Van Happen Containers digitaliseert asset management

Onze rol verschuift steeds meer van sterke afvalinzamelaar naar leverancier van grondstoffen. Die verschuiving wordt gedreven vanuit een veelvoud aan innovaties. We hebben een innovatieve sorteerlijn gerealiseerd waarmee we afval slim scheiden, verwerken en als grondstof terugleveren. Hiermee dragen we bij aan schonere leefomgeving en een circulaire economie.

Leo Merks - Van Happen Containers
Leo Merks, CFO Van Happen Containers
‘Ik verwacht dat binnen een paar jaar 70% van de afvalstromen teruggebracht kan worden in de circulaire economie’

Digitalisering van asset management

Digitale innovatie, en in het bijzonder de digitalisering van asset management, staat hoog op onze agenda. Door inzet van de IoT-­totaaloplossing KPN Things, dat gebruik maakt van het KPN's LoRa-­netwerk, is het mogelijk geworden om onze containers te voorzien van sensoren en ze te verbinden met devices van onze chauffeurs en onze backoffice.

‘Samen met KPN maken we steeds meer assets slim met Internet of Things’

Zo kunnen we alle containers voor op-­ en overslag van afval volledig online monitoren. Met één druk op de knop zien we realtime waar onze containers staan, en hoe lang ze er al staan. Momenteel draait er een pilot waarin we naast locatiebepaling ook de vulgraad van containers meten. Dat betekent dat containers just-­in-­time kunnen worden geledigd en dat er geen afval meer zwerft rondom ‘te’ volle containers.

Transformatie van de afvalverwerkingsketen

Onze ambitie is het realiseren van een slimme assetbase en dat leidt tot (kosten)efficiënte en transparante diensten voor onze organisatie, partners en klanten. KPN heeft de rol van verbinder en maakt het mogelijk dat we onze zeer grote assetbase op een economisch rendabele manier realtime kunnen volgen en monitoren. ‘Dit is pas het begin, uiteindelijk leidt digitale innovatie tot transformatie van de gehele afvalverwerkingsketen.’ We gaan stap voor stap, maar we gaan wél heel hard: het groeipotentieel van slim asset management is enorm.

Wil je meer weten over hoe Van Happen Containers bedrijfsmiddelen slim heeft gemaakt met behulp van Internet of Things? Bekijk dan de video.

Gerelateerde artikelen