Roam like home

Sinds juni zijn extra roamingkosten afgeschaft in de EU. Door nieuwe EU-regels kost bellen, sms’en en internetten overal in de Europa Unie hetzelfde als in Nederland. Waar moet je dan toch op letten om verrassingen achteraf te voorkomen?

In welke landen geldt het?

Met uw mobiele abonnement kunt u voortaan tegen dezelfde tarieven die gelden in Nederland - internetten, bellen en sms’en in EU-landen. Daarnaast zijn nog een aantal extra landen toegevoegd waaronder IJsland en  Zwitserland. De EU-regulering is daarentegen niet geldig in bijvoorbeeld Turkije, Servië, Aruba en Curaçao. Check daarom voor vertrek of uw bestemming roamingfree is.

Ook voor uw abonnement?

Voor onze Zakelijk Mobiel Flexibel abonnementen gelden in Nederland en Europa dezelfde tarieven. Alle klanten met onbeperkt bellen en sms’en in hun bundel, kunnen dit ook in de EU

Alleen bij een abonnement met bundel is het opletten. Hierbij gaat het buitenbundeltarief in op het moment dat uw bundel volledig verbruikt is. U kunt dan blijven internetten en bellen tegen het tarief dat u ook in Nederland geldt voor buiten-de-bundel gebruik. Vertel medewerkers daarom voor vertrek of ze op hun verbruik moeten letten.

Roam_like_home

Gebeld worden in EU-land

Voorheen betaalde de ontvanger van het gesprek in het buitenland ook kosten als hij gebeld werd. Ook bellen naar een Nederlands mobiel nummer in het buitenland valt  onder de nieuwe regelgeving. U kunt nu in de EU rustig gebeld worden zonder extra kosten.

Bellen vanuit Nederland Naar een EU-land?

Bellen  naar een buitenlandstelefoonnummer valt buiten de regeling. Hiervoor betaalt u de buitenlandtarieven die gelden voor uw abonnement.

Buiten de EU op reis?

Wij hebben  extra landen toegevoegd aan de lijst met roamingfree EU-landen. Staat uw bestemming er niet tussen, dan betaalt u wel roamingkosten. Kies dan voor een buitenlandbundel waarmee u ook buiten de EU voordelig bellen en internetten.

Check hier de KPN Roam Like Home landen.

Meer weten?

Kijk hier voor meer informatie over Roam Like Home en buitenlandbundels of bel onze zakelijke klantenservice. Kies 1200 met uw mobiele telefoon of 0800-0105 met een andere telefoon.

Of maak een afspraak bij de kpn XL winkels voor een abonnement-APK.


Ook interessant:

Vakantie_checklist_voor_ondernemers

Vakantiechecklist voor ondernemers

Door nieuwe EU-regels kost bellen, sms’en en internetten overal in de Europa Unie hetzelfde als in Nederland. Waar moet je toch op te letten om verrassingen achteraf te voorkomen.

Lees meer

Compensatie_bij_netwerkstoringen

Compensatie bij netwerkstoringen

Netwerkstoringen komen gelukkig niet vaak voor. Gebeurt het toch, dan lossen we het meestal snel weer op. In bepaalde gevallen kunt aanspraak maken op compensatie. Wat houdt deze regeling precies in?

Lees meer

IT_Partner_Preference_Onderzoek

Mogen we even zo vrij zijn?

Wij danken ondernemend Nederland voor de hoge waardering in het IT-Partner Preference onderzoek. Ook de komende jaren blijven wij ons inzetten zodat u in de toekomst graag zaken met ons doet.

Lees meer

Gerelateerde artikelen