Risico’s beperken door te hacken

Het zijn geen schimmige types, diep verscholen achter grote beeldschermen. Bij de term ‘hacker’ denk je al snel aan louche computercriminelen, die verstopt zitten in hun kelder en vanuit daar organisaties aanvallen met malware. Maar de ethical hackers bij KPN zijn frisse, jonge IT-specialisten, met niets kwaads in de zin. Tijdens de Digitale Veiligheid 3.0 events die KPN met zijn KPN Business Partners de komende maanden organiseren, kun je met hen kennis maken.

Misschien heb je er ooit eens aan gedacht hoe het zou zijn om zelf stiekem op een computer in te breken, ook al ben je geen whizzkid. Maar hacken blijkt minder lastig dan je denkt. Tijdens Digitale Veiligheid 3.0 laten de ethical hackers van KPN niet alleen zien hoe hacken in zijn werk gaat, je mag het bovendien zelf eens proberen. Tijdens het 1e event in Veghel bleek dat de interesse daarin groot was, want tientallen aanwezigen verdrongen zich om de hackers en leerden hoe in te breken op een externe computer. Aan de vele lachende gezichten was te zien dat de pogingen geregeld succesvol waren.

Eenvoudig beveiligen tegen hackers

Als het bezoekers van Digitale Veiligheid 3.0 al lukt om een computersysteem te kraken, kunnen kwaadwillenden dit zeker. Natuurlijk is dat een zorgelijke situatie, die je uiteraard wilt voorkomen. Toch kan een hack kan elk bedrijf overkomen. Zelfs als je denkt je security volledig op orde te hebben, kan het gebeuren dat data in de verkeerde handen komen. Wel kan je de risico’s proberen zo veel mogelijk te beperken. De ethical hackers van KPN helpen daarbij. Zij laten zien waar en hoe jouw bedrijfsnetwerk kan worden aangevallen, welke risico’s je daarbij loopt en wat er tegen te doen is. Dat laatste is vaak eenvoudiger dan gedacht, is de boodschap tijdens Digitale Veiligheid 3.0.

Kom ook naar Digitale Veiligheid 3.0

Op 2 maart is het eerstvolgende Digitale Veiligheid 3.0 Event in sportcentrum Papendal in Arnhem. Als je hierbij aanwezig wilt zijn, dan kun je je opgeven via de website www.digitaleveiligheid.biz. Op 14 maart is het volgende evenement in Naaldwijk en op 23 maart is Heerenveen aan de beurt.

Gerelateerde artikelen