Universiteit Utrecht kiest voor colocatie van KPN

Door de verwachte toename in data en veroudering van datacenters heeft de universiteit besloten om haar eigen apparatuur te plaatsen in een extern datacenter.

Uitbesteding biedt ruimte voor de eigen organisatie Eerder speelde Universiteit Utrecht met de gedachte zelf een nieuw datacenter te realiseren. Het onderwijs is traditioneel een branche waarin veel naar interne oplossingen wordt gezocht. Het inkopen van centrale datacenterfaciliteiten bleek echter goedkoper en kwalitatief hoogwaardiger dan het zelf bouwen. Daarom besloot de onderwijsinstelling toch om deze ICT-diensten uit te besteden aan een specialistische partij. Ook om zo intern meer tijd en geld vrij te maken voor IT-beheer en IT-innovatie voor onderwijs en onderzoek: de primaire processen van de universiteit. De aanbesteding omvatte onder andere het faciliteren van 2 geografisch gescheiden datacenters voor primaire en secundaire back-up. Andere diensten betreffen het leveren van de rekken voor het plaatsen van ICT-apparatuur en alle benodigde mechanische, elektrische en randvoorwaardelijke voorzieningen als stroom, koeling en beveiliging.

Klaar voor de toekomst

Dankzij de uitbesteding aan KPN is Universiteit Utrecht klaar voor de toekomst. De datadienstverlening draagt bij aan de doelstellingen die de directie van de afdeling Information and Technology Services van de universiteit heeft geformuleerd. Belangrijke onderdelen van de doelstellingen zijn de schaalbaarheid van capaciteit, de hoge beschikbaarheid van data, informatieveiligheid, duurzaamheid en de betrouwbaarheid van de dienstverlening.

Meer info

Wilt u meer informatie over de datacenters van KPN? Of wat KPN voor uw organisatie kan betekenen op het gebied van data management. Klink dan hier.

Gerelateerde artikelen