Waarom iPhones zo populair zijn voor zakelijk gebruik

Waar Macs het in het bedrijfsleven afleggen tegen pc’s, domineren iPhones de zakelijke smartphonemarkt. Waarom zijn de Apple-telefoons zo geliefd onder zakelijke gebruikers? Tipje van de sluier: dat komt onder andere door de lange levensduur, veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en slimme productiviteitstoepassingen.

Goed, IBM verkocht in 1994 al een ‘smartphone’ met een touchscreen die apps van externe partijen kon draaien. Maar de introductie van de iPhone luidde het moderne smartphonetijdperk in. De rode draad bij alle iPhones, van de eerste iPhone in 2007 tot de iPhone 12 & iPhone 12 Pro: een tien voor design, intuïtieve bediening, innovatieve functionaliteiten, krachtige hardware, een lange levensduur, veilig gebruik en voortreffelijke camera’s. Het zijn allemaal aspecten die worden gewaardeerd door zowel bedrijven als medewerkers.

iPhones hebben een lange levensduur

De langere levensduur van iPhones is deels te verklaren door de robuuste hardware. Belangrijker nog is dat Apple, vergeleken met fabrikanten van Android-smartphones, bijzonder lang updates van het besturingssysteem iOS blijft uitrollen. Zo is momenteel de nieuwste versie iOS 14 ook beschikbaar voor de iPhone 6s, die dateert uit 2015. iPhones ontvangen doorgaans een jaar of vijf updates; bij veel Android-toestellen is dit slechts zo’n twee jaar. Zo bezien is het logisch dat de markt voor refurbished smartphones bijna uitsluitend bestaat uit iPhones.

iOS: gebruiksgemak en slimme functionaliteiten

Het besturingssysteem iOS voelt intuïtief aan, is voorzien van slimmigheden die zorgen voor efficiënt gebruik en heeft tal van functionaliteiten die perfect zijn voor zakelijk gebruik. We zoomen in op een aantal nieuwe of vernieuwde productiviteitsfuncties in iOS 14:

Notities

Dankzij AI kun je notities sneller terugvinden en scherpere scans maken.

Herinneringen

Met de app Herinneringen kun je reminders snel vastleggen en toewijzen aan andere leden van een gedeelde lijst.

Slimme widgets

De volledig opnieuw ontworpen widgets, die verschillende vormen en maten kunnen hebben, kun je nu ook op je beginscherm zetten. Handig is ook de ‘Smart Stack’, waarmee je tijdens kantooruren bijvoorbeeld andere widgets ziet dan wanneer je vrij bent. Beeld in beeldIn iOS 14 kun je video’s beeld in beeld afspelen. Je ziet bijvoorbeeld je FaceTime-videomeeting in een hoekje van het scherm, terwijl je ondertussen je mail checkt.

Vertaal-app

De vertaal-app is compleet vernieuwd. Je kunt snel en simpel natuurlijk voelende gesprekken voeren in elf talen. Houd je je telefoon horizontaal en tik je op de microfoonapp, dan wordt jouw spraak meteen vertaald.

Siri

Siri is nog compacter weergegeven, laat je heel gemakkelijk audioberichten sturen en weet inmiddels twintig keer meer dan drie jaar geleden.

Veiligheid en privacy

Boven in beeld verschijnt voortaan een icoontje wanneer een app je microfoon of camera gebruikt. Webbrowser Safari waarschuwt als je wachtwoord niet veilig is en geeft inzicht in de manier waarop websites met je privacy omgaan. CarPlayDankzij Apple CarPlay kun je met je iPhone je auto ontgrendelen en starten, de autosleutel delen met vrienden en nog meer apps bedienen.

App Clips

App Clips zijn kleine delen van apps met een specifieke taak die worden weergegeven wanneer jij ze nodig hebt, bijvoorbeeld als je parkeergeld moet betalen.Productiviteitsapps
Naast Apple-applicaties als Keynote, FaceTime en Pages zijn er iOS-apps beschikbaar voor alle gangbare productiviteitstools, zoals Gmail, Slack en Microsoft Teams.

Productiviteitsapps

Naast Apple-applicaties als Keynote, FaceTime en Pages zijn er iOS-apps beschikbaar voor alle gangbare productiviteitstools, zoals Gmail, Slack en Microsoft Teams.

Lees ook: meer informatie over zakelijk videobellen op je smartphone

Bring your own device

Bring Your Own Device (BYOD) is fijn voor medewerkers, maar brengt ook uitdagingen met zich mee. De beheertool User Enrollment maakt het mogelijk om de privacy van gebruikers te bewaken, terwijl bedrijfsdata worden beschermd. Beheerde accounts, apps en data blijven via versleuteling gescheiden van de rest van het toestel.

Apple Business Manager

Apple Business Manager is een eenvoudig webportaal dat je kunt gebruiken om Apple ID’s te creëren en beheren voor je medewerkers, zodat ze daarna toegang hebben tot diensten als iCloud Drive en iCloud Notes.

Veiligheid boven alles

iPhones zijn over het algemeen veiligere apparaten dan Android-smartphones. iOS is namelijk ‘closed source’. Oftewel: de broncode is afgeschermd. Kwaadwillenden kunnen daardoor minder makkelijk misbruik maken van eventuele gaten in de beveiliging. Bovendien worden de apps in de App Store beter gescreend dan in de Google Play Store, al moet gezegd worden dat Google een enorme inhaalslag heeft gemaakt.Feit blijft dat iPhones minder vaak last hebben van veiligheidsissues zoals malware. En dat wordt gewaardeerd door IT-afdelingen.

Lees ook: Is een virusscanner noodzakelijk voor je smartphone?

Symbiose binnen het Apple-ecosysteem

Gebruik je meerdere apparaten binnen het Apple-ecosysteem, zoals iPhone, MacBook, iPad, Apple Watch en AirPods (2)? Dan profiteer je van symbiotische voordelen. Dankzij iCloud is namelijk alles feilloos gesynchroniseerd, waardoor je nooit gedoe hebt met gegevens overzetten. Bovendien beschik je over handige functies zoals het verzenden en ontvangen van tekstberichten op je Mac en de applicatie AirDrop om bestanden uit te wisselen met andere Apple-apparaten.

AirPods 2 zijn overigens de optimale aanvulling op een iPhone. Met deze true wireless oordopjes in, kun je Siri gemakkelijk stemcommando’s geven of binnenkomende notificaties laten voorlezen. Twee paar AirPods zijn bovendien te koppelen aan één iPhone. Handig wanneer je als duo een businesscall moet plegen in een luidruchtige omgeving waar de speakerfunctie niet gewenst is.

Solide hardware en voortreffelijke camera’s

Wat betreft hardwarespecificaties zoals processorsnelheid, opslag en werkgeheugen zitten iPhones altijd in het topsegment van de markt. Op cameravlak stonden iPhones jarenlang op eenzame hoogte, maar tegenwoordig moeten ze concurrentie dulden van onder meer Huawei en Google Pixel.Met de iPhone 12 blinkt Apple weer uit. Zo beschikken de smartphones uit deze serie over de allersnelste smartphonechip A14 Bionic, 5G, een Super Retina XDR-scherm en dual camera met onder andere Nachtmodus op de groothoek- en ultragroothoek­camera’s.

Daarom een iPhone kopen

Heeft dit artikel je geholpen bij het bepalen van je keuze voor een iPhone? Kijk bij ons zakelijk aanbod van iPhones voor de mogelijkheden.

Gerelateerde artikelen