Ga voor een flexibeler, veiliger en betrouwbaarder netwerk

Een netwerk dat u op afstand inziet, uitbreidt of inkrimpt. Beveiligt, controleert of combineert met andere diensten. Dat kan met Software-defined networking (SDN). Omdat de intelligentie van uw netwerk niet in de apparaten zit, maar in de software. En dat maakt een wereld van verschil.

Beheer uw SDN-netwerk waar en wanneer u maar wilt, zonder hoge beheerkosten. Of u nou voor SD-WAN, SD-LAN of allebei kiest. Software-defined networking is een stap naar groei.

Benieuwd welke SDN bij uw organisatie past? Doe de snelle SDN-check, lees meer over SDN of neem direct contact op met onze netwerkexperts.

Onze Software-defined networking dienstenSD-WAN

SD-WAN (Software-defined wide area network) is een upgrade voor uw bestaande netwerk. Met ingebouwde security en redundantie, eenvoudige beheermogelijkheden en flexibele opties voor werken in de cloud.

SD-LAN

Bied uw gebruikers, medewerkers of gasten eenvoudig en veilig toegang tot uw netwerk. Op maat gemaakt voor uw organisatie voor extra controle.

Hoe werkt SDN?

SDN is een netwerkarchitectuur die werkt op basis van software in plaats van hardware. Hierdoor is het mogelijk uw netwerk te beheren vanaf én voor elke locatie. U kan altijd en overal inloggen in uw netwerk.

Deze flexibiliteit is mogelijk doordat de control plane en data plane van uw netwerk loskoppelen. Kort gezegd betekent dit dat netwerkfuncties van routers, switches en access points virtueel worden. En daardoor krijgt u meer inzicht en controle.

Waarvoor gebruik ik SDN?

Het laten beheren van uw netwerk brengt veel tijd en kosten met zich mee. Met SDN doet u dit eenvoudig zelf, via 1 handig portaal. De ingebouwde beveiliging beschermt u automatisch tegen online dreigingen, en de slimme software geeft u inzicht en controle.

Geef applicaties bijvoorbeeld voorrang met SD-WAN, of bied medewerkers sneller toegang tot bedrijfsgegevens binnen uw eigen SD-LAN. U staat zelf aan het roer.

SD-WAN, SD-LAN of beide?

Er is veel verwarring over de vormen van SDN. Maar eigenlijk is het vrij simpel: SD-WAN en SD-LAN. De ene is een wide area network, de andere een local area network.

Werken uw medewerkers veel hybride en met clouddiensten? Dan ligt SD-WAN het meest voor de hand. Zoekt u alleen een oplossing voor uw netwerk op vaste locaties? Dan is SD-LAN de beste keuze. Combineren kan natuurlijk ook.

Heb ik SDN nodig?
Doe de check

SDN maakt uw netwerk slimmer en moderner. Maar wat heeft u er nou precies aan? Ga na of u voordeel haalt uit 1 of meer van de volgende punten:

  • Uw netwerk beheren vanuit 1 overzichtelijk dashboard
  • Meer inzicht in de activiteit en prestaties van uw netwerk
  • Elk moment de bandbreedte aanpassen per locatie
  • Automatisch extra beveiliging tegen cyberaanvallen
  • Applicaties met prioriteit voorrang geven op uw netwerk
  • Sneller en makkelijker toegang tot bedrijfsgegevens
  • Netwerkproblemen sneller signaleren en oplossen

Check? Ontdek de mogelijkheden van SD-WAN en SD-LAN. Of een combinatie van netwerkdiensten.


Meer weten over Software-defined networking?
Maak een vrijblijvende terugbelafspraak

Bel mij terug