Software-defined networking (SDN)

Organisaties zoeken de vrijheid om te experimenteren en uit te breiden. Zowel in aantal locaties, als in omvang per locatie. Op die locaties is vanaf dag één een goed draaiend netwerk nodig; een netwerk dat op afstand aangezet, uitgebreid en ingekrompen kan worden.

Dankzij software defined networking (SDN) kan dat. Dit is een netwerk waarbij de intelligentie in de software zit, niet meer in de apparaten. Op een nieuwe locatie hoeft u alleen de benodigde apparatuur fysiek neer te zetten en kan het hele netwerk vanaf desktop of mobiel aangestuurd worden. Waar en wanneer dan ook, zonder kostbare expertise. Uw collega’s kunnen vanaf dag één op de nieuwe locatie aan de slag.

Door deze voordelen groeit de populariteit van Software-defined networking, in de vorm van bijvoorbeeld SD-WAN of SD-LAN. KPN biedt u de beste oplossing, die u zelf op maat kan inrichten. Wij ontwikkelden een controlecentrum waarmee u al uw diensten en andere apparatuur kunt combineren en samenvoegen. Hierdoor ontstaat er een eigen (maatwerk) netwerk voor bijvoorbeeld beveiligingscamera’s, domotica in lokale zorghuizen of kassatablets in winkels. Dit kan via het KPN-netwerk of ieder ander netwerk verlopen.

Altijd met de kwaliteit, beschikbaarheid en veiligheidsgarantie van KPN.

Onze software-defined networking dienstenSD-WAN

Software defined WAN, inzicht, beveiliging en controle op datastromen, applicaties en gebruikers.

SD-LAN

Veilig communiceren via uw eigen betrouwbare software defined Local Area Network.

★ SDN ★

Ruimte voor uitbreiding en innovatie

Met zoveel flexibiliteit ontstaat ruimte voor innovatie. Partners, klanten, of (nieuwe of tijdelijke) collega’s krijgen snel toegang tot het netwerk, per locatie of zelfs per afdeling. Thuiswerkplekken zijn als nieuwe vestigingen eenvoudig toe te voegen. En zelfs de ‘dingen’ die via IoT communiceren, zoals slimme lantaarnpalen of machines. Zo geven wij onze klanten een netwerk dat flexibel met ze meebeweegt.

Service defined: complete controle op afstand

In het KPN Engine dashboard beheert u de verschillende SDN’s en de aanvullende diensten. Realtime kunt u capaciteit op- of afschalen, diensten aan- en uitzetten, data monitoren en alle inkoop- en facturatieprocessen regelen. Valt een apparaat uit? Dan ziet u dat meteen en kunnen direct de juiste maatregelen worden genomen.

★ SDN ★

Daarom software-defined networking van KPN


  • Flexibiliteit
    Laat de oplossing mee veranderen met uw behoeftes.
  • Functioneel
    Complexe techniek is omgezet in functionaliteiten voor de gebruiker.
  • Veilig en beschikbaar
    Geen kritische bedrijfsprocessen op het hoofdkantoor, maar door de gehele organisatie en in de cloud.


Wilt u meer informatie?

Wij helpen u graag.

Neem contact met ons op