Zo eenvoudig kan het beheer van een modern netwerk zijn

Een veelgehoorde stelling is dat netwerken veel te statisch zijn om via de cloud te beheren? Nee hoor. Dankzij nieuwe netwerktechnologie maakt u uw netwerk dynamisch en geeft u het de on demand eigenschappen van de cloud. Inclusief eenvoudig beheer, waarmee u alle controle heeft.

De verwachtingen van wat ICT kan, groeien hard. De laatste prettige ervaring met een online dienst, of dat nou privé is of zakelijk, is de nieuwe standaard. Zo leggen medewerkers, directe collega’s en uw directie de lat steeds hoger. Dat een netwerk niet eenvoudig aan te passen is, snel op of af te schalen, wordt steeds vaker met ongeloof en argwaan beantwoord. Een netwerk moet makkelijk mee kunnen groeien en de bewegingen van uw organisatie volgen.

Snel uitbreiden

Tot voor kort was die gewenste flexibiliteit onmogelijk. Maar dankzij de ontwikkeling van software defined netwerken, in combinatie met een slim overlay-netwerk en de groei van over the top-diensten, kan het nu wel. Zo stelt u uw organisatie in staat snel uit te breiden met nieuwe vestigingen, of makkelijker te experimenteren met nieuwe mogelijkheden. Als uw organisatie bijvoorbeeld location based services (LBS) wil gebruiken om op basis van wifi-signalen bezoekersstromen te meten, dan kan dat. Of wanneer uw bedrijf een nieuwe vestiging gepland heeft, en op het laatste moment bij u komt om te vragen of u de netwerkaansluiting nog even wilt regelen. Met een modern netwerk kunt u daar ja op zeggen.

Voorrang aan applicaties

Daarnaast kunt u die verwachtingen zelfs overtreffen. Kiest u voor een modern netwerk met goede beheerportal, dan kunt u via de portal voorrang geven aan belangrijke en bedrijfskritische applicaties. Op een onderwijslocatie bijvoorbeeld, kunt u educatieve systemen boven Youtube laten gaan. En op een industrieterrein de veiligheids- en alarmeringssystemen boven het reserveringssysteem voor vergaderlocaties. 

Met een goede beheertool heeft u bovendien volledig de controle, dankzij het 24/7 zicht op alle verkeersstromen, tot op applicatie- en gebruikersniveau. En dat zicht deelt u eenvoudig met uw directie, met de realtime rapportages die u zo kunt genereren. Zo vergroot u het vertrouwen in uw team en de diensten die u als ICT levert. Het enige risico? Dat de lat van wat ICT allemaal kan nóg hoger komt te liggen.

Whitepaper Secure Networking

Op zoek naar een netwerk dat uw bedrijf of organisatie flexibiliteit geeft, makkelijk te beheren is en bovenal veilig is? Lees alles over Secure Networking in ons whitepaper.

Download

Gerelateerde artikelen