Ik Weet Je Wachtwoord: de donkere kant van AI

Deepfakes, nepnieuws en desinformatie. In de opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) schuilt ook een keerzijde. Luister er alles over in de derde aflevering van Ik Weet Je Wachtwoord.

De Paus in een pufferjas, nieuwe muziek van Kanye die hij zelf niet heeft uitgebracht, of een deepfake van Baudet en Wilders als Bizzey en Kraantje Pappie. Kunstmatige intelligentie heeft je vast al een keer laten glimlachen.

Het fenomeen bestaat al bijna zeventig jaar. Maar het is pas sinds een paar jaar dat wij er dagelijks gebruik van kunnen maken. ChatGPT heeft enorm bijgedragen aan de populariteit van AI. Inmiddels hebben al meer dan anderhalf miljoen Nederlanders de dienst gebruikt.

Kunstmatige intelligentie heeft echter ook een keerzijde. Wat als er een naaktfoto van jou over het internet rondgaat, terwijl je ‘m nooit hebt gemaakt? En wat doe je als jouw gezicht en stem wordt ingezet voor louche online reclames? Luister er alles over in de derde aflevering van Ik Weet Je Wachtwoord.

Seizoen 3 - aflevering 3: Beluister hem hier

Over Ik Weet Je Wachtwoord

In 'Ik Weet Je Wachtwoord' onderzoekt techjournalist Daniël Verlaan ongelooflijke verhalen die online spelen. Elke aflevering duikt Daniël in een nieuwe cybercrime-zaak en gaat hij ook het gesprek met de digitale criminelen aan.

Ik Weet Je Wachtwoord’ is een productie van Daniël Verlaan en De Stroom en wordt mede mogelijk gemaakt door KPN. Bekijk hier alles over de podcastserie, voorgaande seizoenen en laatste afleveringen.

Vorige seizoenen terugluisteren?

Gerelateerde artikelen