Triptyque bij Vallen & Opstaan: failliet door corona maar doorstarten met groene Michelinster

In de zevende aflevering van Vallen & Opstaan spreekt Vincent Reinders met horecakoppel Niven & Virginie van restaurant Triptyque. Op 24-jarige leeftijd ontvangt Niven als jongste Nederlandse chef ooit een Michelinster. Door de corona crisis moet hij de deuren van zijn restaurant sluiten maar nog geen half jaar later opent hij met Virginie een nieuw restaurant Triptyque.

Vallen & Opstaan seizoen 4 - afl. 7:

Niven & Virginie (Triptyque)

Niven groeit op in het Westland en begon op zijn 12e al vroeg met werken in de keuken. Hij volgde later een koksopleiding en stond daarnaast graag op de tennisbaan. Virginie groeit op in Zoetermeer en ontdekte haar passie voor geneeskunde al op 9-jarige leeftijd. Niven werkt in zijn ouders restaurant wanneer hij als jongste Nederlandse chef ooit bekroond wordt met een Michelinster.

In 2009 opent hij zijn eigen restaurant genaamd Niven en in datzelfde jaar ontmoet hij zijn partner Virginie. Naast haar werk als arts houdt ze zich bezig met het regelwerk in het restaurant. Tot het restaurant failliet werd verklaard in het voorjaar van 2020 wegens de corona crisis. Maar in het najaar openen zij de deuren van hun gezamenlijke restaurant Triptyque. In slechts dagen stijgen de reserveringen van 0 naar 7500. En in 2022 ontvangen ze dankzij hun duurzame 80/20 (groenten en vlees) concept een groene Michelinster.

In deze aflevering nemen Niven & Virginie ons mee in hun hoogte- en dieptepunten. Van zijn eerste Michelin ster naar het overleven tijdens de eerste corona crisis en het openen van restaurant Triptyque. Benieuwd naar het hele verhaal? Beluister dan nu de nieuwste aflevering van Vallen & Opstaan.

Vallen & Opstaan Seizoen 4 - Afl.7

Niven & Virginie (Triptyque)

Over Podcastserie Vallen & Opstaan

Vallen & Opstaan is een podcastserie van KPN voor en door ondernemers en iedereen die is ge├»nteresseerd. Elke aflevering spreekt host Vincent Reinders met ondernemers van bekende en minder bekende bedrijven. Inspirerende oprichters en eindbazen die vertellen over hun successen, grootste fouten, hun winst en verlies, over vallen en weer opstaan.

Vorige seizoenen terugluisteren?

Gerelateerde artikelen