Onderbouw uw HR-besluiten met harde data

Gelukkig hoeven we niet meer in- en uit te klokken op werk. Daar zou je niet meer aan moeten denken. Toch leverde dat in- en uitklokken de vroegere directie wel iets belangrijks op: harde data. Niet zozeer om mensen te controleren – al deden ze dat waarschijnlijk wel. Maar vooral om beslissingen op te baseren.

De werkplek van nu kan u die data opnieuw leveren, maar dan op een moderne manier. Met respect voor privacy en ieders vrijheid. Zo’n moderne werkplek is het geheel van kantoorsoftware, cloudplatforms en benodigde devices. En natuurlijk veel data – data die u voor de operationele HR-zaken wellicht goed kunt gebruiken. Want nu medewerkers meer thuis zijn gaan werken, vaker onderweg zijn, en werkdagen grilliger dan ooit verlopen, kunnen HR-managers voor hun beleidsbeslissingen niet meer alleen op gevoel vertrouwen. Ze zien eenvoudigweg niet meer alles gebeuren.

Patronen ontdekken

Data inzetten om medewerkers te controleren, past dus niet meer bij deze tijd. Maar wat wel bij deze tijd past, is geanonimiseerde data gebruiken om patronen te ontdekken. Bijvoorbeeld om het gebruik te meten van bedrijfsmiddelen: overlegruimtes, stiltewerkplekken of laptops. Om te ontdekken welke overleggen productief zijn en welke niet. Hoe vaak mensen bij elkaar komen om te vergaderen. Of videovergaderen werkelijk een goed alternatief is voor fysieke meetings – ga maar door. Overtuigingen die nu nog vaak niet onderbouwd zijn, of met een enkele enquête, zijn dat dankzij een moderne werkplek wel.

Onderbouwing van eigen inzicht

Natuurlijk staan uw ervaringen en inzichten nog altijd op één. De datagedreven werkplek helpt u om vanuit een gerichte vraag te zoeken naar antwoorden. En bij de onderbouwing van uw beslissingen. Want ongetwijfeld vragen ook uw C-levelcollega’s steeds vaker om cijfers. Om data waarmee u nieuwe investeringen kunt rechtvaardigen of een koerswijziging kunt verantwoorden. Om die data te kunnen verzamelen bieden wij ‘workplace analytics’ als onderdeel van de moderne datadriven werkplek. Dit is de tool waarmee u, nadat deze ingericht is, eenvoudig de benodigde inzichten verzamelt. Bij die inrichting helpen wij u graag. Zodat u weet hoe, wanneer en met wie uw mensen het beste werken.   

Gerelateerde artikelen