Zaken uitbesteden met een ketenmachtiging
Aan je vertrouwde tussenpartijen

Veel bedrijven en organisaties werken met tussenpartijen voor het regelen van hun overheidszaken. Bijvoorbeeld voor belastingaangifte of het UWV. Met ketenmachtigingen is dit mogelijk.

Met een ketenmachtiging machtig je een intermediair (tussenpersoon) om namens jouw organisatie werkzaamheden bij (overheids)diensten te verrichten met behulp van eHerkenning.

Machtigingen toevoegen of wijzigingen? Log in bij het User Portal.

Alles over eHerkenning Ketenmachtiging


Daarom KPN

bestellen

Bestellen

Eenvoudige aanvraag

digitaal

Digitaal

Sneller zaken regelen

veilig

Veilig

Versleutelde gegevens

beheer

Beheer

Handig beheerportaal

helpdesk

Helpdesk

Gratis 24/7 service

Vraag & antwoord Ketenmachtiging

Ben je machtigingenbeheerder voor de intermediair? Gebruik dan de KPN User Portal om machtigingen toe te kennen aan je gebruikers en het registratieproces voor je klant te starten. Je klant ontvangt dan een e-mail om de ketenmachtiging te registreren.

Ben je een bevoegd vertegenwoordiger en wil je een ketenmachtiging afgeven aan een Intermediair? Gebruik dan deze link. Heb je reeds een eHerkenning middel van KPN, neem dan contact met ons op. Wij zijn op de hoogte van de te nemen stappen in het aanvraagproces. Voorkom foutieve aanvragen, raadpleeg daarom je intermediair.

- Persoonsgegevens
- E-mailadres
- Mobiele telefoonnummer
- Een kopie van een geldig legitimatiebewijs

Houd er rekening mee dat de bevoegd vertegenwoordiger(s) van het bedrijf fysiek of elektronisch geïdentificeerd moet(en) worden. Dit betekent dat er een afspraak wordt gemaakt waarbij de identificatie dient plaats te vinden, zodat de aanvraag kan worden afgerond.

Voor een snelle afhandeling is het raadzaam deze afspraak op zo kort mogelijke termijn te laten plaatsvinden. Fysieke identificatie is mogelijk op een door jou gekozen locatie in Nederland, dan wel bij de KPN op kantoor, beide met inachtneming van COVID-richtlijnen*.

Voor het registreren van een ketenmachtiging moeten de dienstafnemer en de intermediair een formulier invullen. Voor het invullen van de registratieformulieren zijn een aantal documenten en gegevens nodig. Neem voor vragen contact op met onze KPN eID Servicedesk.

Advies nodig?

De KPN eID Servicedesk helpt je graag

chat met ons

Chat met ons
08.00 - 18.00 uur

chat met ons

Bel met ons
08.30 - 17.30 uur

bel met ons

Mail ons
Reactie binnen 1 dag

Contactformulier