Geen ruimte voor een goede thuiswerkplek? Op deze originele plekken kan het wel

Thuiswerken blijft onverminderd populair. Dat betekent dat veel mensen nadenken over een permanente thuiswerkplek als vervanging voor de keukentafel. Maar wat als je niet zoveel plek hebt in huis?

Voor een gemiddeld Nederlands gezin met 2 of 3 kinderen is het huis al snel vol. En ook als je vanuit je appartement in de grote stad werkt is er niet altijd (veel) ruimte in huis om een geschikte thuiswerkplek in te richten als je veel vanuit huis werkt.

Toch is er met enige creativiteit altijd meer mogelijk dan je denkt. Dus maak een rondje door je woning en vraag je af welke ruimte je op dit moment nog onbenut laat. Hieronder geven we alvast een aantal suggesties voor een originele locatie voor je thuiswerkplek.

Buitenkantoor

Voor mensen met een tuin is een buitenkantoor een populaire optie geworden. In plaats van een schuur vol fietsen of tuingereedschap, kun je het tuinhuis ook inrichten als tuinkantoor. Tuinkantoren zijn tegenwoordig op heel veel plekken verkrijgbaar en hoeven niet eens heel duur te zijn. Zoals dit mooie voorbeeld van Polhus. Zorg er wel voor dat het kantoor goed geïsoleerd is en dat je in de winter warm kunt blijven. Dan kan een buitenkantoor een hele rustgevende en inspirerende omgeving zijn om in te werken.


Vtwonen x KPN magazine

Realiseer je ideale thuiswerkplek met inspiratie uit het vtwonen x KPN Zakelijk magazine.

Download


Boekenkastbureau

Een creatieve en handige oplossing voor een klein appartement of kamer is het boekenkastbureau. Dit is een bureau dat is ingebouwd in een boekenkast en daarmee multifunctioneel is en minder ruimte in beslag neemt. Bovendien kun je de planken van de boekenkast gebruiken om boeken, kantoorbenodigdheden en decoratieve items op te bergen. Een goed voorbeeld is deze kast van IKEA.

Hangmatkantoor

Als je van een relaxte werkplek houdt, kun je overwegen om een hangmatkantoor te creëren. Dit is een kleine hangmat die aan het plafond is bevestigd en waarop je kunt zitten terwijl je werkt. Het kan helpen om stress te verminderen en je beter te concentreren, omdat je lichaam in een ontspannen positie is. Moet je lang achtereen op de computer werken dan is deze oplossing alleen niet aan te raden qua ergonomie.


eBook: 100 Websites voor ondernemers

Beter (samen)werken met 100 handige websites en clouddiensten voor ondernemers.

Download


Balkonkantoor

Geen tuin maar wel een balkon? Wellicht kun je je balkon dit voorjaar omtoveren tot extra werkplek. Ideaal als het mooi weer is want je komt gelijk wat vaker buiten. Zorg wel dat je voldoende beschutting creëert zodat je geen last hebt van wind en zon. En kleed de boel mooi aan met planten, dat isoleert, zorgt voor beschutting en rust. Er bestaan speciale covers voor je laptop zodat je je beeldscherm toch goed kunt zien in fel daglicht. 

Zithoek kantoor

De keukentafel is een populaire plek voor veel mensen om aan te werken. Maar wist je dat je ook een werkplek in je zithoek kunt creëren? Zet een comfortabele (draai)fauteuil in de zithoek en zorg voor een goede plek om je laptop op te zetten. Dit kan een bijzet tafel zijn, maar ook een vensterbank. Gebruik deze plek niet om de hele dag aan te werken, want dit is niet heel ergonomisch. Maar voor een dag vol virtuele meetings kan dit een comfortabele thuiswerkplek comfortabel zijn.

Zolder kantoor

Tijd om de zolder op te ruimen! Zolders zijn zeer geschikt als thuiswerkplek. Zorg wel dat je je werkplek duidelijk afbakent van het gedeelte dat je als opslag gebruikt. Kies bij voorkeur een plek bij een raam zodat er genoeg daglicht en frisse lucht is. Heeft je zolderraam nog geen raam? Onderzoek dan of het mogelijk is om een dakraam te plaatsen. Zolders kunnen koud zijn in de winter en warm in de zomer. Met goede isolatie zorg je dat je er het hele jaar door comfortabel kunt werken.

Slaapkamerkantoor

Heb je echt géén kamer meer over in huis dan kun je overwegen om een slaapkamerkantoor te creëren. Dit kan bijvoorbeeld een hoek van je slaapkamer zijn waar je een bureau en een stoel kunt plaatsen. Zorg er wel voor dat je een goede scheiding tussen werk en ontspanning behoudt en dat je jouw werkruimte kunt opbergen wanneer je klaar bent.

Tips over hoe je je thuiswerkplek het beste kunt inrichten? Download onze eBook Dream Desks vol producten en accessoires om je thuiskantoor om te toveren tot droomwerkplek.

Gerelateerde artikelen