The Digital Dutch webinars: hoogtepunten van week 1

Corona haalde helaas een streep door de verdiepingssessies van het evenement The Digital Dutch. Als alternatief komt KPN tussen 26 mei en 4 juni 2020 met een serie informerende en inspirerende webinars. De werkplek voor iedereen, kansen van 5G voor je bedrijf, Cloud Communications en Secure Networking, The Future of Work, Modern Workplace voor de zorg: dit zijn de hoogtepunten van de eerste week. Goed nieuws: niet alleen de hoogtepunten maar álle webinars kun je on-demand terugkijken.

Het jaarlijkse evenement van The Digital Dutch zou op 23 april 2020 plaatsvinden in een afgeladen Jaarbeurs. Wegens corona werd het hoofdevenement nu vanuit een lege Jaarbeurs uitgezonden als livestream. Omdat dus ook de innovatievloer met zijn interessante verdiepingssessies niet kon worden bezocht, organiseert KPN een serie van 28 webinars over belangrijke digitale thema’s, actualiteiten en trends. Dit zijn vijf hoogtepunten uit de eerste week.

De werkplek voor iedereen: de wereld van de moderne werkplek

Op de werkvloer vinden we individuen van vijf generaties. Met allemaal eigen werkstijlen, behoeften en persoonlijkheden. En die vaak ook nog eens werken vanuit verschillende locaties. Hoe realiseer je dan de optimale werkplek, die is afgestemd op het individu én toegang biedt tot alle benodigde businessapps?

Robbert Kelder, chief product owner werkplekdienstverlening bij KPN, neemt je in het webinar De werkplek voor iedereen mee in de wereld van de moderne werkplek. Zo zet hij uiteen wat de eisen zijn van de werkplek, waarom passwordless the way to go is, wat de verschillende verschijningsvormen zijn en hoe de moderne werkplek ervoor zorgt dat je overal en met iedereen kunt samenwerken.

Klik hier om het webinar De werkplek voor iedereen terug te kijken.

Kansen en beschikbaarheid van 5G voor je bedrijf

5G kan ongelooflijk veel waarde creëren voor bedrijven. Dat laat EVP 5G Zakelijke Markt Jacob Groote zien in het webinar Kansen en beschikbaarheid van 5G voor je bedrijf. Dankzij de enorme capaciteit, extreem hoge betrouwbaarheid en ultrasnelle responstijd worden nieuwe business cases mogelijk, kun je disruptieve technologieën als AI, videoanalyse en AR omarmen, wordt de connectiviteit van bestaande diensten verbeterd én kun je op termijn duurzamer en kostenefficiënter werken.

In de KPN Fieldlabs, waar praktische toepassingen van 5G worden gedemonstreerd, toont 5G zijn spierballen. De telecomtechnologie zorgt bijvoorbeeld in Helmond voor communicatie met en tussen auto’s, bij Shell Pernis voor robots die zelfstandig scannen op gaslekkages en op een akker in Drenthe voor het nauwkeuriger bespuiten van gewassen via drones. Aan de hand van een roadmap schetst Groote de uitrol en toekomst van 5G in Nederland. Zijn conclusie? Wie 5G als eerst succesvol inzet voor zijn bedrijf, zal zich wereldwijd onderscheiden.

Klik hier om het webinar Kansen en beschikbaarheid van 5G voor uw bedrijf terug te kijken.

Met Cloud Communications en Secure Networking staat je bedrijf nooit stil

Cloud Communications en Secure Networking. Twee onderwerpen die relevanter zijn dan ooit en bovendien een sleutelrol spelen in jouw digitale transformatie. Dat is de rode draad in het webinar Met Cloud Communications en Secure Networking staat je bedrijf nooit stil met KPN sales executives Guido Bosland en Carla Stoffels.

Hoe kunnen moderne bedrijfsnetwerken je organisatie wendbaarder maken, waarbij veiligheid altijd voorop staat? Dat is de kern van Secure Networking. Bosland gaat onder meer in op trends, uitdagingen van bedrijven en technische oplossingen (waaronder VPN, SD-WAN en SD-LAN). Mits goed uitgevoerd, zo zet hij uiteen, leidt Secure Networking tot veiligheid, flexibiliteit én eenvoudig beheer.

Stoffels legt uit waarom de snel veranderende wereld van organisaties noopt tot Cloud Communications en hoe je telefonie laat profiteren van de cloudtransitie. Ze ziet bij haar klanten dat Cloud Communications faciliteert dat medewerkers vanaf elke plek kunnen communiceren en (samen)werken met klanten en collega’s, het beheer eenvoudiger en flexibeler wordt én dat bedrijfsprocessen worden geïntegreerd en geoptimaliseerd.

Kijk nu het webinar Met Cloud Communications en Secure Networking staat je bedrijf nooit stil terug.

The future of work: harde reset door corona

Hoe werken we morgen? In het postcoronatijdperk? En in 2025? Met die vragen houdt portfolio strategist digital workplace bij KPN Ludy Bronsema zich dagelijks bezig. In het webinar The Future of Work spreekt hij de verwachting uit dat corona voor een harde reset gaat zorgen. Doordat we massaal zijn gaan thuiswerken, zijn we over de kernwaarden van werk gaan nadenken en is ons gedrag veranderd.

Bronsema voorspelt in het postcoronatijdperk op drie vlakken grote veranderingen. Allereerst in hoe we naar werk kijken: we gaan meer waarde hechten aan ethiek, emotie en transparantie. Daarnaast de plaats van het werk: door het thuiswerken komen we erachter dat we het real life contact met collega’s missen. Wordt het kantoor daardoor vooral een social hub? Als laatste moeten we over technologie nadenken: dankzij corona zien we de opkomst van onder meer slimme assistenten, mixed reality en low-touch.

Gaat dit alles leiden tot een utopia of juist een dystopia? Kijk nu het webinar terug en ontdek hoe Bronsema hierover denkt.

Bekijk nu het webinar The Future of Work terug.

Modern Workplace voor de zorg: meer grip op digitaal samenwerken

Door onder meer de kostendruk, strenge eisen op het gebied van compliance en beveiliging, de noodzaak tot implementatie van SaaS- en cloudtechnologieën (terwijl er nog veel verouderde hulpmiddelen en processen aanwezig zijn) en het veelvuldige gebruik van flexibele krachten kan het realiseren van de moderne werkplek in de zorg aanvoelen als een mijnenveld.

In het webinar Modern Workplace voor de zorg: meer grip op digitaal samenwerken  wordt de kracht van KPN’s Werkplek voor de Zorg uiteengezet. Deze oplossing bewerkstelligt dat iedere collega toegang heeft tot zijn werkomgeving. Inclusief de juiste zorgapplicaties en data; ongeacht het device dat hij of zij gebruikt. Daarbij zijn passende werkprofielen gemaakt voor de verpleeghuiszorg, gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg, psychiatrische zorg en langdurige thuiszorg. Zo kunnen alle medewerkers – ongeacht hun persoonlijkheid, generatie, functie of locatie – goed en snel werken én samenwerken.

Bekijk nu het webinar Modern Workplace voor de zorg: meer grip op digitaal samenwerken terug.

Gerelateerde artikelen