Ik Weet Je Wachtwoord: de donkerste plek van het internet

Met de opkomst van dating-apps als de norm voor het vinden van relaties, is online daten populairder dan ooit. Maar achter de schijnbaar romantische façade schuilt een duistere realiteit, vooral op platforms zoals Bullchat. Luister naar alle details in de vijfde aflevering van Ik Weet Je Wachtwoord.

Bullchat is bedoeld als veilige, anonieme website voor mannen om met elkaar af te spreken. Maar verschillende organisaties waarschuwen voor het platform. Afpersing, drugsverkoop, pedojagers en kinderporno komen er allemaal voor.

Moordverdachte Bretley D. zat bijvoorbeeld op het platform. Hij sprak met andere mannen af via de site. En in 2021 bleek een Vlaamse acteur op Bullchat te zitten, op zoek naar contact met minderjarigen. Ook wordt de site gebruikt door zogenaamde pedojagers, wat in 2020 leidde tot de moord op een 73-jarige man.

Organisaties als Helpwanted en Fier waarschuwen voor de risico’s van het platform. In deze aflevering duiken we in de gevaren van een platform als Bullchat.

Seizoen 3 - aflevering 5: Beluister hem hier

Wat kan ik zelf doen?

Wees cybercrime voor en bescherm jezelf door onveilige websites te blokkeren. Hoe je dit doet? Kleine ondernemers met internet van KPN Kleinzakelijk beschermen zichzelf door eenvoudig het Malwarefilter te activeren. MKB-ers met internet van KPN EEN MKB beschermen zichzelf door in één klik Extra Veilig Internet aan te zetten. Zet vandaag nog de eerste stap met extra veilig internet.

Over Ik Weet Je Wachtwoord

In 'Ik Weet Je Wachtwoord' onderzoekt techjournalist Daniël Verlaan ongelooflijke verhalen die online spelen. Elke aflevering duikt Daniël in een nieuwe cybercrime-zaak en gaat hij ook het gesprek met de digitale criminelen aan.

Ik Weet Je Wachtwoord’ is een productie van Daniël Verlaan en De Stroom en wordt mede mogelijk gemaakt door KPN. Bekijk hier alles over de podcastserie, voorgaande seizoenen en laatste afleveringen.

Vorige seizoenen terugluisteren?

Gerelateerde artikelen