Ronald Prins bij Vallen & Opstaan: de cybersecurity pionier van Nederland

In de zesde aflevering van Vallen & Opstaan spreekt Vincent Reinders met hack-expert Ronald Prins. Bekend van cybersecurity bedrijf Fox-IT vertelt Ronald over hoe zijn passie voor hacken begon in zijn studententijd en hoe hij zijn bedrijf in 2015 verkocht voor meer dan 100 miljoen.

Vallen & Opstaan seizoen 4 - afl. 6:

Ronald Prins (bekend van Fox-IT)

Ronald groeide op in de jaren '70 in Den Haag en speelde als 10-jarige jongen graag spelletjes op straat. Tot zijn vader op een dag thuiskwam met een computer en er een nieuwe wereld voor hem openging. Langzaam maar zeker ontwikkelde Ronald zijn passie voor hacken en luisterde in zijn studententijd de politie af vanuit zijn eigen meldkamer. Later komt hij te werken bij het NFI (Nederlands Forensisch Instituut) waar hij meewerkte aan zaken van de grootste criminelen.


Ook heeft Ronald bij het AIVD (Nederlandse geheime dienst) gewerkt en in 1999 besluit hij met Menno van der Marel een eigen cybersecurity bedrijf op te richten: Fox IT. Klanten als de Nederlandse overheid, NASA tot aan de grootste accountancy bedrijven klopten allemaal aan bij Fox-IT voor online beveiliging en crisishulp.

In deze aflevering neemt Ronald ons mee door zijn leven als cyber expert, vanaf zijn studententijd tot aan de beruchte Diginotar hack, waardoor de websites van de Belastingdienst en DigiD dagenlang offline waren. In 2015 verkopen Ronald en Menno hun bedrijf Fox-IT voor 133 miljoen. Benieuwd hoe dat ging? Beluister het hele verhaal in de nieuwste aflevering van Vallen & Opstaan.

Vallen & Opstaan Seizoen 4 - Afl. 6

Ronald Prins

Over Podcastserie Vallen & Opstaan

Vallen & Opstaan is een podcastserie van KPN voor en door ondernemers en iedereen die is ge├»nteresseerd. Elke aflevering spreekt host Vincent Reinders met ondernemers van bekende en minder bekende bedrijven. Inspirerende oprichters en eindbazen die vertellen over hun successen, grootste fouten, hun winst en verlies, over vallen en weer opstaan.

Vorige seizoenen terugluisteren?

Gerelateerde artikelen