Ondernemers kunnen niet zonder goede wifi

Een snelle internetverbinding is absolute noodzaak om goed zaken te kunnen doen. Slecht wifibereik maakt je werknemers minder productief en klantenverlies is de pijnlijke consequentie als de wifi niet in orde is. Snelle wifi is bepaald geen overbodige luxe, maar gelukkig kun je zelf als ondernemer al heel wat doen om het wifisignaal op de zaak te versterken. Hierbij drie handige tips voor een beter bereik.

Tip 1: Check de internet snelheid

Voordat je aan de slag gaat, is het raadzaam de snelheid van de vaste verbinding te checken waarmee het internet je bedrijfspand binnenkomt. Het wifinetwerk kan namelijk nooit sneller zijn dan de vaste verbinding. Is die laatste verbinding traag dan zal de wifi ook problemen geven. Om de snelheid te meten moet een computer via een netwerkkabel aan de router worden gekoppeld. De gratis online tool Speedtest.net geeft betrouwbare resultaten en maakt duidelijk of de snelheid gewenste snelheid wordt gehaald. Als de maximale snelheid van het huidige pakket onvoldoende is, kun je overwegen op te schalen naar een hogere snelheid. 

Tip 2: Meten is weten

Als de metingen dicht bij de snelheden liggen die de provider in het vooruitzicht stelt dan is de volgende stap om naar het wifinetwerk te kijken. Met Speedtest kun je op je mobiele telefoon of laptop de wifisnelheid overal in het pand of kantoor aan huis meten. Kies alle plekken waar je graag snelle wifi wilt hebben, bijvoorbeeld ook in een wachtkamer waar vaak klanten komen.  Blijken er plekken te zijn waar het wifi signaal slecht is? Met de Wifi Manager krijg je advies op maat hoe jij je wifi kunt verbeteren.   

Tip 3: Wifi verbeteren

Een snelle en makkelijk oplossing om het bereik en snelheid van de wifi te vergroten is het plaatsen van twee SuperWifi punten. Je sluit het eerste SuperWifi punt aan op je KPN Box (je modem) en het tweede SuperWifi punt plaats je daar waar je de wifiverbinding wilt verbeteren. De SuperWifi punten maken gebruik van mesh-technologie. De punten communiceren met elkaar en vormen een onzichtbaar, naadloos wifinetwerk. In dit netwerk is de wifisterkte overal gelijk. Voor een kantoor aan huis of niet al te grote kantoren zijn twee wifipunten voldoende. Voor een groter kantoor kan er eenvoudig een derde wifipunt toegevoegd worden aan het netwerk.

Gerelateerde artikelen