Omni Connect: CPaaS voor iedereen

Heb je al eens gewerkt met CPaaS, dan weet je wat een aanwinst het kan zijn. Als een verlengstuk van je contactcenter- of marketingsysteem kun je CPaaS-diensten – ook wel bekend als ‘microservices’ – inzetten om je klanten heel gericht te bedienen. Denk aan tooling voor sms-campagnes of een hele geautomatiseerde communicatieflow. Het inrichten van die CPaaS-diensten was altijd de taak van programmeurs. Maar dankzij Omni Connect kan elke handige professional ermee aan de slag.

CPaaS staat voor Communications Platform as a Service. Dit is een cloudplatform waarop je verschillende realtime klantcommunicatiekanalen naast elkaar kunt managen. Je kunt er zelfs hele geautomatiseerde flows inrichten. Meer over CPaaS lees je in het blog Met CPaaS verover je het hart van je klanten.

Een geautomatiseerde communicatieflow opzetten: dat klinkt ingewikkeld, en dat was het tot voor kort ook. Met de eerste generatie CPaaS konden programmeurs speciale functies in contactcentersystemen integreren via API’s (Application Programming Interfaces). Zo maakten ze geautomatiseerde realtime sms-flows of conversaties mogelijk. Nu is er een volgende generatie CPaaS waarvoor je geen programmeur meer hoeft te zijn. Door functies te slepen en neer te zetten – ‘drag and drop’ – richt je zelf zo’n flow in. Een voorbeeld van zo’n low-code CPaaS-oplossing is onze oplossing Omni Connect.

Complete low-code oplossing

Omdat Omni Connect low-code is, hoef je niet te kunnen coderen of te programmeren om ermee aan de slag te gaan. Dat maakt Omni Connect inzetbaar voor een grotere groep professionals, binnen steeds meer organisaties. Ook business-, service- of marketingprofessionals kunnen nu zelf kanalen toevoegen, geautomatiseerde campagnes inzetten en communicatieflows ontwerpen. Van push-notifications tot whatsapp, van videoconversaties tot livechat. Dit sluit je dus naadloos aan op de beleving en behoeftes van je klanten en het scheelt je kostbare tijd én schaarse ict’ers.  

De 6 bijzondere eigenschappen van onze CPaaS-oplossingen

  1. Je kiest de microservices die je nodig hebt en schaalt bij succes eenvoudig op. Daardoor kun je de inzet van CPaaS veel makkelijker in je budgetten inpassen.
  2. De security van het klantcontact en de privacy van je klantgegevens zijn goed geregeld. Van fraudepreventie tot audittrails: je hebt de volledige controle over je klantgegevens en -communicatie.
  3. Omni Connect is low-code. Dankzij de gevisualiseerde flows heb je geen programmeerkennis meer nodig om naadloos aan te sluiten op de beleving en behoeftes van jullie klanten.
  4. Wil je liever zelf aan de knoppen zitten of heb je specifieke wensen? Dan kunnen je developers met ons Developers Portal zelf API’s selecteren en inrichten.
  5. Dankzij slim gebruik van marktstandaarden kun je Omni Connect en onze andere bouwblokken goed aansluiten op ERP-, CRM- en backend-systemen. Daardoor houd je centraal de controle over je klantdata.
  6. Je hebt toegang tot een breed scala aan onze andere diensten om je customer experience (CX) te verbeteren. Denk aan complete cloudcommunicatieoplossingen voor contactcenters.

Meer weten?

In ons eBook elke klantinteractie perfect gepersonaliseerd lees je meer over CPaaS en onze CPaaS-solutions. Waarom de populariteit van CPaaS zo hard groeit bijvoorbeeld, en hoe andere organisaties het inzetten.

eBook: Elke klantreis perfect gepersonaliseerd

KPN CPaaS Solutions: voor interactief klantcontact. Ontdek de 3 trends die CPaaS zo populair maken en waarom het gebruik van CPaaS zo snel groeit.

Download

Gerelateerde artikelen