Security Rating-rapport als basis voor uw noodzakelijke securitymaatregelen in onzekere tijden

In deze tijd waarin het COVID-19 virus ons allemaal op zowel persoonlijk als op professioneel vlak beïnvloedt, heeft de pandemie ook grote impact op digitaal gebied. Door coronamatregelen worden we nog altijd geacht zoveel mogelijk thuis te werken. Met alle veiligheidsrisico’s van dien.

De afgelopen weken hebben we met enige ontzetting gezien hoe hackers gebruik maken van de huidige situatie die nagenoeg elke organisatie ernstig raakt. Cybercriminelen spelen handig in op de actualiteit om hun doelen te bereiken, waardoor het aantal aanvallen enorm is toegenomen.

Beveiligingsincidenten hebben grote impact op uw bedrijfsresultaten. En bij veel organisaties staan die nu al onder druk. Zeker in tijden waarin we vanuit huis werken en inloggen op de cloud-omgeving is het van cruciaal belangrijk om op de hoogte te zijn van de grootste digitale risico’s en dat u hier grip op heeft.

Explosieve groei videobellen buiten de organisatie om brengt veiligheidsrisico’s met zich mee

Vanwege het grote aantal werknemers dat in deze periode is gaan thuiswerken, worden op grote schaal communicatiemiddelen geïnstalleerd om met elkaar in contact te blijven. Met name het gebruik van videobellen is explosief gestegen. Zo ook het gebruik van zelfgekozen video-applicaties om contact te onderhouden met externe partijen. Deze video-applicaties worden gebruikt buiten de beveiligde werkomgeving, omdat organisaties meestal niet de juiste software aanbieden binnen de veilige werkomgeving. Dit komt omdat organisaties niet goed voorbereid zijn op maatregelen van deze schaal. Deze externe video-applicaties zijn door organisaties vaak (nog) niet getest en voldoen daarom ook niet het beveiligingsbeleid van de organisaties.

Security Rating-rapport biedt uitkomst in tijden van onzekerheid

Juist in deze onzekere tijd is het belangrijk dat uw organisatie zowel intern als extern in alle veiligheid blijft opereren zonder onnodig extra risico’s te lopen. Zo kunt u een aantal stappen ondernemen om deze risico’s te verkleinen, waarbij een Security Rating-rapport een uitstekend startpunt biedt.

Een Security Rating-rapport geeft u inzicht in de specifieke securityrisico’s en prioriteiten voor uw organisatie.

Wat biedt een Security Rating-rapport:

  • Data-gedreven, objectieve stuurinformatie

  • Inzicht in uw risicoprofiel

  • Toets op security compliance

  • Zicht op meest effectieve maatregelen

  • Inzicht in het beveiligingsniveau van uw ketenpartners

Het is enorm belangrijk dat elke organisatie weloverwogen en efficiënte beslissingen kan nemen over securitymaatregelen. In tijden waarin digitale gevaren toenemen en investeringsruimtes afnemen is biedt een Security Rating-rapport u een goed overzicht in uw risicoprofiel. Vraag daarom gratis uw Security Rating-rapport aan en verklein het risico op cybercriminaliteit. 

Meer weten?

Kijk voor meer informatie op onze Security Rating pagina of vraag direct een gratis Security Rating-rapport aan.

Direct aanvragen

Gerelateerde artikelen