Naar een doordacht securitybeleid

Cybersecurity is voor iedere organisatie van groot belang. De regelgeving rond persoonsgegevens wordt steeds strenger, terwijl cybercriminelen voortdurend ambitieuzer en brutaler worden.

Omdat kwaadwillenden steeds meer middelen tot hun beschikking hebben, moeten organisaties goed nadenken over hoe ze hun ICT beveiligen. Dat geldt zeker voor overheden. Door de grote hoeveelheden gevoelige persoonsgegevens waar zij mee werken, vraagt de maatschappij van hen extra inzet om de gegevens te beschermen tegen dieven en cybervandalen.

Daarom GGI-Veilig bij KPN


 • Continue innovatie
  Ons innovatielab werkt dagelijks aan nieuwe oplossingen om cybercriminaliteit effectief en efficiënt tegen te gaan
 • Al je security bij 1 leverancier
  Wij bieden alle voor GGI-Veilig benodigde diensten, oplossingen en middelen.
 • Kwaliteit en continuïteit
  Duidelijke en professionele afspraken over de manier van werken en beoogde resultaten. Korte lijnen.

Verschillende securitydiensten en -oplossingen


GGI-Veilig is een onderdeel van de Gemeentelijke Gemeenschappelijke Infrastructuur. Door collectief een samenhangend producten- en dienstenportfolio te verwerven, besparen lokale overheden op aanbestedingskosten. De aanbesteding is al voor ze gedaan door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Ook zijn de kosten voor het gebruik van deze producten en diensten lager. Door het gebruik van een gezamenlijk portfolio kunnen gemeenten bovendien beter samenwerken aan hun digitale weerbaarheid. De securitydiensten en -oplossingen worden aangeboden binnen 3 zogenaamde ‘percelen’.

Perceel 1

Managed SIEM en SOC-dienstverlening. KPN Security is de exclusieve leverancier van oplossingen voor Managed SIEM en SOC-dienstverlening. Dat zijn oplossingen waarbij de infrastructuur constant in de gaten wordt gehouden.

Perceel 2

Aanvullende securityproducten en -diensten. Hier valt het beveiligen van mobiele apparatuur en telewerken onder, evenals het beheer van netwerkbeveiliging en capaciteitsbeheer. Dat betekent de inzet van EMM, firewall, mailfiltering, IDS of IPS en AntiDDoS. KPN Security is een van de leveranciers die oplossingen en diensten mag leveren voor Perceel 2.

Perceel 3

Security expertise services, waaronder pentesten en ondersteuning van SIEM-processen. GGI-Veilig Perceel 3 bestrijkt het beheer van technische kwetsbaarheden, en ook hiervoor is KPN Security een van de goedgekeurde leveranciers.


Meer weten over de 3 percelen?

De oplossingen van GGI-veilig worden in 3 verschillende percelen aangeboden door leveranciers, die bovendien voldoen aan de strikte eisen gesteld door het IBD. Meer weten over een specifiek perceel? Download de gratis brochure voor een uitgebreide uitleg.

Download brochure

Webinar
Digitaliseren in de publieke sector

Hoe zet je digitalisering in om het leven van burgers te verbeteren? Data is daarvoor het nieuwe goud. Maar hoe maak je daarvan optimaal gebruik? Hoe werken we toe naar een Smart City en Smart Society? 4 experts laten in dit webinar de laatste ontwikkelingen zien op het gebied van mobiliteit.

 • Martijn Groenewegen, Hoofd Digitale Strategie, Gemeente Rotterdam
 • Martin Maurits, VP Strategic Accounts, KPN
 • Edwin Bussem, Business Developer Mobiliteit, KPN
 • Marien van Zwol, Projectmanager Data en Informatie, Antea Group

Meer weten over GGI-Veilig?
Maak een terugbelafspraak

Neem contact op