Verlengen eHerkenning
in de KPN User Portal

Heb je een e-mail gehad dat je eHerkenningsmiddel binnenkort verloopt? Zorg dan dat je deze op tijd verlengt. Je kan je eHerkenningsmiddel met 1, 3 of 5 jaar verlengen. Verlenging van je eHerkenningsmiddel kan via de KPN User Portal ingediend worden. De doorlooptijd van de aanvraag ligt tussen de 1-10 dagen. Dit is afhankelijk van het type organisatie.

Jouw eHerkenningsmiddel kan verlengd worden door een gebruiker met toestemming van de bevoegd vertegenwoordiger of machtigingenbeheerder. Of direct door de machtigingenbeheerder zelf.eHerkenningsmiddel verlengen stappenplan

Gebruiker

  1. Log in bij de KPN User Portal
  2. Ga naar 'Mijn account', dan naar 'Mijn machtigingen'
  3. Selecteer in het paginamenu 'Machtigingen verlengen'
  4. Voltooi het aanvraagproces

Machtigingenbeheerder

  1. Log in bij de KPN User Portal
  2. Ga naar 'Beheer', dan naar 'Machtigingen'
  3. Selecteer de organisatie die de standaardmachtiging heeft verleend en de medewerker van wie je een standaardmachtiging wil verlengen
  4. Verleng de gewenste machtiging via het icoon
  5. Kies de geldigheidsduur en klik op volgende
  6. Accepteer de voorwaarden en klik op afronden

Vraag & antwoord eHerkenning verlengenBekijk op het KvK-uittreksel onder het gedeelte ‘Bestuurders en/of Gevolmachtigde’ wie bevoegd vertegenwoordiger is en in welke mate de persoon bevoegd is. Dit is namelijk van invloed op de aanvraag:

Zelfstandig bevoegd – Je hebt de gegevens van deze bevoegd vertegenwoordiger nodig en hij of zij moet het aanvraagformulier ondertekenen.
Gezamenlijk bevoegd – Je hebt de gegevens van alle gezamenlijk bevoegde vertegenwoordigers nodig. Minimaal de meerderheid van de op het KVK-uittreksel opgenomen bevoegd vertegenwoordigers dient het aanvraagformulier te ondertekenen. Mag jouw organisatie door een beperkt aantal bevoegd vertegenwoordigers worden vertegenwoordigd en kun je dit aantonen met de statuten? Geef dan de betreffende bevoegd vertegenwoordigers op en voeg de statuten toe.
Gevolmachtigden: Staat een bevoegd vertegenwoordiger op het KvK-uittreksel met een volledige volmacht bevoegd? Dan heb je zijn/haar gegevens nodig.

In dit geval is er een rechtspersoon (B.V., N.V., etc.) opgenomen op het KvK-uittreksel bij “Bestuurders” of “Gevolmachtigden”. In het KvK-uittreksel van de opgenomen rechtspersoon vind je de gegevens van de bevoegd vertegenwoordiger terug. Lever ook een kopie van dat KvK-uittreksel bij ons aan.

Vraag je voor een overheidsorganisatie een eHerkenningsmiddel aan? Dan kan je de bevoegdheid van de aanvrager aantonen met aanvullende stukken, bijvoorbeeld mandaten of een aanstellingsbrief. Lever dan een kopie daarvan bij ons aan.

Nadat je middel gereed is, ontvang je de factuur. De facturatie van eHerkenning heeft KPN uitbesteed aan Cannock Outsourcing B.V.

Het betalingstermijn is 4 weken. Heb je binnen 4 weken nog niet betaald? Dan ontvang je de eerste aanmaning van Cannock Outsourcing B.V. Na 8 weken krijg je een tweede aanmaning. Na 10 weken heb je nog 24 uur om te betalen, voor het EH middel wordt geblokkeerd.

Vragen
Heb je vragen over de factuur? Neem dan contact op met de klantenservice voor facturen.

Telefoon: 088 - 1168048
E-mail: eherkenning@cannock.nl
Bereikbaar op werkdagen van 8:30 tot 17:00

Advies nodig?

De KPN eID Servicedesk helpt je graag

chat met ons

Chat met ons
08.00 - 18.00 uur

mail ons

Mail ons
Reactie binnen 1 dag

Contactformulier