Inzicht, beveiliging en controle op datastromen, applicaties en gebruikers

Het belang van het WAN-bedrijfsnetwerk groeit. Organisaties willen dat hun medewerkers altijd en overal toegang moeten hebben tot applicaties om samen te werken. Maar hoe zit dat met privacy en veiligheid? En hoe stuurt u op optimalisatie van performance en beschikbaarheid? 

SD-WAN van KPN biedt daarin een oplossing. SD-WAN is een techniek waarmee het bestaande WAN-netwerk veilig, flexibel en inzichtelijk wordt gemaakt. Bovendien wordt het centraal en op afstand beheerd. 

Met SD-WAN van KPN beveiligt u uw WAN-netwerk tot op detailniveau, met controle en inzicht op de performance van al uw verkeersstromen, gebruikers en applicaties. Ook kunt u eenvoudig de beschikbaarheid van uw WAN-netwerk verhogen door een extra verbinding toe te voegen.


sd wan

Wat is software defined WAN (SD-WAN)?

De functie van een standaard bedrijfsnetwerk is simpel: het verbindt verschillende vestigingen, zodat uw medewerkers altijd kunnen samenwerken. Maar het ontbreekt een standaard bedrijfsnetwerk aan mogelijkheden tot inzicht en beheer. Met de toevoeging van software aangestuurde apparatuur aan uw WAN-netwerk tackelt u dit probleem.
Met software defined WAN beheert u uw apparatuur op afstand en zijn functies eenvoudig aan of uit te zetten. Bijvoorbeeld wanneer uw behoeftes veranderen.

Hoe werkt een SD-WAN netwerk?

SD-WAN wordt via Managed Access van KPN geleverd. Managed Access de infrastructuur van het bedrijfsnetwerk. De toevoeging van SD-WAN wordt als een laag over de infrastructuur heen gelegd. Deze toevoeging creëert extra intelligentie: meer beschikbaarheid, veiligheid en inzicht in de performance van uw WAN-netwerk en alle soorten verbindingen.

sd wan
★OBI SD-WAN KENOBI ★

Van software defined naar service defined WAN

Waar een software-gedreven netwerk een stap voorwaarts is, zet KPN met service defined networking nog een extra stap om organisaties écht verder te helpen. Hiermee legt KPN een servicelaag over de complexe techniek heen en is IT eenvoudiger en overzichtelijker voor de gebruiker. Dit doet KPN door van alle aangekoppelde IT systemen en netwerken het beheer uit handen te nemen. U hoeft niet meer na te denken over performance en innovatie van uw SD-WAN netwerk.

Daarom SD-WAN van KPN


  • Veilig
    Beveilig uw netwerk tot op detail niveau op de vestiging en centraal.
  • Maximale beschikbaarheid
    Altijd en overal beschikbaar waardoor de efficiëntie toeneemt binnen organisaties.
  • Controle en inzicht
    Controleer verkeersstromen, applicaties en gebruikers binnen het netwerk.


Meer weten over SD-WAN?
Wij helpen u graag.

Neem contact met ons op