vrijer en makkelijker maken door informatie-uitwisseling tussen mensen, machines en organisaties mogelijk te maken. Lees in de brochure hoe KPN dit doet in samenwerking met partners, experts binnen hun vakgebied. KPN garandeert betrouwbaarheid, transparantie en daarmee vertrouwen. Onze partners de toepassingen.

Download brochure

 

Daarom Data Services Hub van KPN

Talking Traffic

Schaalbaar en realtime

Door gebruik van de nieuwste Cloud technologie.

Talking Traffic

Efficiënt

Door hergebruik van databronnen, devices en informatieproducten voor meerdere doeleinden.

Talking Traffic

Vertrouwd & veilig

Door data alleen te gebruiken voor de doelen zoals gevraagd onder regie van de data eigenaar en door te voldoen aan de strikte KPN Security regels

Persbericht: Data Services Hub van KPN verbindt partijen in realiseren van slimme mobiliteit

KPN is als ICT-partner geselecteerd voor het Partnership Talking Traffic. Overheden en bedrijven werken in dit verband samen aan het verbeteren van bereikbaarheid, doorstroming, verkeersveiligheid en leefbaarheid in de drukste regio’s en steden in Nederland. Dit partnership past in de ambitie van KPN om een verbindende rol te spelen in de digitale transformatie van Nederland.  

DigitaServiceslHub

Partners


tomtom
Dynniq
Vialis
Technolution

Wilt u meer informatie over Data Services Hub? Vul het formulier in.

Neem contact met mij op