Vermijd deze 3 valkuilen van Unified communications

Moderne communicatiemiddelen bieden ons de vrijheid om altijd en overal met elkaar te communiceren. Unified Communications (UC), dat verschillende communicatiemiddelen in één applicatie bundelt, is dan ook een krachtig instrument voor een productieve organisatie. Maar juist nu we zoveel mogelijkheden hebben, is het soms lastig een UC-beleid te implementeren. Maak van UC-projecten een succes door deze 3 valkuilen te vermijden.

Valkuil #1: een deeloplossing kiezen

Er zijn veel aanbieders van zakelijke communicatieoplossingen. Deze bieden vaak echter alleen een oplossing voor een specifieke behoefte. Denk aan een chat tool voor messaging binnen bedrijven of een platform om samen aan een document te kunnen werken. Omdat ze in een specifieke behoefte voorzien, maken medewerkers er vooral in het begin enthousiast gebruik van. Maar al snel lopen ze tegen de eerste beperkingen van deze eenzijdige applicatie aan.

Valkuil #2: oplossingen niet integreren

Veel van deze deeloplossingen zijn gebouwd vanuit een standalone-visie. En dat terwijl een veelzijdige, geïntegreerde oplossing tijd en moeite bespaart. Om de deeloplossing te koppelen met andere tools, is kennis nodig. Die kennis is vaak niet in de organisatie aanwezig en inhuren is duur. Daarnaast lost een koppeling de problemen voor de lange termijn niet per definitie op. UC-oplossingen die veel vormen van communicatie combineren in één applicatie, zoals Microsoft Skype for Business en Cisco’s UC-oplossingen, hebben die valkuil niet.

Valkuil #3: te veel leercurves

Bij elke nieuwe toepassing binnen een bedrijf geldt voor medewerkers een leerperiode. Maar wanneer een organisatie verschillende, niet-geïntegreerde communicatieoplossingen gebruikt, moeten medewerkers meerdere van deze leercurves doorlopen. Verschillende interfaces en mogelijkheden maken het werken met al die verschillende applicaties nog een stuk complexer. Op deze manier raken veel gebruikers ontmoedigd en zullen ze deze applicaties minder effectief gebruiken dan wenselijk is.

Wil je meer weten over Unified Communications en hoe je dit toepast in jouw organisatie? Lees de whitepaper.

Whitepaper: 'Het is tijd om de belofte van UC waar te maken'

De belofte van Unified Communications (UC) wordt in veel organisaties nog niet waargemaakt. In deze whitepaper vindt u 7 tips om UC succesvol te implementeren.

Download

Gerelateerde artikelen