Wat is SASE?

SASE (Secure Access Service Edge) is een netwerkarchitectuur die WAN-connectiviteit (Internet en SD-WAN) combineert met uit de cloud geleverde security-oplossingen. Zoals Secure Web Gateway (SWG) en Cloud Access Security Broker (CASB). Geen kant-en-klare oplossing, maar meerdere oplossingen die elkaar versterken.

Op die manier kan je vanaf elke plek veilig verbinden met de cloud. En het maakt je flexibeler: SASE vereenvoudigt je netwerkbeheer en maakt je netwerk sneller. Een ijzersterke constructie om gebruikers, systemen en end-points te verbinden met applicaties in de cloud.

Benieuwd of SASE bij jouw organisatie past? Doe de SASE-check, download de whitepaper of bekijk het webinar over de toekomst van networking.

Download whitepaper

Voordelen SASE

Werken je medewerkers vanaf verschillende locaties? Vooral dan biedt SASE veel voordelen.

 • Verhoogt de veiligheid en verlaagt de kans op dataverlies
 • Uniforme gebruikerservaring; beheer al je instellingen via 1 platform
 • Een flexibel en veilig netwerk dat makkelijk meebeweegt
 • Eenvoudig te integreren met onder meer IP-VPN, SIEM en End-Point protectie

De basis van Zero Trust

Geef minder gebruikers toegang
Zorg dat zo min mogelijk gebruikers toegang hebben tot data en assets. Geef alleen toegang als dit echt noodzakelijk is en bepaal dit steeds opnieuw. Hoe minder gebruikers je toegang geeft, hoe beter.

Vertrouw nooit, controleer altijd
Ga er nooit direct van uit dat gebruikers zijn wie ze beweren. Voer altijd een vorm van (minimale) authenticatie uit, zodat je zeker weet wie er aan de andere kant zit. Ook bij (ogenschijnlijk) onschuldige activiteiten.

Monitor en evalueer continu
Houd gebruikers in de gaten qua gedrag, bewegingen, dataverkeer, netwerkaanpassingen en data-aanpassingen. Hoewel authenticatie en restricties de belangrijkste elementen van Zero Trust zijn, is het monitoren en evalueren van je infrastructuur een onmisbaar onderdeel.Heb ik SASE nodig?
Doe de check

SASE integreert Zero Trust-oplossingen in je bedrijfsnetwerk. Maar wat heb je daar precies aan? Ga na of je voordeel haalt uit 3 of meer van de volgende punten:

 • Het voorkomen van (on)bewust dataverlies
 • Je netwerk beheren vanuit 1 overzichtelijk dashboard
 • Meer inzicht in de activiteit en prestaties van je netwerk
 • Elk moment de bandbreedte aanpassen per locatie
 • Automatisch extra beveiliging tegen cyberaanvallen
 • Applicaties met prioriteit voorrang geven op je netwerk
 • Sneller en makkelijker toegang tot bedrijfsgegevens
 • Netwerkproblemen sneller signaleren en oplossen

Check? Ontdek de mogelijkheden van onze SASE diensten of ga vrijblijvend in gesprek met een van onze netwerkexperts.

SASE diensten bij KPNSD-WAN

SD-WAN (Software-defined wide area network) is een upgrade voor je bestaande netwerk. Met ingebouwde security en redundantie, eenvoudige beheermogelijkheden en flexibele opties voor werken in de cloud.

Secure Connect

Maak kennis met Secure Connect, een gloednieuwe dienst gebouwd op hybride werken. Met alles in huis voor makkelijk en veilig werken in de cloud: van ingebouwde cybersecurity tot prioriteringsopties voor je netwerk.

Of bekijk Secure Networking, een bundel aan slimme netwerkdiensten op maat voor jouw organisatie.

SASE wiki

Met CASB voorkom je dat gevoelige data van en naar cloud-applicaties kan bewegen wanneer dit ongewenst is. Zo kan een gebruiker bijvoorbeeld wel documenten uploaden in een filetransfer, maar zodra die data creditcard info of een pati├źntennummer bevat wordt dit geblokkeerd, of gevraagd aan de gebruiker dat hij/zij zeker weet dit te willen doen. Afhankelijk van de context kan heel gericht een fijnmazig en dynamisch security-beleid worden ingesteld.
De Secure Web Gateway zorg voor een bescherming tegen malware, detecteert geavanceerde dreigingen, filtert websites, beschermt data en controleert het gebruik van applicaties en cloud services voor elke gebruiker, locatie en apparaat. Het zorgt voor controle over verschillend soort webverkeer, namelijk: websites, managed apps (SaaS), unmanaged apps (SaaS shadow IT), Cloud Service Providers en eigen applicaties die via het internet toegankelijk zijn. Features in SWG zijn onder meer anti malware, Intrusion Prevention System (IPS) en de mogelijkheid tot verdere (API) integratie.
Zero Trust Network Access vormt een veilige verbinding met het eigen datacenter of eigen cloud (IaaS/Paas) verbindingen. Het zorgt er voor dat er ook binnen het private WAN-netwerk van de organisatie fijnmazige microsegmentatie en policies kunnen worden toegepast.

Wij bieden een concrete invulling van het SASE-model. De kern vormt een coherente, geïntegreerde set aan security- en netwerkinfrastructuurdiensten op basis van Zero Trust. In tegenstelling tot veel andere marktpartijen kan KPN daarbij gebruikmaken van de eigen infrastructuur voor connectiviteit: de KPN Core.

We bieden met SASE KPN een solide basis die eenvoudig naar wens is aan te vullen. Zo is de SD-WAN-functionaliteit optioneel uitbreidbaar met IP-VPN of 4G/5G-fallback voor primaire of secundaire verbindingen. Daarnaast bieden we via Elastic Interconnect een veilig alternatief voor (private) connectiviteit met de multicloud. De hele oplossing is schaalbaar en eenvoudig mee te bewegen met veranderende wensen.

SASE


Meer weten over SASE (Secure Access Service Edge)?
Maak een vrijblijvende terugbelafspraak

Neem contact op